Buty dla początkującego

maciek_m
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie,

z tej strony Maciek z Łodzi, lat 23, 183 cm wzrostu około 75 kg wagi. Poszukuję butów do biegania max. do 200 pln. Jestem teoretycznie osobą początkującą chociaż w gimnazjum/liceum (mniej więcej 6-10 lat temu) trenowałem piłkę nożną i oprócz treningów piłkarskich, bardzo dużo biegałem i z przesadną nostalgią wspominam swoją dawną formę jak na tak bardzo nie-odległy okres czasu :P Niedawno przeszedłem poważną inwazyjną kurację i dopiero teraz za pozwoleniem lekarza powracam do wzmożonej aktywności fizycznej (rower, piłka nożna oraz intensywniejsze bieganie - podczas kuracji wszystko było obecne ale bardzo mało, nieczęsto i powoli bo wątroba bolała i serducho przytykało...).

Wybaczcie wstęp - niedawno wskoczyłem w swoje stare buty ale stopa jednak od liceum minimalnie urosła. Mam raczej stopę neutralną z delikatną tendencją do przenoszenia ciężaru na jej zewnętrzną część. Biegam w 99% przypadków wieczorami, zatem nawierzchnia to asfalt, chodniki albo drogi rowerowe (wiem, leśne ścieżki są fajne ale wieczorami niestety nieoświetlone a kontuzji wolę zapobiec). Czy szanowne forumowe grono miałoby jakieś wskazówki? Które buty wypróbować? Czy w tym przedziale (nie chcę wydawać więcej niż 200 pln - prosiłbym nie proponować mi dokładania :P) znajdę jakieś obuwie godne uwagi czy raczej nie przejmować się zbytnio wyborem? Przymierzałem jakieś New Balance i Asicsy w sklepie w małej przecenie, ale szczerze mówiąc różnicy na korzyść któregokolwiek z modeli nie odczułem a obsługa średnio profesjonalna... Jeżeli ktoś ma namiary na dobry sklep w Łodzi, ewentualnie okolicach, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam, Maciej
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ