nike flyknit

hungry rabbit
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 36:20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam planuje zakup tych bucików z racji że jest wydatek bagatela 750zł chciałbym się doradzić czy warto takowy bucik zakupić, mowię o modelu trainer gdyż styczności z biegami ulicznymi gdzie startówka się sprawdza styczności nie mam .
PKO
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Skoro nie startujesz to po co Ci takie buty? :)
hungry rabbit
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ponieważ nike flyknit trainer to but treningowy i właśnie go chce zakupić lecz nie wiem czy jest tego wart.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Sorry nie doczytałem, że chcesz kupić model trainer. Po za tym, ze jest cięższy o ok. 80g(trochę większa amortyzacja), chyba niczym więcej się nie różni od racer.
Wątpię czy ktoś Ci napisze, że but jest coś wart skoro od premiery minęło ledwie kilka dni :)
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zreszta cena 750zl chyba nie sprawi ze ludzie masowo zaczna kupowac te buty. Cena jest zaporowa, i jak zobaczylem ta cene to wymieklem.
bati
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hungry rabbit pisze:ponieważ nike flyknit trainer to but treningowy i właśnie go chce zakupić lecz nie wiem czy jest tego wart.
Ale co ty chcesz usłyszeć? Dla mnie( i pewnie wielu innych osób) żaden but nie jest wart 750zł. Jeżeli jesteś gotów wydać taką kasę i czujesz się dobrze w tych butach, to kupuj.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pewnie kolega chcialby uslyszeć, czy przędza coś zmienia, czy but się dobrze sprawuje, czy nie ma jakichś felerów itd. nie wiecie co odpowiedzieć to po co się wypowiadacie?

gdybym ja był zianteresowany kupnem czegoś drogiego, też chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć od użytkowników, żeby nie wtopić kasy.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
hungry rabbit
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tak jak wypowiedział się mój poprzednik jest to bagatela 1/3 mojej pensji więc chce mieć pewność że ta kwota nie pójdzie na marne oczywiście rozumiem że niewiele osób mogło mieć styczność z tym butem ale wydaje mi się że jednak ktoś kto miał go na nodze może coś o nim więcej powiedzieć.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

No to tym bardziej bym się zastanowił, czy warto te pieniądze wydawać, bo wbrew pozorom nie pobiegniesz w nich wiele lepiej niż w Kalenji za 60 zł.
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli ktoś się zastanawia nad jakością nowych butów i stać go na takie, to, czemu samemu tej jakości nie sprawdzić?
W tej cenie mam 3 pary sprawdzonych butów, które szału nie robią na ulicy, ale te Nike może wzbudzać podziw za tą cenę :lalala:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Totalnie p.....ało ich z tą ceną. Za tą kasę to ja mam porządne półbuty skórzane do garnituru + buty biegowe. Chyba, że te nike'i mają jakiś silniczek wmontowany, dzięki któremu pobiegnę dychę poniżej pół godziny. Ale raczej nie sądzę...
Master Piernik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32'41''

Nieprzeczytany post

jass1978 pisze:Totalnie p.....ało ich z tą ceną. Za tą kasę to ja mam porządne półbuty skórzane do garnituru + buty biegowe. Chyba, że te nike'i mają jakiś silniczek wmontowany, dzięki któremu pobiegnę dychę poniżej pół godziny. Ale raczej nie sądzę...
Cena jest taka jak kosztowne technologie towarzyszyły stworzeniu i wyprodukowaniu buta- to tak jak z lekami ktoś musiał to stworzyć, mnóstwo badań w laboratorium i testów a to niestety wszystko kosztuję tm bardziej ze jest to innowacyjna produkcja butów sportowych.

Oczywiście nie bronię tutaj ceny buta tylko staram się znaleźć wytłumaczenie na tak zaporową kwotę :D
Do poprawienia:

5k - 15'36'' 2012 / 10k - 32'41'' 2015 / 15k - 50'37'' 2012 / Półmaraton - 1h12'53'' 2015

I co się tak cieszycie życiem i tak wszyscy umrzemy...
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Master Piernik pisze: Cena jest taka jak kosztowne technologie towarzyszyły stworzeniu i wyprodukowaniu buta- to tak jak z lekami ktoś musiał to stworzyć, mnóstwo badań w laboratorium i testów a to niestety wszystko kosztuję tm bardziej ze jest to innowacyjna produkcja butów sportowych.

Oczywiście nie bronię tutaj ceny buta tylko staram się znaleźć wytłumaczenie na tak zaporową kwotę :D
Bzdury. W dużym skrócie wygląda to tak: cena jest taka, jaką kupujący są skłonni zapłacić, i ma się nijak do kosztów wytworzenia. Producent próbuje różnych sztuczek, żeby przekonać konsumenta o nowych, nadzwyczajnych, unikalnych, innowacyjnych itd. właściwościach swojego produktu, bo wtedy będzie on skłonny więcej zapłacić - to się nazywa marketing. Następnie koncerny rozmiarów Nike zatrudniają profesjonalnych doradców, specjalizujących się w ustalaniu cen - to się nazywa pricing.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Mniej więcej to samo chciałem napisać. Cena wytworzenia Flyknitów jest prawdopodobnie na poziomie Ekidenów 50 i waha się dookoła 10 zł.
Cała reszta to marketing.
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:52:14

Nieprzeczytany post

O nie! Aż tyle przepłacam za Ekideny?! :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ