co myślicie o bluzie Kalenji?

michal171
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

...tej bluzie http://allegro.pl/promocja-termiczna-bl ... 25500.html nada się na jesienne bieganie, będzie dobrą izolacją przed zimnem a jednocześnie dobrze będzie odprowadzała pot? czy możecie polecić coś innego w rozsądnej cenie powiedzmy tak do 100zl.
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można powiedzieć, że w tym przedziale budżetowym, każda będzie taka sama ( nie znaczy, że zła )
http://allegro.pl/listing.php/search?bu ... &string=xl

Jeżeli zależy Ci na metce i marce, zobacz na wyprzedaże i promocje w runnersclub, w podobnych cenach mają te najbardziej znane
michal171
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zależy mi na tym aby spełniała swoja funkcje czyli była oddychająca i nie lało się po plecach a przy tym była w rozsądnej cenie
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w zeszłym tygodniu w Decathlonie dorwałem w wyprzedaży ten model http://allegro.pl/bluza-kalenji-isolate ... 24143.html za 39,90, jeszcze w niej nie biegałem ale wygląda porządnie, ma dobry materiał i bardzo dużo "stref" oddychających
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
michal171
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

za 39.90 WOW co tak tanio? a tak na marginesie jak można zrobić zakupy w tym Decathlonie jedynie osobiście w sklepie czy również maja sprzedaż przez neta?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podoba mi się jej wygląd, pomysł z magnesami uważam za dobry. Ale kiedyś ją przymierzałem i niestety krępowała ruchy rąk. A bardzo obszerny w barach nie jestem, raczej standard.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

michal171 pisze:a tak na marginesie jak można zrobić zakupy w tym Decathlonie jedynie osobiście w sklepie czy również maja sprzedaż przez neta?
W Polsce Decathlon sprzedaje tylko w sieci sklepów stacjonarnych, chociaż w niektórych krajach dostępny jest także sklep internetowy. Odzież, buty i akcesoria marki Kalenji można kupić także na Allegro, chociaż niestety drożej...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

michal171 pisze:za 39.90 WOW co tak tanio? a tak na marginesie jak można zrobić zakupy w tym Decathlonie jedynie osobiście w sklepie czy również maja sprzedaż przez neta?
akurat ten kolor był przeceniony na 39.90 pozostałe kolory w cenie 59.90 i więcej. Tak już jest w Decathlonie, że co tydzień mają jakieś miłe niespodzianki, parę rzeczy w bardzo fajnych cenach już kupiłem :) Dlatego zaglądam tam regularnie przy okazji tygodniowych zakupów w Auchan. Z tego co wiem to Decathlon prowadzi sprzedaż tylko i wyłącznie stacjonarną, nie mają sklepu internetowego.
A bluza uważam, że jest bardzo fajna raczej na zimne dni, mi nie krępuje ruchów jest dokładnie taka jak powinna być. Na chłodniejsze ale nie zimne dni kupiłem coś takiego też w wyprzedaży za 19.90 http://www.decathlon.com.pl/PL/koszulka ... 190687358/ - coś między koszulką a bluzą, bardzo ładnie oddycha i odprowadza wilgoć, jest bardzo lekka.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
michal171
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jaka szkoda ze do najbliższego sklepu mam jakieś 300km ale nic, trudno, kupiłem http://allegro.pl/promocja-termiczna-bl ... 25496.html cena tez jeszcze daje rade, myślę ze będę zadowolony bo to moja pierwsza bluza:bleble:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

myślę, że będziesz. Ciuchy Kalenji są dobre jakościowo a w tym przedziale cenowym to już w ogóle. Sam mam i obuwie i ciuchy tylko z Decathlonu i jest git.
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

michal171 pisze:jaka szkoda ze do najbliższego sklepu mam jakieś 300km ale nic, trudno, kupiłem http://allegro.pl/promocja-termiczna-bl ... 25496.html cena tez jeszcze daje rade, myślę ze będę zadowolony bo to moja pierwsza bluza:bleble:
Osobiście mogę polecić też ciuchy biegowe i techniczne które pojawiają się od czasu do czasu w supermarketach Lidl oraz Aldi (i zazwyczaj szybko znikają :bum: ). Ich jakość i cena są bardzo przyzwoite; na pewno nie są gorsze od najtańszych produktów Kalenji. Któryś z tych sklepów z pewnością masz stosunkowo blisko. Tutaj jest cały temat poświęcony tym ubraniom.

Także w sklepach Tchibo (stacjonarnie i w Internecie) pojawiają się czasem kolekcje sportowe i biegowe. Ceny są nieco wyższe ale jakość również, a dodatkowo ich ubrania są odrobinę lepiej pomyślane (np. mają kieszonkę na mp3-kę).
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Truchtam niewiele, bo niecały rok, od początku w koszulkach Quechua, spodenkach/spodniach Kalenji (lubię Decathlon) i jak na moje potrzeby i wygodę bardzo fajne. Kilka dni temu dostałem w prezencie od mojej córuni koszulkę Lidl'ową, bardzo sympatyczną wizualnie. Pobiegłem w niej i pierwszy raz w życiu poobcierałem sobie piersi :( Niestety, gdy zamokła, narobiła kłopotu. Oczywiście to prezent, więc wybrzydzać nie mogę ;), ale technicznie odzież decathlon'owa jest dużo lepsza, a i można często kupić coś w przecenie.
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
michal171
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

właśnie sprawdziłem ofertę Lidla i od 3 września będą mieli w ofercie gadżety trekkingowe, tak wiec skusze się chyba na koszulkę http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-8A6 ... _29569.htm zawsze to jedna więcej za nie wielkie pieniądze.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

maxthebest pisze: Pobiegłem w niej i pierwszy raz w życiu poobcierałem sobie piersi :( Niestety, gdy zamokła, narobiła kłopotu.
nie wiem czy jest taka koszulka techniczna która mokra, na długim dystansie nie poobciera sutków.
tu się niestety tak czy owak trzeba zabezpieczyć. czyli jeśli jest deszcz, albo taki gorąc że będziemy się polewać wodą to zaklejamy sutki.

inna sprawa że kolekcje tchibo i lidl to loteria. za każdym razem dostaje się tam produkty różnych wykonawców co wpływa na jakość, a nawet na rozmiarówkę.
kalenji z dec'a jest pod tym względem o wiele bardziej przewidywalna
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze: nie wiem czy jest taka koszulka techniczna która mokra, na długim dystansie nie poobciera sutków
Wiesz, biegam, jak pisałem w koszulkach z Dec'a, trochę potu wylałem z siebie, a te koszulki Quechuy nigdy takiego efektu nie wywołały - są jakby delikatniejsze..Fakt, że biegam od jakiegoś czasu z plecaczkiem po lesie (na lidlową też go założyłem) i to dodatkowo opina na piersiach, ale tak samo, jak przy innych....Żeby nie było - mam kilka lidlowych ciuchów na rower, nie omijam sieci szerokim łukiem ;) ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ