Problem z Runkeeper

Mirao
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam już od jakiegoś czasu i wczoraj porwałem się na aplikację koordynującą mój bieg - Runkeeper.
Najpierw przejechałem samochodem całą moją trasę - wyszło mi 5,6 km.
W domu szybki pomiar na 564 serwisach mapowych i nie mniej nie więcej tylko 5.6 km, a ślad trasy pokrywa się w 100%.
Dużo nie dużo - nie w tym rzecz.
Dzisiaj rano uzbrojony w Iphone z super programem poszedłem pobiegać. Tempa nie mam szybkiego dlatego zdziwił mnie komunikat nadawany przez kobiecy głos po 10 minutach biegu, który poinformował mnie że przebiegłem 5 km. Normalnie zajmuje mi to około 25 minut. Nawet samochodem jechałem wolniej po tej trasie :)
Na koniec okazało się, że trasa która ma 5,6 km wydłużyła się do ponad 9 a ja byłem na każdej uliczce na osiedlu - nawet ślepej :)

Iphone miałem w kieszeni spodni. Zasięg internetu był - słuchałem radia przez internet.

Czy ktoś spotkał się z podobnymi problemami?
PKO
PatSparow
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 59m
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cześć. Polecam Endomondo jeśli tam będzie podobnie to może być problem z GPS w telefonie.
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja używałem RunKeepera z iPhonem przez jakiś czas - takich dużych problemów nie było. Przekłamania są niestety ale nie tak ogromne, są raczej niewielkie i dla rekreacyjnego biegania taki zestaw w zupełności wystarcza. Tutaj jest moje porównanie RunKeeper'a i Garmin FR 305: http://www.leszekbiega.pl/2011/11/greml ... eeper.html
A co do endomondo to jest trochę lepsze moim zdaniem ale w twoim przypadku winne były zakłócenia w odbiorze sygnału z satelit a nie program.
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Mirao
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przerzuciłem się na Strava.
Bardzo dokładny pomiar trasy
Sygnał GPS łapie w kilka sekund.
Telefon mam w kieszeni w spodniach i jeszcze nie zdarzyło się żeby sygnał GPS się zerwał jak to miałem w Runkeeper.
Minusem jak dla mnie jest tylko brak odtwarzacza muzyki, ale zanabyłem w drodze kupna MP3 i mam wszystko czego potrzbuję :)

Wydaje mi się, że RK miał coś z softem. Trasa ta sama. To samo miejsce przechowywania telefonu, a pomiary zupełnie z innej beczki.
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja używałem przez długi czas i nie miałem takiego problemu. Moim zdaniem winy trzeba by szukać gdzieś indziej (pogoda, awaria telefonu a może satelity?). No ale nieważne - skoro działa to nie ma co się przejmować.
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Awatar użytkownika
TajPan
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Runkeeper ma od pewnego czasu kłopoty z gps, mam podobnie jak Ty na iphonie a żona na ipodzie! Chyba trzeba chwilowo ten program olać.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ