New Balance
-
- Zaprawiony W Bojach
a w czym biegałeś do tej pory i czy coś bolało?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie rozumiem czyli te wszystkie badania to sciema?herson pisze:to ja pewnie zgodzę się z tym co lada moment napisze Qba![]()
sam się przekonałem i nie żałuję, żadne systemy i wsparcia nie są potrzebne
-
- Zaprawiony W Bojach
jeżeli nic nie bolało, to znaczy, że niepotrzebna jest kontrola pronacji i dodatkowe wsparcie. polecam coś lżejszego, bardziej elastycznego. jeżeli coś się nie zepsuło, nie ma sensu naprawiać.
aha. szereg badań wykazało, że zaawansowane systemy w bucie nie przekładają się na zmniejszenie liczby kontuzji.
takie buty można wziąć pod uwagę, jeżeli nie da się biegać w niczym innym.
temat rzeka. mogę popłynąć ale to będzie długi dystans
aha. szereg badań wykazało, że zaawansowane systemy w bucie nie przekładają się na zmniejszenie liczby kontuzji.
takie buty można wziąć pod uwagę, jeżeli nie da się biegać w niczym innym.
temat rzeka. mogę popłynąć ale to będzie długi dystans

- herson
- Zaprawiony W Bojach
Nie, dlaczego? Jeżeli pasuje Ci bieganie w tych butach, biegaj i ciesz się tym. Odkąd producenci zaczeli wymyślać różnorakie systemy, ludzie z powodzeniem biegali i biegają w takich butach, niezależnie od tego, że od kilku lat nastał nurt biegania naturalnego/minimalistycznego.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
1. Maszyna mogla byc ustawiona na osobe o wadze 70kg. Jezeli wazysz tyle i rzeczywiscie wyszla pronacja, to but ze wsparciem jak najbardziej. Dobry model.syriusz76 pisze:
Nie rozumiem czyli te wszystkie badania to sciema?
2. Jezeli maszyna byla rowniez ustawiona na osobe o wadze 70kg, a Ty wazysz powiedzy 90kg, to nastepuje przeklamanie. Czulosc nie jest ustawiona na Twoja wage i "wyolbrzymia" wyniki. Masz wiecej czerwonych pol na odcinku srodstopia, co moze byc odczytane przez system jako pronacja.
Dla swietego spokoju przejdz sie jeszcze raz i spytaj sie, czy jest mozliwosc w ustawieniach wpisania swojej wagi i powtorzenia badania. Jak nie ma, to podeslij na forum foty stop do odpowiedniego dzialu albo udaj sie do ortopedy.