Dokupić Pacer'a czy zainwestować w Garmina?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
mam pytanie. Zaczynam dopiero biegać więc chciałam kupić sprzęt, który będzie pokazywał przede wszystkim puls. Chciałabym jednak widzieć też dystans, kalorie ewentualnie (niekoniecznie). Zakupiłam, idąc po kosztach, Adidas MiCoach Zone, który pokazuje puls, kalorie i czas. Niestety dane można oglądać tylko w trakcie, nie są nigdzie zapisywane. Wczoraj wyszłam z tym urządzeniem na dwór i już padła bateria (najprawdopodobniej). Ze względu, że owe urządzenie nie zapisuje żadnych wyników zaczęłam rozmyślać czy nie dokupić do tego Pacera, by móc potem w domu, na komputerze obejrzeć sobie wyniki i mieć możliwość porównywania ich na przestrzeni czasu.
Pytanie, czy warto inwestować kolejne 350 zł w taki sprzęt czy nie lepiej kupić coś raz a porządnie, np. pulsometr z Garmina z GPS'em, zamiast latać dodatkowo jeszcze z telefonem komórkowym z Endomondo...
Widzę, że dużo opinii ma Garmin Forerunner 305, który podobno nie jest już w sprzedaży. Szukam czegoś co nie będzie z tej najwyższej a zarazem najdroższej półki. Czy opłaca się kupić np. Garmin Forerunner 405 HR? Moje pytanie wynika też z tego, że znalazłam ofertę w internecie, gdzie nowy GF 305 kosztuje ok 485 zł - a podobno jest już niedostępny w sprzedaży? Czy warto go kupić, jeśli to nie jakaś ściema skoro jest wycofany, czy lepiej zainwestować w GF 405 HR. Czy może wogóle nie warto, tylko dokupić Pacer'a?
Z góry dziękuję za wskazówki.
mam pytanie. Zaczynam dopiero biegać więc chciałam kupić sprzęt, który będzie pokazywał przede wszystkim puls. Chciałabym jednak widzieć też dystans, kalorie ewentualnie (niekoniecznie). Zakupiłam, idąc po kosztach, Adidas MiCoach Zone, który pokazuje puls, kalorie i czas. Niestety dane można oglądać tylko w trakcie, nie są nigdzie zapisywane. Wczoraj wyszłam z tym urządzeniem na dwór i już padła bateria (najprawdopodobniej). Ze względu, że owe urządzenie nie zapisuje żadnych wyników zaczęłam rozmyślać czy nie dokupić do tego Pacera, by móc potem w domu, na komputerze obejrzeć sobie wyniki i mieć możliwość porównywania ich na przestrzeni czasu.
Pytanie, czy warto inwestować kolejne 350 zł w taki sprzęt czy nie lepiej kupić coś raz a porządnie, np. pulsometr z Garmina z GPS'em, zamiast latać dodatkowo jeszcze z telefonem komórkowym z Endomondo...
Widzę, że dużo opinii ma Garmin Forerunner 305, który podobno nie jest już w sprzedaży. Szukam czegoś co nie będzie z tej najwyższej a zarazem najdroższej półki. Czy opłaca się kupić np. Garmin Forerunner 405 HR? Moje pytanie wynika też z tego, że znalazłam ofertę w internecie, gdzie nowy GF 305 kosztuje ok 485 zł - a podobno jest już niedostępny w sprzedaży? Czy warto go kupić, jeśli to nie jakaś ściema skoro jest wycofany, czy lepiej zainwestować w GF 405 HR. Czy może wogóle nie warto, tylko dokupić Pacer'a?
Z góry dziękuję za wskazówki.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Masz mnóstwo tematów o pulsometrach gps.
Ja nie ładowałbym się w Pacera. Jeśli masz F305 do wyrwania w takiej cenie i z gwarancją to bierz. F405 nie lubię ze względu na ten poroniony pomysł z pierścieniem - chyba, że byłby w naprawdę atrakcyjnej cenie.
Tańsze opcje to F110 i F210 (F210 - jesli trafisz na dobrą promocję). Jest jeszcze F10 ale nie ma pomiaru pulsu.
Ja nie ładowałbym się w Pacera. Jeśli masz F305 do wyrwania w takiej cenie i z gwarancją to bierz. F405 nie lubię ze względu na ten poroniony pomysł z pierścieniem - chyba, że byłby w naprawdę atrakcyjnej cenie.
Tańsze opcje to F110 i F210 (F210 - jesli trafisz na dobrą promocję). Jest jeszcze F10 ale nie ma pomiaru pulsu.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
ej, serio, nie ma juz 205 i 305, możesz przestać je polecać.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Qba błagam,
nigdzie nie ma mowy o 205 a 305 uzywanego na gwarancji ze spokojem kupisz.
Mam napisać, że polecam Ambita za 2 tys. zł? Będziesz kontent?
nigdzie nie ma mowy o 205 a 305 uzywanego na gwarancji ze spokojem kupisz.
Mam napisać, że polecam Ambita za 2 tys. zł? Będziesz kontent?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
Z 305-tki chyba jednak nic nie będzie. Podejrzanie długi czas oczekiwania, a sklep posiada kilka negatywnych komentarzy...także raczej coś innego. Szkoda, cena była zachęcająca. Czyli 405 lepiej nie...Ok, poszperam i poczytam sama...
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Co do 405 to musiałabyś sprawdzić go organoleptycznie. Może Tobie przypadnie do gustu. Nie skreślaj go, to była moja opinia. Ja się przymierzałem do jego nastepcy F410 z tym samym patentem i mi to rozwiązanie kompletnie się nie podobało.
-
- Wyga
Kat, rozważ kupienie Garmina z możliwością podpięcia paska, ale nie kupuj z paskiem. Twój HR z Adidasa jest zgodny z Garminem (ANT+). Jeśli kupisz najtańszą 110 bez pasa to będziesz mogła biegać z tym paskiem jak i z opaską zone - sygnał z paska HR będzie wysyłany i do Garmina i do opaski.
Jeśli koniecznie chcesz biegać z pacerem, to sobie zainstaluj na komórce micoacha, zobacz jak się z nim biega. Będzie się to różniło od pacera tylko tym, że micoach na komórce bazuje na tempie i pod to ustawia trening.
Jeśli koniecznie chcesz biegać z pacerem, to sobie zainstaluj na komórce micoacha, zobacz jak się z nim biega. Będzie się to różniło od pacera tylko tym, że micoach na komórce bazuje na tempie i pod to ustawia trening.
-
- Rozgrzewający Się
Czyli jeśli kupiłabym najprostszą wersję Garmin 110, bez HR, to powinien on działać z moim heart monitorem z Adidasa? Brzmi ciekawie, muszę to przemyśleć.nody pisze:Twój HR z Adidasa jest zgodny z Garminem (ANT+)
Dzięki za info.
- ZbigniewX
- Wyga
Tak atrakcyjna cena jest w tym sklepie:
http://www.domomarket.pl/product_info.p ... s_id=32709
o nim mówimy. Z kolei tutaj są o nim opinie:
http://www.opineo.pl/opinie/domomarket-pl
Wysłałem do nich pytanie czy można płacić przy odbiorze ew.czy mógłby być odbiór osobisty. Wydaje mi się że znam już odpowiedź o ile jakakolwiek będzie. Ciekawy sposób na zarabianie pieniążków... .
http://www.domomarket.pl/product_info.p ... s_id=32709
o nim mówimy. Z kolei tutaj są o nim opinie:
http://www.opineo.pl/opinie/domomarket-pl
Wysłałem do nich pytanie czy można płacić przy odbiorze ew.czy mógłby być odbiór osobisty. Wydaje mi się że znam już odpowiedź o ile jakakolwiek będzie. Ciekawy sposób na zarabianie pieniążków... .
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
-
- Rozgrzewający Się
No właśnie to, że ta oferta, przy takiej cenie w ogóle się znalazła oraz to, że ma tak długi czas oczekiwania skłoniły mnie do poszperania i przeczytałam kilka opinii, że to naciągacze, dlatego też dałam sobie spokój. Dla sprawdzenia wysłałam również maila, ale do dziś zero odzewu. Co to Garmina 110, może się skuszę, ale muszę jeszcze to przemyśleć. W końcu to kilka dobrych stów.
Dzięki wszystkim za odzew.
Dzięki wszystkim za odzew.