Dla lekkiego pronatora, treningowe , około 30km tygodniowo

gucio1988
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1 h
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam:) Od około pół roku biegam systematycznie ( wzrost 173 wagę zrzuciłem z 94 kg do 84 kg aktualnie) . Posiadam buty Brooks TRAILBLADE. W Run-expert powiedzieli mi, że mam stopę neutralną, ale ja po butach, widzę że stopa jednak ucieka mi do środka i większośc butów mam zjechanych własnie od wewnetrznej strony. Przez ten czas biegałem głownie po lesie. Teraz wyjeżdżam na studia i zacznę biegać po asfalcie chodnikach, czyli twardych nawierzchniach. Szukam butów w granicach do 300 zł ( mogę dorzucić jeśli będzie naprawdę warto) treningi około 30 km tygodniowo. Nie mam rozeznania w butach więc liczę na pomoc. Tym razem chce kupić buty dla lekkiego pronatora. Podane przez Was modele wcześniej przymierzę w sklepie i wybiorę pod siebie. Pozdrawiam

ps. Odczuwam dyskomfort w aktualnym obuwiu, oraz kucie w zewnętrznych częściach kolan. (przy kolanie). Bardzo proszę o pomoc :)
PKO
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

byc moze masz wlasnie dobrze zbadana stope a dokladnie biomechanike stopy,po zakupieniu buciorow neutralnych bol lekki o ktorym mowisz minie.
Jakie bym wybral, pomyslalbym o nike lunarglid .
Sam biegam teraz w adidasach supernova sa ciezsze od nike,,pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ