Siemka!
Jestem nowy na forum więc witam wszystkich! A teraz do rzeczy.
Poszukuję butów do biegania oraz na w-f. Muszą to być buty nike'a, ponieważ z poprzednich moich butów Pegasus 28 wyrosłem, a mam kupione takie urządzenie które mierzy dystans itp. Nazywało się chyba Nike+ :P. Całkiem dobrze mi się biegało w tych butach, ale teraz muszę kupić nowe ;/. Będę biegać po drogach w lesie oraz chcę ich użyć także na w-f. Na początku będą używane na betonowym boisku, ale jak się zrobi zimno wtedy będą na hale. Co mi radzicie? Tak do 350zł. Muszą to być buty nike'a!
Pozdrawiam
Buty do biegania - 350zł
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- henry1125
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45.41
Z nike polecam LunarGlide 2,albo 3. W sumie w z dwójek byłem bardziej zadowolony,ale to bardzo podobne buty. Myślę ,że nie będziesz miał problemu z kupnem ich za takie pieniądze. Oczywiście jest w nich system Nike+, but jest bardzo miękki, nie wiem,czy to będzie Ci odpowiadało , dla mnie były bomba. Niestety mi się przytyło i musiałem teraz kupić coś nowego, bo ta pianka już się jednak ubiła. Zrobiłem w jednych i drugich około 1500km. i buty naprawdę są w bardzo dobrym stanie więc jeśli chodzi o jakość wykonania , to pierwsza klasa . Osobiście nie biegałem w Pegasusach, ale znajomy tak i w tamtym roku zmienił na LunarGlide 2 i mówi ,że lepiej się w nich biega niż w Pegasusa. Powodzienia!
Run Forrest, RUN!!
-
- Rozgrzewający Się
Lunarglide 3 raczej nie, ponieważ słyszałem że stopa przy 20 stopniach się w nich grzała i rok temu wybierałem między Lunarglide 3, a pegasus 28 i wygodniejsze były Pegausy, jednak nie miałem okazji w nich biegać. Co do Lunarglide 2, to czy dobrze jest kupować już całkiem stary model? Czy nie jest to już za bardzo przestażała technologia? :D
- henry1125
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45.41
Co do chłodzenia, to w dwójkach jest o wiele lepiej. Co przy okazji jest odpowiedzią na Twoje pytanie, nie zawsze nowsze jest lepsze. Ja uważam ,że poprzedni model Lunarów, był lepszy, dlatego nie zdecydowałem się w tym roku na nowszy model , tylko zmieniłem firmę. Nie patrz tylko na nowości , często sprawdzone jest lepsze, a na pewno tańsze. Poza tym , podeszwa jest ta sama, różni się góra. Ja widziałem różnicę tylko przez jakieś dwa tygodnie, potem zrobiły się tak samo kapciowate jak dwójki(co mi osobiście bardzo odpowiada). Pamiętaj,że to bardzo miękki but, jeśli wolisz dobrze czuć podłożę, to odradzam lunary i wszystko z nikę z tą podeszwą.
Run Forrest, RUN!!
-
- Rozgrzewający Się
Mam małe doświadczenie w butach, ponieważ to będą moje drugie buty :P, więc nie wiem czy lubie dobrze czuć podłoże. Będę się rozglądać za tymi Lunarglide+ 2. Zna ktoś może sklep w Gdańsku dla biegaczy gdzie mogę je przymierzyć/kupić?
Dzięki za pomoc !
Dzięki za pomoc !