Witajcie,
Mam parę pytań. Mam nadzieję, że jest tutaj ktoś kto używa nike+ wraz z telefonem marki Apple.
W telefonie aktywowałem(włączyłem) aplikację Nike+, która wykorzystuję telefon oraz sensor wkładany do lewego buta. I tu wszystko jest jasne i oczywiste.
Natomiast jak sprawa wygląda z aplikacjami Nike+ GPS(oraz innymi)? Czy do niej już nie jest potrzebny sensor? Wykorzystuje tylko geolokalizacje i na tej podstawie oblicza konkretne dane?
Nike+ i aplikacje na kom
- Anja.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1'02'46
- Życiówka w maratonie: brak
nie mam żadnego sensora Nike, a w ub tygodniu dostalam ifona.
To sciągnęłam sobie Run Keeper za free - działa na GPS.
Przy okazji foch, bo program zmierzył mi pętlę którą truchtam 2 x w tyg. wieczorkami - myślałam że to 4,5 km a to 4,1.
Bu......
To sciągnęłam sobie Run Keeper za free - działa na GPS.
Przy okazji foch, bo program zmierzył mi pętlę którą truchtam 2 x w tyg. wieczorkami - myślałam że to 4,5 km a to 4,1.
Bu......
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
I właśnie o to pytam innych, którzy posiadają aplikację Nike.
Bo podejrzewam, że Nike+ GPS właśnie wykorzystuje TYLKO GPS (bez łączenia tego z sensorem) i na tej podstawie może źle liczyć prędkość. Dlatego jeśli ktoś jak działa każda z tych aplikacji to bym wiedział czy biegać tylko na aplikacji nike+ iPod, bez mozliwosci zaznaczania trasy.
Bo podejrzewam, że Nike+ GPS właśnie wykorzystuje TYLKO GPS (bez łączenia tego z sensorem) i na tej podstawie może źle liczyć prędkość. Dlatego jeśli ktoś jak działa każda z tych aplikacji to bym wiedział czy biegać tylko na aplikacji nike+ iPod, bez mozliwosci zaznaczania trasy.
-
- Wyga
No i było ściągać ?Anja. pisze: Przy okazji foch, bo program zmierzył mi pętlę którą truchtam 2 x w tyg. wieczorkami - myślałam że to 4,5 km a to 4,1.
Bu......

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Ja biegam na nike+gps. Jak jest sygnał gps to mierzy i zapisuje trasę na tej podstawie, jeśli go zgubi to dziala na zasadzie krokomierza. Aplikacja jest fajna, mało skompliwana. Zawiodła mnie tylko raz podczas "biegnij warszawo" ale to chyba przez to, ze pot zalal słuchawki.
Generalnie polecam.
Generalnie polecam.