Buty za ~~200 zł

m4r14n
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, poszukuję butów do biegania, których koszt wyniesie, jak podałem w temacie , ok. 200 zł. Biegałem co dwa dni około 10 km na drogach asfaltowych i chodnikach, niestety przez kontuzję i trochę zimowe lenistwo musiałem zrezygnować, teraz planuję wrócić do starych nawyków i potrzebuję nowego obuwia. Wiem , że na forum jest mnogość tematów nt. butów ale im więcej czytam tym bardziej jestem zagubiony, dlatego proszę Was, bardziej doświadczonych i obeznanych, o pomoc. Jeżeli będzie trzeba podać jakieś dodatkowe informację, proszę pytać. Z góry dziękuję za pomoc.
PKO
Mako
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50

Nieprzeczytany post

Polecam Ci Joma marathon 4000-sa tylko w necie -mam i sa swietne,szybkie, biegasz ze srodstopia-jak bedziesz zainteresowany co do rozmiaru moge podeslac dl wkl wzgledem innych producentow. Pozdr :oczko:
I am made of sweat, not swagger
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Żeby polecić Marathon4000 warto mieć więcej informacji. Ile ważysz? Jaka stopa? Jakieś wcześniejsze urazy?

To może się przydać...
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to ja się może podłączę. również szukam butów w tym przedziale cenowym.
Trudna to sztuka nauczyć się biegania ze śródstopia? Aktualnie biegam w Ekidenach 50. (177cm, 78kg, stopa neutralna)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
m4r14n
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Żeby polecić Marathon4000 warto mieć więcej informacji. Ile ważysz? Jaka stopa? Jakieś wcześniejsze urazy?

To może się przydać...

Już odpowiadam :
1. Co do wagi, niestety to będzie największy powód powrotu do biegania, ponieważ po roku obijania się moja waga uderzyła 100 kg przy 192 cm wzrostu.
2. Tutaj nie do końca rozumiem, jeżeli chodzi o rozmiar stopy to 45, 45 i 1/3. Żadnego płaskostopia, haluksów czy innych cudów.
3. Urazy jak już mówiłem były, po bieganiu odczuwałem dotkliwy ból lewej pięty, lekarz niestety zdiagnozował problem jako przepracowanie i kazał dać odpocząć nodze, co też uczyniłem.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pytając o stopę poprzednicy chcą wiedzieć czy masz stopę neutralną, supinującą czy pronującą. Poszukaj jeśli nie bardzo wiesz o co chodzi.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Mako
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50

Nieprzeczytany post

Fakt.jesli wazysz kolo 100 to maratony odradzam-za mala amortyzacja. A ile biegasz miesiecznie km? I czy kwota 200 jest sztywna czy 30-40 dychy w te czy we wte? Na asfalt raczej czy sciezki ?[
I am made of sweat, not swagger
Awatar użytkownika
piotrekzkrakowa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gdybym teraz miał kupować buty do biegania, kupiłbym najtańsze jakie są. Eikideny 50 z Decathlonu, Crivity z Lidla itp. Dobiegałbym w nich do stycznia i wtedy kupiłbym dowolny niemal model w cenie wyprzedażowej ok. 200 zł za buty które teraz kosztują nawet 400-500 zł.

Styczeń i luty - kupuj buty :)
ukłony i uśmiechy

JADĄC ROWEREM Obrazek BIEGNĄC Obrazek [komentarze] [blog]
m4r14n
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Pytając o stopę poprzednicy chcą wiedzieć czy masz stopę neutralną, supinującą czy pronującą. Poszukaj jeśli nie bardzo wiesz o co chodzi.
http://kobietabiega.files.wordpress.com ... =300&h=210

Według tego schematu mam stopę neutralną lub lekko pronującą, cięzko stwierdzić. Czy jest jakiś dokładniejszy test?

Mako pisze:Fakt.jesli wazysz kolo 100 to maratony odradzam-za mala amortyzacja. A ile biegasz miesiecznie km? I czy kwota 200 jest sztywna czy 30-40 dychy w te czy we wte? Na asfalt raczej czy sciezki ?[
Tak jak napisałem w pierwszym poście. co drugi dzień po ok. 10 km czyli wychodzi ok.150-200 km miesięcznie.
Kwotę podałem specjalnie z ~~, żeby podkreślić, ze to nie jest sztywna granica.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

m4r14n pisze: Według tego schematu mam stopę neutralną lub lekko pronującą, cięzko stwierdzić. Czy jest jakiś dokładniejszy test?
Ja wybrałem się swego czasu na Foot ID Asicsa w Świcie biegacza w Poznaniu. Tutaj masz najbliższe terminy gdzie można sobie zbadać stopy http://www.asics.pl/running/tech_tours/.
Obczaj też sklepy dla biegaczy w swoim mieście, niektóre oferują takie badania.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:waga uderzyła 100 kg przy 192 cm wzrostu.
Kolos z Ciebie :bleble: .

Możesz szukać okazji na alledrogo i próbować wyniuchać jakiś model adidasa, nike'a czy innej wielkiej firmy. Kieruj się tym, że jesteś duży i ciężkawy i jeżeli chcesz biegać co 2gi dzień po 10km przy tej wadze po chodnikach, to MUSISZ mieć od cholery amortyzacji :hahaha: (Zaraz się ktoś odezwie, żeby 100kg chłop latał w ZENkach i ze śródstopia. Ta, pięknie, ale kolega na pewno biega sobie z pięty i nie zawraca sobie tym głowy).

200pln? Joma jak najbardziej. Sam zacząłem katować dokładnie ten sam model co poprzednio z tej marki i uważam te buty za najlepsze jakie kiedykolwiek dorwałem.

Może TO.
Albo TO.
Czy może TO.

Sam sobie możesz poszukać:CLICK

Jakość JOM jest na prawdę bardzo dobra. Polityka tej firmy po prostu jest taka, że nie chcą wchodzić na nasz rynek, a więc i cena jest prawdziwa, a nie ubrana w marketingowe kampanie.

Jest też decathlon.

Najlepiej byłoby przymierzać te buty, bo tak kupować w ciemno... Niby wszystko będzie pod Ciebie, a jak założysz i pójdziesz na pierwszy trening, to Cię zacznie coś uwierać/obcierać i uśmiech z nowo zakupionych butów szybko przerodzi się w problem :bum: Powodzenia!
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

też sobie obczajałem jomy ale denerwuje mnie fakt, że można je kupić wyłącznie via internet... a but jednak wymaga przymierzenia
DamianS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:52

Nieprzeczytany post

Rasowy biegacz to może na maksa wysuszony człowieczek, ale bez żartów my tu biegamy w dużej mierze dla przyjemności. Osobiście nie uważam, aby twoje parametry były nader ekstremalne, więc jeśli będziesz się czuł dobrze w jomach, czy lidlach to lataj! Nie ma sztywnych reguł. Poznaj sam swoje preferencje odnośnie butów-polecam :)
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

też sobie obczajałem jomy ale denerwuje mnie fakt, że można je kupić wyłącznie via internet
Ależ można przymierzyć... ale w Warszawie :oczko:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kurcze jakoś nie wybieram się w najbliższym czasie ;)

edit: chyba właśnie udało mi się znaleźć sklep stacjonarny z ofertą Joma w Poznaniu :]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ