Asics Nimbus 13 vs Nike Vomero +6

rav3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Szukam butów na bieżnie i na asfalt z bardzo dobrą amortyzacją i zastanawiam się pomiedzy modelami z tytułu.

Nimbusy przymierzałem, ale Vomero nigdzie nie znalazłem. Macie jakieś doświadczenia z tymi modelami i które ewentualnie byście polecili.
PKO
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

Wiem że trochę po czasie odpowiadam, ale może ktoś skorzysta z moich wrażeń:). Aktualnie biegam w tych butach. Asicsy dobrze się sprawowały podczas długich wybiegań, jednakże na maratonie pozbawiły mnie 2 paznokci u nóg. Myślę, że Nimbusy są mniej stabilne od Vomero+6. Właśnie 2 tyg temu ukończyłem maraton w Nike i nie maiłem ani jednego odcisku. Uważam że Vomero są bardzo dobrymi i wytrwałymi butami. Czuć że mają lepszą amortyzację na śródstopiu i po zew stronie podeszwy. Idealne są dla neutrali z tendencją do supinacji. Jakbym miał kupować drugi raz to poszedłbym w kierunku Vomero. Można je dostać w sklepie internetowym Nike. Tamże kupiłem i nie żałuję. Jeśli chodzi o rozmiarówkę to jest wszystko dobrze wytłumaczone.

Pozdro
Obrazek

Run first, train later...
rav3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie doczekałem sie opinii i kupiłem Asicsy, ale dzieki za opinie. Ja tak długich dystansów nie biegam bo kopie w piłke a biegam po asfalcie lub na bieżni. Szukałem butów z bardzo dobrą amortyzacją bo mam problemy z okostną (bóle piszczelowe) Jestem juz po pierwszym treningu i jestem bardzo...ze tak powiem...zajarany. Amortyzacja znakomita i w porównaniu do moich wczesniejszych butów Nike vapor quick to jest niebo a ziemia.

Przyjacielu, mozesz mi na pw podac adres tego sklepu? I jeszcze jakbys mial pod reką swoje asicsy to bede wdzieczny za napisanie czy są made i china czy coś wyzej ?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

Notabene Asics Nibus13 i Nike Vomero+6 to są bardzo dobrej jakości buty treningowe. Jeśli biegasz krótsze dystanse to Nimbusy sprawdzą się znakomicie.

Asicsy zawsze z tych co posiadałem były made in China.

Poniżej link do sklepu w którym kupiłem Nike:
http://store.nike.com/ie/en_gb/?l=shop, ... pid-448486

To był model czerwony i był tańszy około 10E.
Obrazek

Run first, train later...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ