Bielizna termoaktywna

L3CH
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, tak jak w temacie szukam Bielizny Termoaktywnej
Chciałbym żeby ona w mairę spełniała sowje zadanie czyli utrzymyanie temperatury:)

Jaką polecicie?
Cena im mniejsza tym lepiej maksymalnie myślę , że do 200zł ,ponieważ potrzebuję kupić jeszcze czapkę i pulsometr :)

Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Polecam bieliznę termoaktywną firmy NordCamp. Chodzi konkretnie o coś.takiego.
Biegam w niej od ok. 1.5 m-ca i sprawuje sie rewelacyjnie (nie zakładam na razie spodni, tylko górę). Kupiłem ją pod narty jakiś czas temu ale naszło mnie olśnienie, wyciągnąłem ją z szafy, pomyślałem "a może by tak w tym pobiegać" i jak znalazł :hej:
krunner
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja biegam w brubecku (super jakość :usmiech: ), tzn. na razie tylko w leginsach (http://www.sport-shop.pl/spodnie-termoa ... -6959.html) bo na bluzkę (http://www.sport-shop.pl/bluza-termoakt ... -6953.html) jeszcze dla mnie za ciepło. Ale ja tak mam, że nawet przy +5 w leginsach z meszkiem marzną mi nogi a na górę wystarczy mi lekka bluzka dry-fit :taktak:
Obrazek
L3CH
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mnie tez narazie wystarcza sam dresik

A co powiecie o tej http://allegro.pl/bielizna-termoaktywna ... 18371.html
i czy akurat ten link to nie jest podróbka?

No i czy niepotrzebnie wydaje tyle pieniędzy skoro rownie dobrze sprawdza się jakaś bielizna za 100zł ?
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

L3CH pisze:No i czy niepotrzebnie wydaje tyle pieniędzy skoro rownie dobrze sprawdza się jakaś bielizna za 100zł
OMG, pytanie z cyklu "Co było pierwsze jajko czy kura ?" albo "Czy to jest miłość czy to jest kochanie ?" :hej: :hej:
pozdr. krunner
L3CH
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pytam, bo mogłbym tą stówkę dołożyć do lepszego pulsometru :P
Skoro Twoja kosztuje 88 zł i mowisz ze jest dobra :)
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pomyśl co jest dla Ciebie ważniejsze: pulsometr czy bielizna i dołóż dodatkową stówkę do zwycięzcy plebiscytu :hej: :hej: .
pozdr. krunner
panczo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 31,06

Nieprzeczytany post

Ja biegam w bieliźnie Under Armour Coldgear Mock kosztuje jakies 190zl i jest super.
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40

Nieprzeczytany post

zwykle biegam w bieliźnie bawełnianej, nawet dwugodzinne treningi i nie odczuwam wielkiej różnicy. różnica pojawia się na wielogodzinnych lub wielodniowych wypadach w góry.
ale jak już chcesz kupować, to polecam HiTec, dostałem ostatnio kalesony tej firmy i są b. miłe w dotyku. z wersji budget mam majty z tesco i sprawują się przyzwoicie.
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Bruebeck jest ok, stosunkowo rozsądny współczynnik jakość/cena. Osobiście polecam Under Armour, super wdzianka na zimę z serii Cold Gear. Przylegające, przyjemne, żadnych otarć.
Poza tym mam kolegę który biega w Skandynawii, i tam na dużych mrozach dużo ludzi biega w markach Rukka i Craft. Craft jest całkiem mocno obecny PL.
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

Jesli ktos ma maly budzet, to moge podpowiedziec bielizne narciarska wed'ze z decalthlonu, kupilam wczoraj za 34zeta koszulke z dlugim rekawem, dzis wytestowana przy -2 (do kompletu z bluza z tchibo i koszulke na ramiaczka). Zero mokrych plecow po 30min. Wada ze jest duza okropnie, nosze 38 a musialam wziac XS. Od wewnatrz mily mesh, no i na plus dlugosc, zakrywa cale plecy lacznie z ich mniej szlachetnym koncem :) i w ogole decathlon rulez normalnie, kupilam tez za 109 bluze kalenji bdb uszyta, na zamek od gory do dolu, 2 kieszenie, jakbym miala sie czepiac to kieszen na plecach by sie przydala jeszcze :) podobne "markowe" kosztuja 2x tyle. Minus decathlonu ze damskich rzeczy jest milion x mniej niz meskich, w dodatku same sloniowe rozmiary, trzeba miec fuksa zeby 38 wygrzebac ale da sie :)
EyeOfTheTiger
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A która bluza z Kalenji ? :)
Mnie dziś taki deszcz złapał,że coś czuję że wybiorę się do Decathlonu po coś ciepłego + coś przeciwdeszczowego.
Swoją drogą w Tchibo jest za 40pln taka kurcina(niestety różowa...) :

http://www.tchibo.pl/Damska-cieplochron ... nk&dim2=34

Może ktoś ma i może się wypowiedzieć ?:)
Awatar użytkownika
outsider991
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 34:17

Nieprzeczytany post

Osobiście posiadam ubrania z Tchibo zarówno kurtkę wiatrówkę jak i bluzę ciepłoochronną i jestem z nich bardzo zadowolony :] świetny materiał i doskonale się wywiązują ze swoich zadań ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

Taka :) http://www.decathlon.com.pl/PL/bluza-is ... 190687462/
Kurteczke z tchibo mam, te ciemna. Jest ok ale bez szalu. Ma podszewke z materialu, przez co jest zbyt ciepla - na temlperatury takie co byly ostatnio (lekki plus) za cieplo mi bylo nawet tylko w koszulce pod spodem. Wiatroszczelnosc jest fajna, ale ma drugi koniec: slabe odprowadzanie potu. Jak jestes zmarzluchem i nie grzejesz sie zbytnio podczas biegu, to bedzie dla ciebie dobra :) ps nie ma kaptura
Pozdr!
EyeOfTheTiger
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ooo ta decathlonowa b. fajna :hej: , skoczę ją obmacać . Chociaż podobno jakieś męskie bluzy do biegania są w valenciańskim decathlonie o 50% tańsze niż u nas, więc może się skuszę na taką promocję :hahaha: .
Dzięki za wieści o Tchibo... no cóż w różu to przynajmniej jest szansa,że samochody mnie nie rozjadą :hej: .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ