Buty za ~~200 zł
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, poszukuję butów do biegania, których koszt wyniesie, jak podałem w temacie , ok. 200 zł. Biegałem co dwa dni około 10 km na drogach asfaltowych i chodnikach, niestety przez kontuzję i trochę zimowe lenistwo musiałem zrezygnować, teraz planuję wrócić do starych nawyków i potrzebuję nowego obuwia. Wiem , że na forum jest mnogość tematów nt. butów ale im więcej czytam tym bardziej jestem zagubiony, dlatego proszę Was, bardziej doświadczonych i obeznanych, o pomoc. Jeżeli będzie trzeba podać jakieś dodatkowe informację, proszę pytać. Z góry dziękuję za pomoc.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50
Polecam Ci Joma marathon 4000-sa tylko w necie -mam i sa swietne,szybkie, biegasz ze srodstopia-jak bedziesz zainteresowany co do rozmiaru moge podeslac dl wkl wzgledem innych producentow. Pozdr 

I am made of sweat, not swagger
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Żeby polecić Marathon4000 warto mieć więcej informacji. Ile ważysz? Jaka stopa? Jakieś wcześniejsze urazy?
To może się przydać...
To może się przydać...
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
to ja się może podłączę. również szukam butów w tym przedziale cenowym.
Trudna to sztuka nauczyć się biegania ze śródstopia? Aktualnie biegam w Ekidenach 50. (177cm, 78kg, stopa neutralna)
Trudna to sztuka nauczyć się biegania ze śródstopia? Aktualnie biegam w Ekidenach 50. (177cm, 78kg, stopa neutralna)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
Sylw3g pisze:Żeby polecić Marathon4000 warto mieć więcej informacji. Ile ważysz? Jaka stopa? Jakieś wcześniejsze urazy?
To może się przydać...
Już odpowiadam :
1. Co do wagi, niestety to będzie największy powód powrotu do biegania, ponieważ po roku obijania się moja waga uderzyła 100 kg przy 192 cm wzrostu.
2. Tutaj nie do końca rozumiem, jeżeli chodzi o rozmiar stopy to 45, 45 i 1/3. Żadnego płaskostopia, haluksów czy innych cudów.
3. Urazy jak już mówiłem były, po bieganiu odczuwałem dotkliwy ból lewej pięty, lekarz niestety zdiagnozował problem jako przepracowanie i kazał dać odpocząć nodze, co też uczyniłem.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Pytając o stopę poprzednicy chcą wiedzieć czy masz stopę neutralną, supinującą czy pronującą. Poszukaj jeśli nie bardzo wiesz o co chodzi.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50
Fakt.jesli wazysz kolo 100 to maratony odradzam-za mala amortyzacja. A ile biegasz miesiecznie km? I czy kwota 200 jest sztywna czy 30-40 dychy w te czy we wte? Na asfalt raczej czy sciezki ?[
I am made of sweat, not swagger
- piotrekzkrakowa
- Wyga
Gdybym teraz miał kupować buty do biegania, kupiłbym najtańsze jakie są. Eikideny 50 z Decathlonu, Crivity z Lidla itp. Dobiegałbym w nich do stycznia i wtedy kupiłbym dowolny niemal model w cenie wyprzedażowej ok. 200 zł za buty które teraz kosztują nawet 400-500 zł.
Styczeń i luty - kupuj buty
Styczeń i luty - kupuj buty

-
- Rozgrzewający Się
http://kobietabiega.files.wordpress.com ... =300&h=210Piechu pisze:Pytając o stopę poprzednicy chcą wiedzieć czy masz stopę neutralną, supinującą czy pronującą. Poszukaj jeśli nie bardzo wiesz o co chodzi.
Według tego schematu mam stopę neutralną lub lekko pronującą, cięzko stwierdzić. Czy jest jakiś dokładniejszy test?
Tak jak napisałem w pierwszym poście. co drugi dzień po ok. 10 km czyli wychodzi ok.150-200 km miesięcznie.Mako pisze:Fakt.jesli wazysz kolo 100 to maratony odradzam-za mala amortyzacja. A ile biegasz miesiecznie km? I czy kwota 200 jest sztywna czy 30-40 dychy w te czy we wte? Na asfalt raczej czy sciezki ?[
Kwotę podałem specjalnie z ~~, żeby podkreślić, ze to nie jest sztywna granica.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Ja wybrałem się swego czasu na Foot ID Asicsa w Świcie biegacza w Poznaniu. Tutaj masz najbliższe terminy gdzie można sobie zbadać stopy http://www.asics.pl/running/tech_tours/.m4r14n pisze: Według tego schematu mam stopę neutralną lub lekko pronującą, cięzko stwierdzić. Czy jest jakiś dokładniejszy test?
Obczaj też sklepy dla biegaczy w swoim mieście, niektóre oferują takie badania.
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Kolos z CiebiePiechu pisze:waga uderzyła 100 kg przy 192 cm wzrostu.

Możesz szukać okazji na alledrogo i próbować wyniuchać jakiś model adidasa, nike'a czy innej wielkiej firmy. Kieruj się tym, że jesteś duży i ciężkawy i jeżeli chcesz biegać co 2gi dzień po 10km przy tej wadze po chodnikach, to MUSISZ mieć od cholery amortyzacji

200pln? Joma jak najbardziej. Sam zacząłem katować dokładnie ten sam model co poprzednio z tej marki i uważam te buty za najlepsze jakie kiedykolwiek dorwałem.
Może TO.
Albo TO.
Czy może TO.
Sam sobie możesz poszukać:CLICK
Jakość JOM jest na prawdę bardzo dobra. Polityka tej firmy po prostu jest taka, że nie chcą wchodzić na nasz rynek, a więc i cena jest prawdziwa, a nie ubrana w marketingowe kampanie.
Jest też decathlon.
Najlepiej byłoby przymierzać te buty, bo tak kupować w ciemno... Niby wszystko będzie pod Ciebie, a jak założysz i pójdziesz na pierwszy trening, to Cię zacznie coś uwierać/obcierać i uśmiech z nowo zakupionych butów szybko przerodzi się w problem

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
też sobie obczajałem jomy ale denerwuje mnie fakt, że można je kupić wyłącznie via internet... a but jednak wymaga przymierzenia
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:56:52
Rasowy biegacz to może na maksa wysuszony człowieczek, ale bez żartów my tu biegamy w dużej mierze dla przyjemności. Osobiście nie uważam, aby twoje parametry były nader ekstremalne, więc jeśli będziesz się czuł dobrze w jomach, czy lidlach to lataj! Nie ma sztywnych reguł. Poznaj sam swoje preferencje odnośnie butów-polecam 

- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Ależ można przymierzyć... ale w Warszawieteż sobie obczajałem jomy ale denerwuje mnie fakt, że można je kupić wyłącznie via internet

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
kurcze jakoś nie wybieram się w najbliższym czasie 
edit: chyba właśnie udało mi się znaleźć sklep stacjonarny z ofertą Joma w Poznaniu :]

edit: chyba właśnie udało mi się znaleźć sklep stacjonarny z ofertą Joma w Poznaniu :]