NIKE ZOOM ELITE+ 5 czy Nike Free Run + 2

mumin94
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam ! Zaczynam moją przygodę z bieganiem i zastanawiam się jakie buty kupić. Zastanawiam się nad NIKE ZOOM ELITE+ 5 a Nike Free Run + 2 , który z tych modelów jest lepszy dla początkującego biegacza ? Czytałem artykuł o Nike Free a właściwie ich teście szukałem podobnego artykułu o Nike ZOOM ale nie udało mi się znaleźć. Dodam ze stopę mam neutralną. Z góry wielkie dzięki za pomoc!
PKO
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zacznijmy od tego, że Elity, to buty PÓŁSTARTOWE, czyli do startów w zawodach lub szybkich treningów, więc na pewno nie są to buty które można polecić na początek.

Jeśli chodzi Free Runy 2, to posiadam takie buty i biega mi się w nich świetnie, ale dla Ciebie też bym ich nie polecał, bo jest to but specyficzny, do którego stopa powinna być już jako tako przygotowana, dla Ciebie mógłby to być but dodatkowy, ale na pewno nie jedyny :usmiech:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
mumin94
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To może któryś z tych modeli byłby lepszy : NIKE LUNARSWIFT+ 3 , Nike DUAL FUSION ST 2 , Nike REVOLUTION, Nike LunarEclipse+ 2 ?
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tych modeli moja stopa jeszcze nie miała okazji poczuć, ale po przeczytaniu opisów, myślę że możesz śmiało któryś z tych modeli kupić i będziesz zadowolony :usmiech:

Ale może na początek zamiast kupować jakieś Najacze, idź do Decathlonu i kup jakieś Kalenji Ekideny, pobiegaj trochę, a jak się wkręcisz to zacznij myśleć nad czymś więcej? :oczko:

Pozdrawiam

Edit. Tak w ogóle jaką masz wagę? To dosyć istotne przy doborze obuwia :usmiech:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Awatar użytkownika
Buku85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zaczynasz bieganie i koniecznie musisz mieć Nike? Zainwestuj w coś tańszego, a niekoniecznie gorszego (Decathlon i ich Kalenji, może Joma) - oszczędzisz pieniądze jeśli masz tendencje do słomianego zapału.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ