Tani pulsometr spełniający dobrze swoją funkcję

Awatar użytkownika
dromaeosaurus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
szukam taniego pulsometru do biegania i jazdy na rowerze. Chodzi mi głównie o skuteczne spalanie tłuszczu podczas sportu, ew. wydajny trening. Myślałem nad najtańszym decathlonowskim:
http://www.decathlon.com.pl/PL/cw-kalen ... 75297134/#
albo taniochą z allegro:
http://allegro.pl/bezprzewodowy-pulsome ... 50754.html
Czy powyższe są godne polecenia? Który z nich wybrać? Może są jeszcze jakieś inne ciekawe propozycje?
W czym są lepsze sigmy, takie jak ta? Warto dopłacać?
http://allegro.pl/pulsometr-sigma-pc-9- ... 50082.html

Dostałem ofertę kupna prawie nowej Sigmy PC-9 za ~100 zł - czy warto ją kupić? Czytałem sporo negatywnych opinii o sigmach.

Z góry dziękuję za pomoc.
PKO
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o funkcje treningowe, to we wszystkich są jednakowo ubogie. Natomiast jeśli chodzi Ci o sam pomiar pulsu, to brałbym najtańszy. Technologia mierzenia pulsu przy pomocy elektrod nie jest czymś niezwykłym i nawet w najtańszych pulsometrach jest miarodajna.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jesteś pewny, że chcesz kupić pulsometr? Jak chcesz palić tłuszcz, to jeździj po prostu długo i tempem w którym możesz rozmawiać. Ja bym te pieniądze przeznaczył lepiej na jakieś fajne ciuchy czy akcesoria
Dota de Guapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a ja bym kupila jakis dobry uzywany:)
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

sakii pisze:a jesteś pewny, że chcesz kupić pulsometr? Jak chcesz palić tłuszcz, to jeździj po prostu długo i tempem w którym możesz rozmawiać. Ja bym te pieniądze przeznaczył lepiej na jakieś fajne ciuchy czy akcesoria
Popieram przedmówcę wyżej, ale w przypadku roweru jest trochę inaczej. Sam wyciągnąłem ostatnio rower po ok. 1.5 roku, przejechałem 1.5 h z prędkością ok. 15 km/h i ... w ogóle tego nie odczułem tzn. pewnie miałem HRMax z 60-65%
Na rowerze trudniej jest osiągnąć zamierzony poziom tętna, moim skromnym biegowym zdaniem :hej: Biegnąc to tętno się bardzo dobrze czuje, na rowerze jest jakoś dziwnie inaczej :bum:

krunner
ps. Sam mam Sigmę RC 1209, rzadko jej używam, ale dla mnie jest ok. Mierzy tętno, nie ma dziwnych wartości ani skoków odczytu. Jest sporo droższa niż ta PC-9. Nie narzekam na Sigmę.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krunner pisze:
sakii pisze:a jesteś pewny, że chcesz kupić pulsometr? Jak chcesz palić tłuszcz, to jeździj po prostu długo i tempem w którym możesz rozmawiać. Ja bym te pieniądze przeznaczył lepiej na jakieś fajne ciuchy czy akcesoria
Popieram przedmówcę wyżej, ale w przypadku roweru jest trochę inaczej. Sam wyciągnąłem ostatnio rower po ok. 1.5 roku, przejechałem 1.5 h z prędkością ok. 15 km/h i ... w ogóle tego nie odczułem tzn. pewnie miałem HRMax z 60-65%
Na rowerze trudniej jest osiągnąć zamierzony poziom tętna, moim skromnym biegowym zdaniem :hej: Biegnąc to tętno się bardzo dobrze czuje, na rowerze jest jakoś dziwnie inaczej :bum:

krunner
ps. Sam mam Sigmę RC 1209, rzadko jej używam, ale dla mnie jest ok. Mierzy tętno, nie ma dziwnych wartości ani skoków odczytu. Jest sporo droższa niż ta PC-9. Nie narzekam na Sigmę.
głupoty opowiadasz o tętnie na rowerze

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Ja mam tę sigmę PC-9. Rzadko używam pulsometru - podczas biegania już dawno nie, jednak czasem zakładam na trening zastępczy, taki jak rower stacjonarny. Sigmie brak wskazania tętna maksymalnego i wydaje się dość droga. Na Twoim miejscu wziąłbym jakąś taniochę np. z Lidla albo jak już chcesz wybulić więcej kasy, to niech chociaż ma porządny stoper.

Swoją drogą to na rowerze faktycznie jest trudniej utrzymać stałe tętno w porównaniu z bieganiem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ