Asics Hyperspeed 5, też tak macie?

Awatar użytkownika
patryk91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:33
Życiówka w maratonie: 2:47:52

Nieprzeczytany post

Witam, czy ktoś z posiadaczy ma problemy z bolącymi i ciągnącymi łydkami po "przesiadce" z butów treningowych na startowe?
Kalenji Team Poland

10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
PKO
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

Oczywiscie, zupelnie inne obciazenie dla rozsciegna podeszwowego, achillesa i trojglowego....bo w startówkach biegasz na środstopiu. Rob takie treningi na razie raz w tygodniu...i rob gimnastyke silową i sile biegową......za pare miesicy mozesz sie na stale przesiąść startówki....i to na dystansach do 15 km...chyba ze jestes zawodowcem:):):):):)

pozdrawiam i powodzenia....

Edek
Awatar użytkownika
patryk91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:33
Życiówka w maratonie: 2:47:52

Nieprzeczytany post

edek103 pisze:Oczywiscie, zupelnie inne obciazenie dla rozsciegna podeszwowego, achillesa i trojglowego....bo w startówkach biegasz na środstopiu. Rob takie treningi na razie raz w tygodniu...i rob gimnastyke silową i sile biegową......za pare miesicy mozesz sie na stale przesiąść startówki....i to na dystansach do 15 km...chyba ze jestes zawodowcem:):):):):)

pozdrawiam i powodzenia....

Edek
Dzięki za podpowiedzi. Niestety już dość sporo w nich biegałem, bo myślałęm, że są nie rozbiegane i nieuformowane, ale niestety pojawia się to co jakiś czas ponownie. Chyba moje nogi są jakieś za bardzo wrażliwe, bo z moich obserwacji to nie mogę biegać z nich więcej niż zawodów na 10 km i maraton będę musiał biec w treningówkach...
Kalenji Team Poland

10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Chyba nie jesteś wyjątkiem. Ja miałem podobnie, tylko nie mogłem dojść co jest tego przyczyną. Ale teraz po Twoim poście dochodzę do wniosku, że wszystko zaczęło się kiedy poszedłem na dłuższe wybieganie właśnie w Hyperspeedach. Później jeszcze kilkakrotnie w nich biegałem i ból się utrzymywał. I też tak jak Ty sporo kilometrów już w nich zrobiłem, w tym jeden półmaraton, ale problemów takich nie miałem. Być może to nie jest kwestia butów tylko po prostu "zmęczenie materiału":), bo po krótkiej przerwie biegam w nich nadal i wszystko jest w porządku.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ