newbalance tak czy nie?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam mam parę pytań będę wdzięczny za szczerą odpowiedź: )
przygotowuję się do biegania w zimie na ten cel postanowiłem przeznaczyć około ~600 zł na kurtkę zimową do biegania oraz legginsy jako że nie znam się na tym specjalnie wybrałem takie produkty:
KURTKA: http://www.newbalancesklep.pl/odziez/ko ... gania.html
LEGGINSY: http://www.newbalancesklep.pl/odziez/ko ... gania.html
1.czy lepiej kupić coś innego w tej cenie? ew jakiej firmy : )
2. polecacie jakiś dobry sklep z odzieżą do biegania we Wrocławiu/Opolu?
3. czy przy kupowaniu przez neta polegając na samych danych typu wzrost cm w pasie itd. można idealnie dopasować rozmiar wymienionych produktow czy lepiej jechać i mierzyć : )
przygotowuję się do biegania w zimie na ten cel postanowiłem przeznaczyć około ~600 zł na kurtkę zimową do biegania oraz legginsy jako że nie znam się na tym specjalnie wybrałem takie produkty:
KURTKA: http://www.newbalancesklep.pl/odziez/ko ... gania.html
LEGGINSY: http://www.newbalancesklep.pl/odziez/ko ... gania.html
1.czy lepiej kupić coś innego w tej cenie? ew jakiej firmy : )
2. polecacie jakiś dobry sklep z odzieżą do biegania we Wrocławiu/Opolu?
3. czy przy kupowaniu przez neta polegając na samych danych typu wzrost cm w pasie itd. można idealnie dopasować rozmiar wymienionych produktow czy lepiej jechać i mierzyć : )
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
Ja myślę że nie ma co przesadzać.
Jak masz możliwość do idź do Decathlona i sobie parę rzeczy przymierz, zobacz jakość.
Na pewno wyjdziesz na tym lepiej.
Ja bym wolał już 2 pary legginsów kupić, bluzę, kurtkę, czapkę, rekawiczki, komin(buff).
I pewnie jeszcze coś by Ci zostało z tych 600zł.
Ale to tylko moje zdanie kolego.
Jak masz możliwość do idź do Decathlona i sobie parę rzeczy przymierz, zobacz jakość.
Na pewno wyjdziesz na tym lepiej.
Ja bym wolał już 2 pary legginsów kupić, bluzę, kurtkę, czapkę, rekawiczki, komin(buff).
I pewnie jeszcze coś by Ci zostało z tych 600zł.
Ale to tylko moje zdanie kolego.
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
Powiem Ci tak - mam koszulkę new balance i odprowadzanie potu jest lepsze niż w koszulce z Kalenji (decathlon), koszulce z attiq i koszulce no-name technicznej.
Dałem za nią bodajże 79zł (2,5 roku temu), ale ... więcej bym tyle nie dał, bo systemy w odzieży ze średniej półki spełniają swoją rolę wystarczająco.
Dlatego uważam, że dobrze zrobisz jeśli pojedziesz do Decathlonu (we Wrocławiu są bodajże 2)
Dałem za nią bodajże 79zł (2,5 roku temu), ale ... więcej bym tyle nie dał, bo systemy w odzieży ze średniej półki spełniają swoją rolę wystarczająco.
Dlatego uważam, że dobrze zrobisz jeśli pojedziesz do Decathlonu (we Wrocławiu są bodajże 2)
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi się, że w kurtce będziesz rzadko biegał (opady deszczu, śniegu).Luran pisze:ok rozumiem że decathlon wygrywa : ) więc jeszcze jedno pytanie czy kurtka jeżeli posłuży dłużej to nie warto zainwestować w nią trochę więcej : )
Prędzej 2 koszulki pod spód i bluza na wierzch

Chociaż to już indywidualna sprawa każdego z nas.
-
- Dyskutant
Lepiej kup wiatrowke i pod nią ze dwie warstwy..... u mnie ten układ się sprawdza do temp 0 stopni a jak zimniej to jeszcze jedna warstwa. Kurtka jak dla mnie była by za ciężką i pewnie z potem by sobie gorzej radziła
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
Popieramgr2egor2 pisze:Lepiej kup wiatrowke i pod nią ze dwie warstwy..... u mnie ten układ się sprawdza do temp 0 stopni a jak zimniej to jeszcze jedna warstwa. Kurtka jak dla mnie była by za ciężką i pewnie z potem by sobie gorzej radziła
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Ta kurtka jest fajna, np opisu i bez dotykania trudno ocenić czy warto, nie kierował bym się też podpowiedziami kto w czym biega i komu i kiedy gorąco a komu nie bo to indywidualne kwestie i upodobania. Leginsy za 300 zł to przesada, ja tam całą zimę poprzednią przebiegałem w zwykłych leginsach wiosna jesień (100-150 zł Puma,Nike) a jak było bardzo zimno (wiatr, deszcz,mżawka) to dokładałem spodnie zewnętrzne ortalionowe do biegania (Dobson), zawsze wystarczało - w sumie taniej i uniwersalnie bo w takich leginsach zwykłych pobiegasz w szerszym zakresie temperatur, ważniejsze to jakieś majty "antypotne" dokupić by po treningu nie mrozić tego i owego a przede wszystkim tzw krzyża bo to się źle kończy. W zimie po treningu szybko się przechodzi ze stanu przegrzania w stan przemarznięcia. Rzeczy z Decatlonu czy z Tchibo złe nie są, można w nich z powodzeniem biegać ale użytkowo to raczej takie minimum. Takie produkty są fajne na początek bo pozwalają dokładniej ocenić swoje potrzeby i potem lepiej wybrać konkretny, droższy, lepszy produkt. Mam sporo rzeczy z NB - dobra firma i zacne ma produkty poza wszystkim.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
-
- Rozgrzewający Się
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi : ) faktycznie mihumor dzięki za profesjonalną radę, okazała się kluczowa w podejmowwaniu decyzji kupię samą kurtkę resztę pieniędzy przeznaczam na bielizne leginsy i jak starczy to rowniez koszulkę
mam tylko nadzieję ze kurtka się sprawdzi ; D pozdrawiam wszystkich

-
- Rozgrzewający Się
ja nie jestem fanem ciuchów od New Balance, ponieważ zdecydowanie przesadzaja oni z cenami;/ ostatnio zaś przekonałem się do decathlon'u. więc może rzeczywiście spróbujesz z czymś od nich? Zwłaszcza, ze przedmówcy tez o tym wspominali:)
pozdrawiam
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
To chyba nie lubisz wszystkich firm posiadających markę i dbających o jakość. NB to podobny zakres cenowy jak każda inna dobra marka sprzedająca ciuchy do biegania, są droższe brendy. Adidas zanotował w tym roku świetne wyniki finansowe co zawdzięcza głównie podniesieniu cen na swoje produkty i zwiększeniu marży - co wcale nie wpłynęło ujemnie na sprzedaż jego produktów i czym firma otwarcie się chwali w mediach. Widać ludzie lubią więcej płacićmikolajdrew pisze:ja nie jestem fanem ciuchów od New Balance, ponieważ zdecydowanie przesadzaja oni z cenami;/

Najszybsza kupa złomu w galaktyce
-
- Rozgrzewający Się
Ogólnie podsumowując zakupiłem getry skarpety i koszulkę z decathlonu orac kurtkę z new balance. Z całości sprzętu jestem bardzo zadowolony a kurtka okazała się strzałem w 10 perfekcyjna izolacja temperatury, ciepło w połączeniu nawet z samą koszulką bardzo wygodny sprzęt polecam. Polecam też buty merrell obniżka w decathlonie z 350/100 zl cudo : ) pozdrawiam! : )