Kurta do biegania jesień/wiosna

pawel_jak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Ponieważ na początku wiosny i jesieni jest troche chłodno, i czasami warunki są nie sprzyjające, chciałbym kupić kurtkę do biegania aby nie przepuszczała wody itp
Chodzi mi o jak najleplszą kurtkę w cenie do 200zł
Pozdrawiam! :D
PKO
HIKE
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Kilka wątków na tym forum znajdziesz, warto poczytać.
W trochę wyższej kwocie mogę polecić kurtkę Craft, lekką o, bardzo dobrej oddychalności. Jest pokryta powłoka DWR, czyli chroni tylko przed małym deszczem, ale jak często biegasz w deszczu ?
Reprezentuję sklep więc mój wpis potraktuj jako rekomendację sklepu.
http://hike.pl/product.php?productid=19 ... age=1&tpl=

Pozdrawiam
Magda
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pawel_jak pisze:Ponieważ na początku wiosny i jesieni jest troche chłodno, i czasami warunki są nie sprzyjające, chciałbym kupić kurtkę do biegania aby nie przepuszczała wody itp
Chodzi mi o jak najleplszą kurtkę w cenie do 200zł
Ponizej moje trzy grosze, na co osobiscie zwrocilbym uwage kupujac kurtke do biegania:
a. Wydaje mi sie, ze przy duzym deszczu, to chyba w sumie kazda kurtka, (moze poza "stuprocentowym ortalionem"?) jednak przemoknie...;
b. Chcialbym aby miala siateczke w srodku na stosunkowo duzej powierzchni (rowniez z przodu), zdecydowanie lepiej zwlaszcza jesienia / zima biega mi sie w takiej wersji (na wiosne / lato chyba czesciej sprzedaja wersje z siatka jedynie na plecach / barkach, ale na pewno "pelnosiatkowe" kurtki mialy w swojej ofercie Asics i Tchibo);
c. Co prawda nigdy nie mialem czegos takiego, ale gdybym teraz kupowal, testowo nabylbym wersje z odpinanymi rekawami. Pomysl zrobienia sobie szybko 'kamizelki" uwazam za calkiem sprytny. Takie cos na pewno mial Adidas, Asics i Nike;
d. Nie wiem czy pod wzgledem cenowym to najlepsza pora na kupowanie sprzetu, chyba juz trudno bedzie znalezc "przeterminowana" odziez na wyprzedazach - a to wg mnie jedyna sensowna cenowo opcja. Np. jakos w polowie stycznia bedac w Intersport widzialem calkiem rozsadne przeceny m.in. kurta Adidas, odpinane rekawy - z 370 PLN na 150 PLN, Asics "pelnosiatkowa" z 270 PLN na 199 PLN;
e. Nie wiem gdzie mieszkasz - bo moze mialoby sens kupienie sobie odziezy przez Internet? Plus, ze znacznie wiekszy wybor anizeli w stacjonarnym sklepie i czesto taniej, a minus ze nie do konca wiadomo jak to jest z wielkoscia, bo rozni producenci maja swoje "narodowe" rozmiarowki, czyli rzeczy Adidasa i Nike (duzi Niemcy i Amerykanie) pasuja na mnie M/L , ale juz Asics (jednak mniejsi Japonczycy) to jednak L/XL;
f. Wyzej wspominalem raczej o markach stricte sportowych - ale rowniez rzeczy do biegania, przyzwoite zarowno jakosciowo jak i cenowo, robi Tchibo. Co prawda nie maja tych kolekcji biegowych na stale, ale pojawiaja sie wiosna i jesienia, wiec niedlugo pewnie bedzie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ