Mam mały problem... Kupiłem sobie na allegro asics BlackHawk 5. Jako, że jestem dość początkującym, a miałem roczną przerwę w bieganiu to chciałem zacząć od nowa. Moim celem jeśli chodzi o jogging to spalenie tłuszczu poza siłownia. Więc nie jestem żadnym maratończykiem

Wczoraj przyszły mi buty... zmierzyłem wszystko tak mi sklep radził. obrysować stopę na kartce papieru, zmierzyć długość stopy od dużego płaca do stopy i dla bezpieczeństwa rozmiaru dodać 0,5mm. Moja stopa ma dokładnie 25,5 cm po dodaniu tych 0,5mm wychodzi rozmiar 26cm. Ok. taki kupiłem (link: http://allegro.pl/show_item.php?item=2232657996) założyłem i okazały się straszniee za małe... nie miałem zero luzu wszystko bardzo na styk... myślałem , że zrobię dziurę paznokciami... Muszę te buty wymienić... Tylko teraz nie wiem na jaki rozmiar... Normalnie noszę 42-43... A te mają 41,5... nigdy nie kupowałem nawet takiego rozmiaru...
Jako biegacze doradźcie mi jaki rozmiar będzie dla mnie ok. Nie chce kilka razy mierzyć butów (koszta poczty) więc liczę na szczęście...