Jak się ubrać na półmaraton, gdy śnieg na ziemi leży

chiżu
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej.

Mam pytanko do osób doświadczonych jeśli chodzi o starty w zawodach i w ogóle bieganie. W Łodzi cały dzień padał śnieg, a jutro jest półmaraton. Temperatura jutro ma wynosić trochę powyżej zera. Czy długie spodnie na takie warunki są obligatoryjne czy w grę może wchodzić start w krótkich spodniach? Jak człowiek biegnie i stara się robić to szybko to zwykle jest mu ciepło. Z drugiej strony w krótkich spodenkach można się nabawić jakiegoś chorubska. Jak radzicie się ubrać? :)

Pozdrawiam!
PKO
flashfire
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:09
Życiówka w maratonie: 3:24:33

Nieprzeczytany post

chiżu pisze:Hej.

Mam pytanko do osób doświadczonych jeśli chodzi o starty w zawodach i w ogóle bieganie. W Łodzi cały dzień padał śnieg, a jutro jest półmaraton. Temperatura jutro ma wynosić trochę powyżej zera. Czy długie spodnie na takie warunki są obligatoryjne czy w grę może wchodzić start w krótkich spodniach? Jak człowiek biegnie i stara się robić to szybko to zwykle jest mu ciepło. Z drugiej strony w krótkich spodenkach można się nabawić jakiegoś chorubska. Jak radzicie się ubrać? :)

Pozdrawiam!
Raczej nikt Ci nie powie w czym będzie Ci 'w sam raz'. Dziś przy temp. -1*, opadach śniegu i deszczu biegłem w leginsach 3/4 i nie było mi zimno.
Spodnie? Raczej nie. Zależy jak długo będziesz na trasie.
21.097 1:22:57
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Koszulka z długim,krótkie spodnie i na pewno ja rękawiczki.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja jutro półmaraton zamierzam przebiec w leginsach, koszulce długiej termoaktywnej i koszulce technicznej. A do tego czapeczka i rękawice!
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Przy okolicach zera na pewno na długo, ale cienkie ciuchy. Ja bym się na pewno wychłodził przy tej temperaturze biegnąc półtora godziny na krótko. Zimne nogi to sztywniejsze mięśnie i większe straty energii.
The faster you are, the slower life goes by.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ