Witam szukam butow do 300-350 zt na asfalt,beton.Biegam dla zdrowia 3-4 razy treningiem z tej strony - oto modele nad ktorymi rozmyslam - prosze o rade
Buty Nike Lunarglide+ 2
Buty Adidas ClimaCOOL Modulate M
Buty Adidas ClimaCOOL Solution
Buty na asfalt,beton
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
cześć pomagam podbić:-) bo sam czegoś szukam na asfalt i beton, a chcę mieć dużą i dobra amortyzację i nie jestem sprzętowcem.
Sam biegałem w Adidasach Response CTL 7 i nie było źle, ale już się wytrzepały.
Sam biegałem w Adidasach Response CTL 7 i nie było źle, ale już się wytrzepały.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Nie wiem jak z wymienionymi modelami Adidasa, ale o Lunarglide napisano setki postów na forum. Jak Ci się nie chce szukać i czytać, to przeważają opinie pozytywne. Z Twoim budżetem stać Cię na Lunary w wersji +3.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:20
Kolego, dołóż trochę i kupl lunary +4 og. ja właśnie na takie teraz zbieram, bo but na taką nawierzchnie jest idealny. Dodatkowo, jest to but dla każdego rodzaju stopy. prono, neutral i supi...
- Affinity
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 37:50
- Życiówka w maratonie: 3:08:09
Największa różnica, jaką zauważysz między +3 a +4 to kolor. I 100zł mniej w portfelu.mikus1987 pisze:Kolego, dołóż trochę i kupl lunary +4 og. ja właśnie na takie teraz zbieram, bo but na taką nawierzchnie jest idealny. Dodatkowo, jest to but dla każdego rodzaju stopy. prono, neutral i supi...

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:20
+4 mają jeszcze lepiej rozwiązane mocowania sznurówek. W mojej ocenie, są mniej masywne, są 0 42 gramy lżejsze, i pewnie jeszcze kilka elementów się znajdzie.
sam system sznurowania jest w +4 lepszy. Ponieważ, te oczka przez które przeciągasz sznurówki, są poprowadzone niteczkami, jakby aż do samej podeszwy. I tak ma każde oczko, co daje jeszcze większą integrację stopy z butem, i lepsze trzymanie. Więc w tym przypadku, uważam że to 100zł nie jest wyrzucone w błoto:) no i jakoś wizualnie "zgrabniejszy"
sam system sznurowania jest w +4 lepszy. Ponieważ, te oczka przez które przeciągasz sznurówki, są poprowadzone niteczkami, jakby aż do samej podeszwy. I tak ma każde oczko, co daje jeszcze większą integrację stopy z butem, i lepsze trzymanie. Więc w tym przypadku, uważam że to 100zł nie jest wyrzucone w błoto:) no i jakoś wizualnie "zgrabniejszy"