Garmin forerunner 110 hr
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, mam pytania odnośnie zegarka garmina 110.
1) czy można go używać podczas mrozów? czy są jakieś przeciwwskazania ?
2) czy w samym zegarku można pływać?
3) czy ma on funkcje zapamiętywania kilku treningów? np czy podczas 5 dniowego wyjazdu mogę zrobić np 5 treningów i później je zgrać na komp?
z góry dzięki za odpowiedzi!
1) czy można go używać podczas mrozów? czy są jakieś przeciwwskazania ?
2) czy w samym zegarku można pływać?
3) czy ma on funkcje zapamiętywania kilku treningów? np czy podczas 5 dniowego wyjazdu mogę zrobić np 5 treningów i później je zgrać na komp?
z góry dzięki za odpowiedzi!
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 42min 37sek
- Życiówka w maratonie: 3h 39 min
- Kontakt:
tu jest obszerna recenzja FR 110
http://www.dcrainmaker.com/2010/07/garm ... oduct.html
z tego co pamietam to nie jest wodoszczelny
http://www.dcrainmaker.com/2010/07/garm ... oduct.html
z tego co pamietam to nie jest wodoszczelny
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
http://tomekbiega.blox.pl
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
1)tak. nie
2)nie
3)tak. tak.
z dołu proszę.
2)nie
3)tak. tak.
z dołu proszę.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
Macie doświadczenia z dokładnością GPS tego zegarka? Może ktoś z was ma porównanie z innym modelem Garmina? Zastanawiam się nad zakupem jako pierwszy zegarek z GPS. W powyższym teście , różnica pomiędzy 310 a 110 na 10 milach wynosil raptem pare metrów.
-
- Rozgrzewający Się
O ile nie zależy Tobie na pulsometrze to przyjrzyj się jeszcze nowemu GF10. Cena praktycznie ta sama, a mimo wszystko kilka funkcji więcej.majk88 pisze: ...zastanawiam się nad zakupem jako pierwszy zegarek z GPS...
- ToM78
- Wyga
Hey. Biegam amatorsko, posiadałem ponad rok FR60 z FP który trzeba kalibrować. Zawsze uważałem że GPS ma większą skalę błędu. Dziś kupiłem FR10 GPS (zastanawiałem się nad 110) i po sprawdzeniu jak rysuje trasę jadąc samochodem oraz biegnąc stwierdziłem że jest to dokładniejsze niż FP. Wiadomo są minusy - długie mosty, wiadukty. Dziś były gęste chmury a satelity szukał około 5 sek. Jak dla mnie 550 zł. za taką dokładność i wykonanie to jest strzał w dziesiątkę.
-
- Rozgrzewający Się
Jak już inwestować to chciałbym z HR , także w grę wchodzi 110 ewentualnie 210
. Do tej pory biegam z endomondo i Xperia ARC lecz niestety ślad gps jest bardzo kiepski (jakby rysował go ktoś z bardzo "rozstrzęsioną ręką"), zwłaszcza w mieście. Poza miastem przy bezchmurnej pochodzie wygląda o wiele lepiej.

-
- Rozgrzewający Się
Osobiście biegam z FR10. Faktem jest, że przebiegliśmy razem zaledwie ok. 200 km, niemniej nie mam żadnych zastrzeżeń, co do pracy GPS. Zegarek szybko "łapie" sygnał, nie gubi go i co ważne w określonych miejscach mam zawsze tą samą odległość. Niestety nie potrafię powiedzieć, czy to ten sam moduł, który montowany jest w GF110.majk88 pisze: niestety ślad gps jest bardzo kiepski (jakby rysował go ktoś z bardzo "rozstrzęsioną ręką"), zwłaszcza w mieście. Poza miastem przy bezchmurnej pochodzie wygląda o wiele lepiej.
- xrazowy
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:20
- Życiówka w maratonie: 2:53
- Kontakt:
Biegam ze 110 parę miesięcy.
wcześniej biegałem z Nike sportwatch oraz z W Kalenji 300 gps - ze wszystkich tych (wg moich doświadczeń) garmin 110 jest najbardziej niezawodny.
jak chcesz popatrzyć sobie na ślady gps to tu mój profil na endo: http://www.endomondo.com/profile/4450384
od września do dnia dzisiejszego 99% treningów jest wybieganych właśnie z garminem 110.
szybko łapie sygnał, wg mnie relatywnie ładnie pokazuje ślad, jest stosunkowo mały i lekki.
minus - nie pobiegasz sobie wg jego wskazań interwałów, bo tempo chwilowe to średnia z kilkudziesięciu sekund.
wcześniej biegałem z Nike sportwatch oraz z W Kalenji 300 gps - ze wszystkich tych (wg moich doświadczeń) garmin 110 jest najbardziej niezawodny.
jak chcesz popatrzyć sobie na ślady gps to tu mój profil na endo: http://www.endomondo.com/profile/4450384
od września do dnia dzisiejszego 99% treningów jest wybieganych właśnie z garminem 110.
szybko łapie sygnał, wg mnie relatywnie ładnie pokazuje ślad, jest stosunkowo mały i lekki.
minus - nie pobiegasz sobie wg jego wskazań interwałów, bo tempo chwilowe to średnia z kilkudziesięciu sekund.
-
- Dyskutant
Od kilku dni jestem posiadaczem właśnie 110 nad której zakupem się zastanawiałem, na razie mam za sobą tylko 2 treningi z tym zegarkiem ale mogę powiedzieć, że bez problemu łapie sygnał między blokami pod klatką
dodatkowo bardzo podoba mi się jego podświetlenie dzięki któremu tarcza i wszystko co jest na niej wyświetlane jest bardzo czytelne, szałowych funkcji nie ma. Mi zależało tylko na gps i funkcji pomiaru w tętna i w obu tych cechach garmin 110 w sprawuje się w 100% natomiast tempo chwilowe nie jest jego mocną stroną 

-
- Rozgrzewający Się
Super, dzięki za informacje. Na razie chyba skłaniam się z stronę 210 HR . Jest troche bardziej rozbudowany od 110. A z tego co wiem , odbiornik gps ma taki sam jak 110.
- Paweł100
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 49:42
Używam Garmin 110 (wersja bez czujnika tętna) i jestem zadowolony. Tutaj krótki opis zegarka: link
Odpowiadając na pytania:
1) można używać podczas mrozów, biegałem kilka razy w temperaturze poniżej zera (max. to chyba -8) i nie było żadnego problemu
2) nie wiem, nie pływałem, ale raczej bym nie ryzykował
3) tak, zapamiętuje chyba 30 ostatnich treningów
Odnośnie dokładności GPS - wskazania bardzo dokładne. Biegłem z nim dwa razy na atestowanej trasie (10 km) i dystans pokazywał idealnie.
Odpowiadając na pytania:
1) można używać podczas mrozów, biegałem kilka razy w temperaturze poniżej zera (max. to chyba -8) i nie było żadnego problemu
2) nie wiem, nie pływałem, ale raczej bym nie ryzykował
3) tak, zapamiętuje chyba 30 ostatnich treningów
Odnośnie dokładności GPS - wskazania bardzo dokładne. Biegłem z nim dwa razy na atestowanej trasie (10 km) i dystans pokazywał idealnie.