Spodnie zimowe
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
biegam już drugi sezon i chciałbym kupić lepsze spodnie do biegania na zimę.
Obecnie biegam w przylegających legginsach z decathlonu z podszyciem i muszę powiedzieć, że cholernie mi w nich niewygodnie.
Dodatkowo, "sprzęt" (sorki) mi bardzo marznie i jest to dość nieprzyjemne.
Czy ktoś z Was olał te wąskie i niewygodne legginsy i biega w luźnych, ciepłych spodniach z jakiegoś polarku itp.?
Albo może ktoś poleca jakieś cieplejsze, wygodniejsze(!) spodnie do biegania?
Dzięki i pozdrawiam
Obecnie biegam w przylegających legginsach z decathlonu z podszyciem i muszę powiedzieć, że cholernie mi w nich niewygodnie.
Czy ktoś z Was olał te wąskie i niewygodne legginsy i biega w luźnych, ciepłych spodniach z jakiegoś polarku itp.?
Dzięki i pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
na leginsy zakładam krótkie spodenki i gra muzyka a kosztowności spoczywają w błogim ciepełku.
- TadX
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Mój patent polega na założeniu spodni termoaktywnych (takie bardziej bieliznowe, niż typowe spodnie) a na to grube spodnie dresowe - najzwyklejsze. Choć przy -10 było trochę czuć wiatr. Sam rozglądam się za jakimiś sensownymi spodniami...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50'31''
-
- Stary Wyga
Ja stosuję termoaktywne długie spodnie i na to legginsy. Póki co nie biegałem przy temp. większych niż -5 ale myślę, że ten zestaw da spokojnie radę przy większych mrozach. I wszystko jest ładnie ogrzane 

-
- Zaprawiony W Bojach
Ja zimą biegam w takich :pjona pisze:Witam,
Dzięki i pozdrawiam
http://www.mmsport.com.pl/towar/allseas ... oose-pant/
polecam, chociaż tak powyżej 5stC robi się w nich za ciepło. Poniżej jest ok. Na alledrogo za ok 150zł
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Znakomicie rozumiem założyciela tematu. Kiedyś biegalem tylkonwnoncislyh ale nienawidziłem momentu zakładania tego. Zacząłem szukać i d się takie spodnie znaleźć. Przez kilka ostatnich sezonów przy nizszych tempetaturach biegałem w spodniac Pumy (swietne, ale w sklepach praktycznie ne dotepne, przyznaje, ze mialem je dzieki konktom zawodowym). Ale one byly dosyc twarde, tymczasem wlasnie dzisiaj kipilem znakomite, miekkie, luxne, nie za cieple nie za zimne spodnie Nike, zdam sprawozdanie z pierwszego treningu mam nadzieje dzisiaj.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Czy to są spodnie z wyrazem "Thermal" w nazwie?Adam Klein pisze:tymczasem wlasnie dzisiaj kipilem znakomite, miekkie, luxne, nie za cieple nie za zimne spodnie Nike, zdam sprawozdanie z pierwszego treningu mam nadzieje dzisiaj.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ja też tak czasem robię, ale nie lubię długich, obcisłych gaci. 
Wydaje mi się, że to są te:
http://www.sklep.forpro.pl/running/kobi ... p156452580
Ale niestety nie uda mi się dzisiaj już wyjść na bieganie, może rano.

Kurcze, zoltar, przez kilka minut próbowałem na nich (na metce, naklejce) znaleźć jak one się nazywają i za cholerę nie wiem.zoltar7 pisze:Czy to są spodnie z wyrazem "Thermal" w nazwie?
Wydaje mi się, że to są te:
http://www.sklep.forpro.pl/running/kobi ... p156452580
Ale niestety nie uda mi się dzisiaj już wyjść na bieganie, może rano.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca

Temu się darzy, kto dobrze waży.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Widziałem takie ciężkie, ale też mi się wydały przesadzone. Natomiast te które wziąłem myślę, że są stosunkowo lekkie, i porostu super miękkie, nie mogę się doczekać aż je założę, jak dziecko albo dziewczyna. 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50
Dziękuję Wam za odpowiedzi.
Mar.co - te spodenki to wygodne są? One są luźne czy przylegające? Serio dajesz radę w nich biegać w temperaturze poniżej zera? Zakładasz je bezpośrednio na bieliznę?
Adam - co do tych spodenek Nike Stretch Woven, to zastanawia mnie czy nadają się do biegania w temperaturze od +5 do -10. Jak przebiegniesz się jutro w nich to daj proszę info na ten temat.
Pozdrawiam
Mar.co - te spodenki to wygodne są? One są luźne czy przylegające? Serio dajesz radę w nich biegać w temperaturze poniżej zera? Zakładasz je bezpośrednio na bieliznę?
Adam - co do tych spodenek Nike Stretch Woven, to zastanawia mnie czy nadają się do biegania w temperaturze od +5 do -10. Jak przebiegniesz się jutro w nich to daj proszę info na ten temat.
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Spodnie są bardzo wygodne i miękkie, wewnątrz podszyte są miękką siatką która umożliwia oddychanie, zakładam je bezpośrednio na bielizne, poza tym nie trzeba butów zdejmować żeby je założyć/włożyć bo są rozpinane na dole. Temperatury do -15stC i jest ok, ewentualnie przy mocnym wietrze letnie getry zakładam pod spód, natomiast przy +5stC mi zaczyna w nich się robić za ciepło. No i solidnie wykonane, też piore je co drugi dzień i nic się z nimi nie dzieje. Ja niestety dałem za nie z tego co pamiętam ok 230zł teraz z ceną troche zeszlipjona pisze:Dziękuję Wam za odpowiedzi.
Pozdrawiam
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Potwierdzam, Nike Stretch Woven są super, chyba najfajniejsze spodnie jakie miałem, kiedyś miałem też fajną Pumę ale nie była taka miękka.