kupno pulsometru
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
szukam pulsometru z odbiornikiem GPS...znalazłem strony gdzie można później z takiego zegarka wgrac i pokażę cala trasę..
w jakim czasie i ile przebieglem..cena w miarę rozsądna...

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
jest kupa tematów na ten temat, wystarczy poszukać. co to znaczy rozsądna cena?
ja Ci mogę polecić Garmin 910XT za 1900 zł tylko czy dla Ciebie będzie to rozsądna cena?
kolejne pytanie to takie czego oczekujesz od takiego zegarka.
ma mierzyć puls? ma mieć możliwość programowania interwałów? ma mieć możliwość wyświetlania tempa na kilka sposobów?
czy wystarczy tylko dystans i czas?
ja Ci mogę polecić Garmin 910XT za 1900 zł tylko czy dla Ciebie będzie to rozsądna cena?

kolejne pytanie to takie czego oczekujesz od takiego zegarka.
ma mierzyć puls? ma mieć możliwość programowania interwałów? ma mieć możliwość wyświetlania tempa na kilka sposobów?
czy wystarczy tylko dystans i czas?
Ostatnio zmieniony 07 lis 2012, 18:23 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Stary Wyga
kolego za drogo.. :D tak do 500zl.. 
jak na razie używam crivit AN 72143 from lidl

jak na razie używam crivit AN 72143 from lidl

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
no to z markowych
Garmin http://allegro.pl/garmin-forerunner-110 ... 72016.html
Garmin http://allegro.pl/garmin-forerunner-10- ... 78033.html
lub po dokładce 100 zł Nike http://allegro.pl/nowy-tomtom-gps-nike- ... 36849.html
Masz też w tej cenie Kalenji GPS 300W lub następcę Geonaute Onmove500 lub model niższy Onmove100
z tych trzech osobiście wybrałbym Nike. Po wejściu na rynek ludzie go zjechali ale spece od Nike szybko powprowadzali poprawki do software'u i na tą chwilę to jest zacny zegarek. Z drugiej strony niezawodnośc Garmina i podobno pierońsko fajny i bezproblemowy serwis (na szczęście nie musiałem jeszcze z niego korzystać). Dodatkowo Garmin ma 2-3 lata gwarancji a Nike 1-2 lata.
Jak już wcześniej wspomniałem kwestia na czym w zegarku Ci zależy. Jeśli potrzebujesz podstawowych danych + pulsometr bierz Garmina. Nike w tej cenie jest bez opaski.
ewentualnie... czy koniecznie musi być zegarek? jesli masz smarphone'a to możesz sobie zainstalować Endomondo i masz to samo
Garmin http://allegro.pl/garmin-forerunner-110 ... 72016.html
Garmin http://allegro.pl/garmin-forerunner-10- ... 78033.html
lub po dokładce 100 zł Nike http://allegro.pl/nowy-tomtom-gps-nike- ... 36849.html
Masz też w tej cenie Kalenji GPS 300W lub następcę Geonaute Onmove500 lub model niższy Onmove100
z tych trzech osobiście wybrałbym Nike. Po wejściu na rynek ludzie go zjechali ale spece od Nike szybko powprowadzali poprawki do software'u i na tą chwilę to jest zacny zegarek. Z drugiej strony niezawodnośc Garmina i podobno pierońsko fajny i bezproblemowy serwis (na szczęście nie musiałem jeszcze z niego korzystać). Dodatkowo Garmin ma 2-3 lata gwarancji a Nike 1-2 lata.
Jak już wcześniej wspomniałem kwestia na czym w zegarku Ci zależy. Jeśli potrzebujesz podstawowych danych + pulsometr bierz Garmina. Nike w tej cenie jest bez opaski.
ewentualnie... czy koniecznie musi być zegarek? jesli masz smarphone'a to możesz sobie zainstalować Endomondo i masz to samo

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Stary Wyga
jesli chodzi o telefon posiadam nokie n97..trochę duży telefon i by mi przeszkadzał...podczas biegania
a jesli chodzi o zegarki w lesie gubią zasięg??bo ja biegam w lesie..
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
co z tego, że duży? ja biegałem do niedawna z HTC Desire. Kupujesz porządną, zaznaczam porządną opaskę na ramię i voila.
Jeśli będzie bardzo bardzo gęsty las + do tego dojdą niesympatyczne warunki pogodowe to może zgubić sygnał tak jak każde urządzenie z gps.
Jeśli będzie bardzo bardzo gęsty las + do tego dojdą niesympatyczne warunki pogodowe to może zgubić sygnał tak jak każde urządzenie z gps.
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Ja mam pulsometr z Lidla, ale teraz, po zaczęciu biegania "na serio" kupiłbym coś co ma bluetooth.
Na ceneo znajdziesz pulsometry Polara już od 240zł - łączą się z każdym androidem i każdą apką (Endo, RunKeeper, Strava, itp).
Na ceneo znajdziesz pulsometry Polara już od 240zł - łączą się z każdym androidem i każdą apką (Endo, RunKeeper, Strava, itp).
-
- Rozgrzewający Się
Ja biegam z N-08 i wyłącznie po lesie. Po ponad roku biegania sygnał zgubiłem tylko raz.jarekwronki pisze:jesli chodzi o telefon posiadam nokie n97..trochę duży telefon i by mi przeszkadzał...podczas biegania
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Może, ale nie musiPiechu pisze:Jeśli będzie bardzo bardzo gęsty las + do tego dojdą niesympatyczne warunki pogodowe to może zgubić sygnał tak jak każde urządzenie z gps.

Popieram Piecha, telefon nie jest złym rozwiązaniem, ma wiele plusów..zawsze można zapłacić ponad tysiąc za 310ke, albo wybrać mniej markowego Maptaq'a Neo za niecałe sześć stów i mieć wygodę (może to nawet naturalna migracja), ale lepiej przy zmianie telefonu pomyśleć pod kątem endo

P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- Matxs
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47min 42 s
- Życiówka w maratonie: 5h21min
Mam Polar g1 i nie gubi w lesie gps- a bałem się o to.
Mój blog
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
-
- Stary Wyga
Podepnę się tutaj. Z racji, że odesłałem zegarek do naprawy zostałem z samym paskiem HR Garmina. Czy jest jakiś program, który śmiga na Androidzie na HTC Desire Z i połączy się z tym paskiem?
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Wg tej LISTY Garmin pośmiga z endo, ale w modelu HTC Rhyme, jak z Desire Z nie wiem..
P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Spotkałem się z opinią, że te listy robią konkretni producenci, natomiast praktycznie każda konfiguracja: telefon z Androidem + pasek pulsometra z bluetooth + Endo/RK/Strava - będzie działać 
Najlepiej oczywiście po prostu sprawdzić - Ty, jak rozumiem, masz tę przewagę, że masz pasek pulsometru przed sobą, kto inny zawsze może udać się do sklepu i przetestować przed zakupem.

Najlepiej oczywiście po prostu sprawdzić - Ty, jak rozumiem, masz tę przewagę, że masz pasek pulsometru przed sobą, kto inny zawsze może udać się do sklepu i przetestować przed zakupem.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
ale paski Garmina są w standardzie ANT+ a nie BT niestety więc kicha.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie, ja tak biegam, odbieram puls w zegarku i równocześnie w telefonie (Neo V) z endo. Tak, jak Piechu uzupełnił - ANT+, nie BTgrim80 pisze:Ty, jak rozumiem, masz tę przewagę, że masz pasek pulsometru przed sobą
P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte