Komentarz do artykułu Wszystko o FAAS. Czytelnicy letsun.com

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Kiedy w 2008 czy 2009 roku próbowałem skontaktować się z kimś z zespołu odpowiedzialnego za projektowanie w firmie PUMA otrzymałem z Centrali dosyć zaskakującą odpowiedź. Jakaś Pani odpisała mi grzecznie, że nie mogę zrobić bezpośredniej rozmowy z dwóch powodów. Pierwszy był taki, że dzięki takim rozmowom łatwiej byłoby konkurentom namierzyć wartościowych pracowników. Ok, zrozumiałem. Drugi był bardziej zaskakujący. Pani poprosiła mnie, żebym sobie wyobraził, co by było gdyby ktoś z osób z którymi rozmawiam okazał się być niezbyt aktywny sportowo, może z zupełnie nie sportową sylwetką? Że to nie wpłynęło by dobrze na wizerunek firmy. :)

Mogłem był co najwyżej przesłać pytania mailem.
Cieszę się, że po kilku latach PUMA ośmieliła się na łamach letsrun wreszcie pokazać swoich ludzi.
jang
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sporo informacji o Faasach. Ja jestem teraz bardzo zadowolonym użytkownikiem Faas 300, teraz już wiem np. że mają 6 mm spadku pięta-palce. Naprawdę świetne buty na ulicę do dystansu półmaratonu, jedne z najlepszych jakie miałem.

No właśnie, Kuba i Adam, jest sporo nazw dla tego kluczowego parametru dla butów biegowych: drop, delta, offset, spadek pięta-palce. Przyznam, że ten Wasz ostatni termin najbardziej mi pasuje, jest trochę opisowy, ale nie ma wątpliwości o co chodzi. Może by zrobić z tego standart, żeby nie było dziesięciu nazw na to samo? Myśleliście o tym?
Aby tylko nogi nieśli...
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Kiedy w 2008 czy 2009 roku próbowałem skontaktować się z kimś z zespołu odpowiedzialnego za projektowanie w firmie PUMA otrzymałem z Centrali dosyć zaskakującą odpowiedź. Jakaś Pani odpisała mi grzecznie, że nie mogę zrobić bezpośredniej rozmowy z dwóch powodów. Pierwszy był taki, że dzięki takim rozmowom łatwiej byłoby konkurentom namierzyć wartościowych pracowników. Ok, zrozumiałem. Drugi był bardziej zaskakujący. Pani poprosiła mnie, żebym sobie wyobraził, co by było gdyby ktoś z osób z którymi rozmawiam okazał się być niezbyt aktywny sportowo, może z zupełnie nie sportową sylwetką? Że to nie wpłynęło by dobrze na wizerunek firmy. :)

Cieszę się, że po kilku latach PUMA ośmieliła się na łamach letsrun wreszcie pokazać swoich ludzi.
Adam, wszystko się zmienia. W PUMIe chyba ludzie wreszcie dojrzeli, zaczęli rozumieć bieganie, mają pomysł, który się sprawdza. No i teraz mało kto nie biega.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Kiedy w 2008 czy 2009 roku próbowałem skontaktować się z kimś z zespołu odpowiedzialnego za projektowanie w firmie PUMA otrzymałem z Centrali dosyć zaskakującą odpowiedź. Jakaś Pani odpisała mi grzecznie, że nie mogę zrobić bezpośredniej rozmowy z dwóch powodów. Pierwszy był taki, że dzięki takim rozmowom łatwiej byłoby konkurentom namierzyć wartościowych pracowników. Ok, zrozumiałem. Drugi był bardziej zaskakujący. Pani poprosiła mnie, żebym sobie wyobraził, co by było gdyby ktoś z osób z którymi rozmawiam okazał się być niezbyt aktywny sportowo, może z zupełnie nie sportową sylwetką? Że to nie wpłynęło by dobrze na wizerunek firmy. :)

Myślę że w tym okresie to oni sami nie wiedzieli jaka drogą będą podążali. Ale widać że wybrali właściwą i chwała im za to, bo faas 500 to mój ulubiony but.

Ciekawi mnie co to za Adam K zadał ostatnie pytanie? ;)
Pozdrawiam
Trener Krzysztof Janik

Obrazek
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak sądzę PUMA w Polsce na rynku butów biegowych "rwie" do przodu gdzieś w jednym szeregu razem z Brooks'em i Mizumo,... ?
Wywiady dzielą się na ciekawe i śliczne. Ten był śliczny,... :hahaha:
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Wywiady dzielą się na ciekawe i śliczne. Ten był śliczny,... :hahaha:
Czytanie o bieganiu jest wcale niezłym sposobem na nudę w pracy :bum: Ale w połowie tego wywiadu zatęskniłem jednak za robotą...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Mi on się wydaje ciekawy choćby z tego powodu, że pytania zadawali użytkownicy forum.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wcześniej "ustawieni" ?
Biorąc pod uwagę środki na promocję, szereg akcji, nie których, super spektakularnych, efekty raczej marne,... Chociaż, nie do końca. Kupuje skarpetki w trójpakach.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Dlaczego wcześniej ustawieni? Tak samo ustawiony jesteś Ty we wszystkich rozmowach na bieganie.pl
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko o FAAS? Chyba dla kogoś, kto jest zdecydowany sobie je kupić i zastanawia się nad wyborem konkretnego modelu. Poza tym lanie wody i unikanie odpowiedzi na najciekawsze pytania.
- "Czy istnieje powód dla którego Faas 500 ma tak mało siateczki?" Żadnej odpowiedzi. Zgaduję że po to, żeby fajnie (dla niektórych) wyglądały na półce w sklepie. Szkoda że nie było okazji zapytać, po co bluzy biegowe mają szwy w poprzek rękawa na wysokości łokcia?
- "Do jakiego stopnia musicie rezygnować z części wizji na rzecz uczynienia buta opłacalnym?" -Żadnej odpowiedzi tylko jakieś lanie wody, że jeden materiał może nie kleić się z drugim.
Do tego nieśmiertelna fraza o przetaczaniu stopy w bieganiu minimalistycznym :hahaha: oraz filozofia “mniej znaczy więcej” (rozumiem, że zaczerpnięta od NB :oczko: ).
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Dlaczego wcześniej ustawieni? Tak samo ustawiony jesteś Ty we wszystkich rozmowach na bieganie.pl
Żenujące promowanie Pumy za pomocą równie żenującego zapisu "rozmowy" i nieeleganckie traktowanie forumowiczów - jestem tu nowy, ale już zniesmaczony.
Żeby biegać, trzeba biegać.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@STI, Dzięki, miałem to napisać ale jakowaś żałoś mnie ogarnęła nad twórcami tej smętnej parady i dałem sobie spokój. Istotnie, można odnieść wrażenie, że forumowicze to ćwoki tyle co wyrwani siłą z gumofilców,... :hahaha: :hahaha: :
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale mówicie teraz o oryginalnej sytuacji na forum letsrun-u czy o naszym artykule? Bo nie wiem z której strony się odnieść :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Wszystko o FAAS? Chyba dla kogoś, kto jest zdecydowany sobie je kupić i zastanawia się nad wyborem konkretnego modelu. Poza tym lanie wody i unikanie odpowiedzi na najciekawsze pytania.
- "Czy istnieje powód dla którego Faas 500 ma tak mało siateczki?" Żadnej odpowiedzi. Zgaduję że po to, żeby fajnie (dla niektórych) wyglądały na półce w sklepie. Szkoda że nie było okazji zapytać, po co bluzy biegowe mają szwy w poprzek rękawa na wysokości łokcia?
- "Do jakiego stopnia musicie rezygnować z części wizji na rzecz uczynienia buta opłacalnym?" -Żadnej odpowiedzi tylko jakieś lanie wody, że jeden materiał może nie kleić się z drugim.
Do tego nieśmiertelna fraza o przetaczaniu stopy w bieganiu minimalistycznym :hahaha: oraz filozofia “mniej znaczy więcej” (rozumiem, że zaczerpnięta od NB :oczko: ).
Kangoor - nie zawsze to co Tobie się wydaje ważne wydaje się ważne dla odpowiadającego. Nie wiem dlaczego mieliby odpowiedzieć coś na temat siateczki? Bluzy są kiepskie ale oni odpowiadają za buty.
Co do rezygnowania z wizji - odpowiedź całkiem konkretna - dają przykłady gdzie praktyka wygrywa z wizjonerstwem (że coś się nie klei)
Może nie zdajesz sobie sprawy ale przetaczanie nadal istnieje czy tego chcesz czy nie. Nawet biegając boso sporo ludzi spada na piętę, więc co dopiero w butach i na zmęczeniu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ