Witam
Gel-Afforest jest obecnie w całkiem fajnej promocji w Decathlonie i wygląda podobnie do Stratusów (obecnie chyba pod nazwą Pulse), czy miał ktoś z tym butem do czynienia? Stratusy sprawdziły się świetnie, biegam w nich do tej pory, zastanawiam się czym różnią się oba modele bo wg. specyfikacji w zasadzie wypadają bardzo podobnie..
http://www.decathlon.com.pl/PL/gel-afforest-191066390/
biegacz ze mnie neutralny z tendencja do supinacji, 62kg, ok 50-60km tygodniowo, przeważnie asfalt..
Asics Gel-Afforest
- pil
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:42:40
- Życiówka w maratonie: 03:29:57
- Kontakt:
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Będą pasować. To jest taki ekwiwalent Stratusa. Ponieważ Stratus nie miał żelu na śródstopiu [tak jak Afforest]. Afforest ma troszkę lżej pianki na śródstopiu - SPEVA [czego nie było w Stratusie].
Pulse jest bardziej pancerny tj. ma więcej amortyzacji - Gel na pięcie i śródstopiu, więcej pianki.
Podsumowując - dobry but, w dobrej cenie.
Pulse jest bardziej pancerny tj. ma więcej amortyzacji - Gel na pięcie i śródstopiu, więcej pianki.
Podsumowując - dobry but, w dobrej cenie.
- pil
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:42:40
- Życiówka w maratonie: 03:29:57
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
wysek pisze:. Stratus nie miał żelu na śródstopiu .
stratusy 2 i 3 miały żel w tym miejscu- tak przynajmniej wnosić można z napisów "gel"
na podeszwie pod śródstopiem; za jakiś czas mogę sprawdzić dokładnie (nożem), bo butki się kończą;
swoją drogą, jak różne mogą być odczucia: mnie stratusy 3 b. nie odpowiadały, miałem uczucie wykręcania nogi (za wysoki profil jak dla mnie), ale nie jestem osobą zdrową jak chodzi
o postawę, kręgosłup itp.
pzdr
gl
gl
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Masz racje, wyleciało mi to z głowy. Powinienem wyakcentować, że pisałem o modelu 4.gl pisze:wysek pisze:. Stratus nie miał żelu na śródstopiu .
stratusy 2 i 3 miały żel w tym miejscu- tak przynajmniej wnosić można z napisów "gel"
na podeszwie pod śródstopiem; za jakiś czas mogę sprawdzić dokładnie (nożem), bo butki się kończą;
swoją drogą, jak różne mogą być odczucia: mnie stratusy 3 b. nie odpowiadały, miałem uczucie wykręcania nogi (za wysoki profil jak dla mnie), ale nie jestem osobą zdrową jak chodzi
o postawę, kręgosłup itp.