Witam wszystkich,
zamierzam kupić bieżnię do domu. Z racji tego, że nie mam pojęcia o tym sprzęcie, to prosiłbym o radę co warto wybrać do 2 tys. zł. Dzięki za pomoc.
Bieżnia do domu.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:30
- Życiówka w maratonie: 2:27:16
zapomnij o biezni za 2000zl, sensowne zaczynaja sie od 6000. Zamiast tego moze lepiej orbitreka? za ta kase mozna kupic juz calkiem dobrego
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
jest już taki temat, ludzie nauczcie się używać szukajki
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Chyba mówisz o sprzęcie do klubu fitnessgrzechu_wroc pisze:zapomnij o biezni za 2000zl, sensowne zaczynaja sie od 6000. Zamiast tego moze lepiej orbitreka? za ta kase mozna kupic juz calkiem dobrego

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Witam, sam kiedys poszukiwalem informacji przed zakupem biezni do domu coz nabylem Yorka T302 mimo kilku usterek jestem z niej bardzo zadowolony szeroki i gruby pas pozwala mi skupic się na ogladaniu filmow na tablecie a nie na stawianiu krokow aby się nie wywalic. Kilka uwag odnosnie zakupu to szeroki pas, predkosc mysle ze do 16 powinna dla przecietnego amatora spokojnie wystarczyc i wznios 10 - 12, sam pomiar tetna zalezy czy mamy inne urzadzenie ja osobicie uzywam forerunnera 910XT plus czujnik na bucie pomiar znacznie dokladniejszy a i porownanie treningow za pomoca GTC WKO+ czy ST jest dla mnie rowniez istotne. Glosnosc hmmm... Bieznie mam w domu jednorodzinnym jednak jak zamkne drzwi do pokoju jest w miare cicho amortyzacja tez robi swoje pod pokojem z silownia oczywiscie slychac stuki jednak nie sa one uciazliwe nawet dla osob mieszkajacych pod nami gdybysmy mieszkali w bloku. To tyle im bieznia drozsza tym zasadniczo lepsza jednak placenie np. za predkosc 20 km/h chyba mija się z celem. Rozwazylbym również zakup przy kupnie biezni wentylatora lub klimatyzatora oraz tablet lub tv bo przy biegach powyzej 14 km robi się nudno.
Pozdrawiam zyczac sukcesow biegowych - Pawel
Sent from my BlackBerry 9900 .
Pozdrawiam zyczac sukcesow biegowych - Pawel
Sent from my BlackBerry 9900 .
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19
Witam i Potwierdzam!
Dobra bieznia jest od 6tys w zwyz....
najlepiej kupic taką ktora ma atest do malych klubów fitnes na prace do 4 godizn dziennie.
No i z ta prędkoscią tez sie nie zgodze...jesli bieznia ma do 16km a ty biegniesz 14-15% to ona pracuje na prawie na maksa ( to tak jak jazda maluchem - 110km/h). A jesli masz bieżnie o predkosci 20km/h i biegniesz 14-15km.h to ona sobie spokojnie i cichutko mruczy....
:):):)
Druga sprawa to waga biezni. Dobra bieznia musi byc stabilna czyli powinna wazyc 150-200km. Takie domowe Yorki przy 15-16km na godiznie biegają razem z toba po calym pokoju.......
Nastepna sprawa to dlugosc pasa zeby nie skracać kroku przy szybszym biegu.
Dalej moc silnika zeby silnik pracował na 50-60% swojej mocy a nie ciagle na maksa.
Dalej grubosc pasa gumowego ( pasy sie scierają) wiec po 1-2 latach czeka cie wymiana jelsi kupisz marketowy towar.
oczywiscie te uwagi nie mają sensu jesli biegasz sporadycznie i do 6min/km ( 10ok/h)
jesli zamierzasz robic treningi tempowe w 2 i w 3 zakresie, interwały albo podbiegi to zdecydowanie polecam bieznie od 6 tys....naprawde bo bedziesz załował i kupował nową.
Ja mam Finnlo sprowadzilem z Wiednia za 4500 zł ( na Ebay) a w Polsce w sklepach jest za prawei 8 tys.
pozdrawiam i zycze trafnego wyboru.
Edek
Dobra bieznia jest od 6tys w zwyz....
najlepiej kupic taką ktora ma atest do malych klubów fitnes na prace do 4 godizn dziennie.
No i z ta prędkoscią tez sie nie zgodze...jesli bieznia ma do 16km a ty biegniesz 14-15% to ona pracuje na prawie na maksa ( to tak jak jazda maluchem - 110km/h). A jesli masz bieżnie o predkosci 20km/h i biegniesz 14-15km.h to ona sobie spokojnie i cichutko mruczy....

Druga sprawa to waga biezni. Dobra bieznia musi byc stabilna czyli powinna wazyc 150-200km. Takie domowe Yorki przy 15-16km na godiznie biegają razem z toba po calym pokoju.......
Nastepna sprawa to dlugosc pasa zeby nie skracać kroku przy szybszym biegu.
Dalej moc silnika zeby silnik pracował na 50-60% swojej mocy a nie ciagle na maksa.
Dalej grubosc pasa gumowego ( pasy sie scierają) wiec po 1-2 latach czeka cie wymiana jelsi kupisz marketowy towar.
oczywiscie te uwagi nie mają sensu jesli biegasz sporadycznie i do 6min/km ( 10ok/h)
jesli zamierzasz robic treningi tempowe w 2 i w 3 zakresie, interwały albo podbiegi to zdecydowanie polecam bieznie od 6 tys....naprawde bo bedziesz załował i kupował nową.
Ja mam Finnlo sprowadzilem z Wiednia za 4500 zł ( na Ebay) a w Polsce w sklepach jest za prawei 8 tys.
pozdrawiam i zycze trafnego wyboru.
Edek