Garmin Forerunner 305

Awatar użytkownika
bennykuleczka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
chodzi mi o pomiar tętna w tym modelu.
Od jakiegoś czasu obserwowałem gwałtowne skoki wskazań wartości tętna (kiedyś bardzo często działo się to po ok. 1-1,5 km od początku biegu, teraz zdarza się to różnie). skoki typu: nagle z 140-150 do 190 i powyżej w ciągu kilkunastu-kilkudziesięciu sekund.
jakiś czas temu radziłem się nawet w dziale 'zdrowie' bo myślałem że coś jest ze mną nie tak (a raczej z sercem).
wydaje mi się jednak że to Garmin a nie ja.
po pierwsze - nie sądzę aby moje serce było w stanie w ogóle pracować na poziomie 200-210. poza tym podczas takich wskazań jak przykładam dłoń do serca to bije ono normalnie, a ja nie czuję żebym umierał.
po drugie - jak przycisnę pasek mocniej w okolicach serca to wtedy wskazania spadają do poziomu 'akceptowalnego'.

i teraz - czy to wina słabego "przewodzenia" impulsów między sercem a paskiem?
a może jednak samo urządzenie się popsuło?
kombinuję tak, że gdyby chodziło o słabe 'przewodzenie' impulsów, to powinienem mieć raczej niższe wskazania (np. co drugie uderzenie serca jest wykrywane) niż wyższe.
Jest to o tyle dla mnie istotna sprawa, że avg tętno przy długich wybieganiach jest dla mnie miernikiem postępów w treningu. taki jeden pik na poziomie 200 znacząco zawyża wyniki

Co radzicie?
Jaką w ogóle Garmin ma politykę jeżeli chodzi o naprawy sprzętu? czy można go oddać na diagnostykę?

POzdrawiam,
Tomek
PKO
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Najpierw w kwestii organizacyjnej:

viewtopic.php?f=40&t=16599

Nie pracuję w supporcie Garmina :ble: , ale wiem, że zwilżanie elektrod wodą po założeniu paska może pomóc.
krunner
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a może po prostu nadszedł czas na wymianę baterii w pasku?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Kris1970

Nieprzeczytany post

Sprzedam swojego Garmina Forerunner F305. GPS mało używany. Posiadam go od 2 lat. Stan b.dobry. Wszystko bez zarzutu. Zdjęcia poniżej. Zainteresowanych zapraszam na priv.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 15:36 przez Kris1970, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeśli chcesz sprzedać to nie tutaj tylko w dziale do tego przeznaczonym się ogłaszaj
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ