Szukam butów do biegania w terenie

marcinx26
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, w starych Kalenji chyba się już zużyły, bo po treningu mocno czuję łydki, kiedyś tak nie było, może to normalne uczucie po zimie? (miałem przerwę)

Tak czy siak, chciałbym je juz zmienić, jak na swoją cenę służą mi już i tak długo ( 70 zł, mam je już 1,5 roku)

Szukam butów do biegania w terenie okolice 200-250 zł, 78 kg wagi , stopa neutralna. Biegam po polnych drogach oraz lesie, przydałby się dobry bieżnik, że na mokrym konarze zębów nie stracić :hej:

Pozdrawiam
PKO
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie podam Ci żadnych modeli, bo po pierwsze nie znam zbyt wielu, a po drugie podobnych tematów tutaj nie brakuje. Nie jesteś bardzo ciężki, więc raczej nie potrzebujesz żadnych specjalnych butów. Tylko dwie uwagi:
  • Po kilkumiesięcznej przerwie Twoja forma musiała mocno spaść, więc ból łydek jest raczej normalnym objawem i powinien przejść. Być może też zacząłeś biegać na śródstopiu?
  • Skoro buty Kalenji dobrze Ci służyły to dlaczego nie spróbować kolejnych? To że wydasz na buty 3 razy więcej nie znaczy że będą 3 razy lepsze ani że będą Ci służyć 3 razy dłużej (czasem wręcz przeciwnie).
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

To może Asics Trail Tambora 2? Biegam w nich od stycznia i są całkiem przyzwoite. No ale one w sklepach kosztują 169 zł, więc nie mieszczą się w podanym przedziale 200-250 zł. ;)
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

NB MT572BY cena rynkowa 200zł, można znaleźć taniej.
U mnie przelatały już ~400km.
Śladów zużycia nie widać, przetarła się jedynie wewnętrzna siateczka, podszyłem kawałki materiału w tym miejscu i są jak nowe.
Są sprężyste, a ich bieżnik nie jest męczący nawet na asfalcie i nie czuć go w przetaczaniu buta.
Amash
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:58

Nieprzeczytany post

Tylko i wyłącznie New Balance MT100 lub 101. Kup od razu dwie pary bo prawdopodobnie się w nich zakochasz ;p
Nie lubię szybko kończyć!
MKRaven
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Asics Gel Torana III polecam.
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

kupiłam acisc lahar trail gtx na zimę - fajne ale głowy nie urywają

natomiast w dyskoncie (tk maxx) zanabyłam scarpy raptor damskie (to chyba model z 2010) i jestem zachwycona - zwlaszcza że zapłaciłam 145 pln :)) Super mi w nich sie stopa przetacza, czuję podłoże ale nie czuję bieżnika ( w laharach niestety po 6-7km twardszego terenu mi się to zdarza), w ogóle bieżnik fajny i agresywny, błota nie zbiera tyle co lahary i na pewno zabiorę je w dolomity - sprawdzą się wspaniale jako podejściówki na ciepłe dni.
Amash
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:58

Nieprzeczytany post

Zostaw buty i lepiej zabierz mnie :D
Nie lubię szybko kończyć!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ