POMOC W DOBORZE OBUWIA.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Może podasz coś więcej na temat swojego biegania. Jak często, ile kilometrów, ile tego lasu i asfaltu? Zakładam, że badałeś stopę i szukasz butów dla supinatora/neutrala? Pomocna może też być informacja na temat wagi.
Ponadto ciężko jest doradzać komuś buty - to Ty je założysz na nogi, to Ty masz wiedzieć w czym Ci jest wygodnie. Nie masz pod nosem jakiegoś sklepu biegowego gdzie będziesz mógł przymierzyć buty i się w nich przebiec chociażby po sklepie?
Ponadto ciężko jest doradzać komuś buty - to Ty je założysz na nogi, to Ty masz wiedzieć w czym Ci jest wygodnie. Nie masz pod nosem jakiegoś sklepu biegowego gdzie będziesz mógł przymierzyć buty i się w nich przebiec chociażby po sklepie?
- ElPaso
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A interesuje Cię bieganie naturalne? Tzn. chcesz wzmocnić stopę i przywrócić technikę biegu fizjologiczną? Bo wtedy trzeba w inną stronę pomyśleć o obuwiu, musiałoby być takie, które nie zablokuje feedbacku ze stóp. W razie potrzeby mogę coś doradzić, biegam naturalnie już 2 lata, bez kontuzji. Sporo fajnych inforamcji mają na bosej stopie.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mam axis do jazdy na rowerze i chodzenia w dresie. po to je kupiłem kiedyś w realu chyba na jakimś mega promie.adam1969 pisze:Na teren zróżnicowany (asfalt,las) adidas galaxy czy puma axis.
spróbowałem kiedyś w nich pobiec. i do biegania kiepsko się nadają - przynajmniej dla mnie. fura gumy pod piętą, a kiedy próbujesz biegać bardziej ze śródstopia, wydają dziwne "klaśnięcia" przy uderzaniu w asfalt.
Go Hard Or Go Home