Które buty z New Balance ?

faja01
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :)

Zastanawiam się nad butami do biegania. Mam kilka na oku które są najlepsze ? Nie patrzcie po cenie czy wyglądzie. Chodzi o dokładność wykonania. Waga 80 kg wzrost 176 bieganie głównie asfalt, ewentualnie dorgi gruntowe. Co w ogóle sądzicie o tej firmie butów do biegania ?

http://www.newbalance.pl/promocje/obuwi ... 064eu.html
http://www.newbalance.pl/katalog-produk ... 760st.html
http://www.newbalance.pl/promocje/obuwi ... 904lw.html
PKO
Awatar użytkownika
Buku85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wszystkie są dobrze wykonane. NB to dobra firma. Wiesz w ogóle jaka jest budowa twojej stopy, czy "wybierasz" buty wg widzi mi się?
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Najlepszym wyborem na początek wydaje mi się New Balance MR1064EU, lub ew. 760. Ale jeśli biegasz już kilkanaście miesięcy to i 904 też mogą być dobrym wyborem dla ciebie, te ostatnie mają bardziej wyścigowy charakter kosztem nieco zmniejszonej amortyzacji pod piętą, za to ich wyścigowy charakter objawia się nie tylko w tym, że są lżejsze ale również w tym, że stosunek wysokości przedniej części stopy w stosunku do pięty powinien być niższy niż pozostałych ww. modelach.
Ja jestem zadowolony z butów NB które posiadam. Ale generalnie ludzie narzekają trochę na jakość wykonania. Natomiast po względem użytkowym raczej trudno im coś zarzucić.
Osobiście radzę ci kupować buty NB w innym sklepie niż www.newbalance.pl, bo ja tam złożyłem 3 zamówienia i żadnego nie zrealizowano z braku towaru. Lepiej jest więc kupować produkty NB np. w sklepie www.sklepbiegacza.pl czy www.swiatbiegacza.pl. Oba sklepy są prowadzone przez poważnych ludzi czego o ww. nie można powiedzieć, co stwierdzam z przykrością.
Zresztą właściciele www.newbalance.pl prowadzą też inne sklepy internetowe jak np. tanisport który na tym forum próbował uprawiać (z resztą bardzo prymitywnie) "marketing szeptany" (oczywiście bez zgody właściciela portalu), co wydaje się wątpliwe etycznie i może źle świadczyć o właścicielach.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
faja01
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ogólnie nie wiem jaką mam budowe stopy i jakie buty powinienem mieć. Wiem że mam płaskostopie. Gdzie mogę się dowiedzieć jaki typ butów powinienem mieć ? W tych zwykłych sklepach nike, adidas czy jakiś sportowych ludzie się kompletnie na tym nie znają :/. Są jakieś sklepy ogólnopolskie specjalizujące się w butach do biegania, których oddziały można znaleść w wielu miastach i ludzie znają się na rzeczy i umią doradzić ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ