Puma Faas 250 Trail rozmiarówka
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Zamierzam kupić Pumy Faas Trail, niestety nie mam gdzie je przymierzyć w swoim mieście i zmuszony jestem dokonać zakupu na odległość. Długość mojej stopy to 27,5 cm zakładam że + 1 cm powinien być właściwym rozmiarem. Czy w Pumie wkładka 28,5 cm faktycznie odpowiada rozmiarowi 44 ?
Zamierzam kupić Pumy Faas Trail, niestety nie mam gdzie je przymierzyć w swoim mieście i zmuszony jestem dokonać zakupu na odległość. Długość mojej stopy to 27,5 cm zakładam że + 1 cm powinien być właściwym rozmiarem. Czy w Pumie wkładka 28,5 cm faktycznie odpowiada rozmiarowi 44 ?
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
Zaryzykowałem o 0,5 cm większe. Jak przyjdą to się okaże czy to był dobry wybór 

- TadX
- Wyga
- Kontakt:
Jak włożysz stopę do buta i przesuniesz ją w przód, to między piętę a koniec buta powinien Ci wejść palec. Buty o pół rozmiaru większe to kupuje się w tenisie, dla tych, którzy grają w 2 parach skarpet.
Ekspertem nie jestem, ale nie wydaje mi się, by w biegu powinien być nadmierny luz w bucie. To znaczy - supinatorzy potrzebują troszkę więcej miejsca na dużego palca, ale też bez przesady.
Ekspertem nie jestem, ale nie wydaje mi się, by w biegu powinien być nadmierny luz w bucie. To znaczy - supinatorzy potrzebują troszkę więcej miejsca na dużego palca, ale też bez przesady.
-
- Rozgrzewający Się
Do tej pory biegałem w Asicsach i NB, buty które kupowałem wg rozmiaru bez uwzględniania zapasu powodowały schodzące paznokcie. Od kiedy kupuję z zapasem problem zniknął.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja buty biegowe kupuje 1,5 rozm. większe niż normalne a zimowe z gore 2 rozm. większe. Szkoda paznokci, no chyba że ktoś jest zwolennikiem komprecji stóp.
-
- Zaprawiony W Bojach
ja kupuje w dokładnie takim samym rozmiarze jak buty cywilne i nigdy nie miałem żadnych problemów.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
nadmierny nie - pięta powinna mocno trzymać. ale jednocześnie palce powinny mieć jednak trochę zapasu.TadX pisze: Ekspertem nie jestem, ale nie wydaje mi się, by w biegu powinien być nadmierny luz w bucie. To znaczy - supinatorzy potrzebują troszkę więcej miejsca na dużego palca, ale też bez przesady.
czasami ciężko dobrać tak, aby pięta trzymała, a palce miały luz - trzeba się naprzymierzać.
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
I nogi Tobie nie puchną po np. 2h biegu ? Fajnie maszQba Krause pisze:ja kupuje w dokładnie takim samym rozmiarze jak buty cywilne i nigdy nie miałem żadnych problemów.

-
- Zaprawiony W Bojach
ani po 2h, ani po 5 i 10h, nie mam problemów. piszę to jedynie po to by zwrócić uwagę, że to chyba cechy indywidualne, puchnięcie stopy oraz jej kształt, a zwłaszcza długość palców. w każdym razei nie ma bezwzględnej zasady
a to jak dobierac sobie samemu długośc buta stety-niestety trzeba wypracować drogą prób i błędów.

- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Gdybym miał w tym modelu 1,5cm luzu to chyba by mi z nogi spadły. One po prostu mają bardzo specyficzną cholewkę, która moim zdaniem powinna być dość dobrze dopasowana i dlatego jeśli ktoś normalnie bierze pół numeru większe to tu warto się zastanowić nad takim samym rozmiarem.