sigma rc 14.11

jacekden
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na początku witam wszystkich serdecznie, jestem poczatkujacym biegaczem biegam od pół roku mam za soba 4 starty w biegach na 5 i 10km chciałbym zaopatrzyc sie w zegarek, ktory pozwoli mi choc troche kontrolowac tempo, czas i intesywnosc biegu.dlatego moje pytanie czy ktos mial okazje testowac badz uzywa zagarka sigma rc 14.11 http://www.sigmasport.de/en/produkte/pu ... r/rc_1411/ jest to zegarek w moim zasiegu cenowym chciałbym jednak wiedziec czy sprawdza sie i jak jest z jego dokładnoscia nie zalezy mi na precyzji garmina ;) bede wdzieczny za ewentualne uwagi.pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
potrzebowalem pulsometru, ktory oprocz podstawowych funkcji posiada tez mozliwosc mierzenia dystansu i predkosci.
Zastanawialem sie nad zakupem Garmin FR70 i praktycznie bylem juz zdecydowany (z Foot Pod kosztuje okolo 150 -160 euro), ale zobaczylem Sigme RC14.11 (mozna ja kupic za ok 95 euro). We Francji ten pulsometr ma dobra opinie a poza tym jest roznica w cenie. Co do roznicy w funkcjach, to jesli sie nie myle, Garmin mierzy predkosc na rowerze (nie potrzebuje bo mam licznik) i mozna chyba wprowadzac procentowa wartosc tetna max. (mozna samemu obliczyc wiec nie jest konieczna). Dlatego tez zdecydowalem sie na zakup Sigmy. Pierwsze wrazenie? Bardzo estetycznie wykonana (mam kolor zolty), bardzo wygodny zegarek (pasek sprawia wrazenie troche delikatnego), bardzo wygodna opaska na klatke piersiowa, latwe przerzucanie danych do komputera. Na dzien dobry musialem wymienic obie baterie poniewaz pulsometr nie lapal sygnalu ale po zmianie dziala bez zarzutu. Musze go jeszcze skalibrowac (na bierzni 400 metrowej).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ