Witam!Proszę doświadczonych biegaczy bo takowych na tym forum na pewno znajdę o pomoc w dokonaniu zakupu butów. Jestem na kupnie i muszą być to buty stricte treningowe, odnośnie sprzętu wiem niestety niewiele...Biegam i startuje w zawodach od trzech lat mierzę 171cm i ważę 73 kg, początkiem tego roku miałem podejrzenie zapalenia podeszwowego śródstopia, pisze to ponieważ gdzieś czytałem iż takie informacje przydają się podczas kupna nowego obuwia treningowego. Obecnie biegam w mocno już zużytym i podstawowym segmencie treningowym firmy Adidas. Moje trasy treningowe to w 90% twarde nawierzchnie asfaltowe dlatego szukam butów z dobra amortyzacją...Zastanawiam się nad trzema modelami nie bez znaczenia ma też oczywiście cena a ta w wybranych prze mnie butach jest bardzo atrakcyjna w przełożeniu na ich jakość, przynajmniej tak czytałem...
Może ktoś doradzi...Tylko proszę nie sugerować się ceną bo stronę podałem przypadkowo i ceny tam zawarte wcale nie muszą być takie same, sprawdzałem w różnych miejscach ceny tych trzech modeli wahają się między 250zł a 330zł, Zatem:
1) Adidas Response Stability http://sklepbiegowy.com/sklep.php?md=pr ... -stability&
2) Asics GEL-PULSE 3 http://sklepbiegowy.com/sklep.php?md=pr ... -pulse-3-m&
3) ASICS GEL STRATUS 4 http://sklepbiegowy.com/sklep.php?md=pr ... -stratus-4&
Trzy modele - proszę o pomoc!
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Z tych bym brał stratusy, bo wiem, że bardzo solidne 

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Mam Stratusy i polecam jak najbardziej. Biegam głównie po asfalcie i betonie(jak nie mam zajęć na uczelni w weekend i jest jasno to po lesie dłuższe wybiegania). Nie mam zastrzeżeń.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie wiem, w sumie stopa jakoś specjalnie mi nie "ucieka" i jak pisałem w pierwszym poście obecnie biegam w bardzo prostym modelu adidasa który się już po prostu zużył następną parę butów do treningów obiecałem sobie sprawić bardziej komfortową i właśnie przede wszystkim miększą z racji iż treningi odbywam na podłożu asfaltowym ewentualnie jest to tartan na bieżni...Więc Waszym faworytem Stratus od "Asssika?"wysek pisze:Wiesz jak biegasz? To znaczy czy potrzebne są Ci buty z dodatkową stabilizacją czy też nie? Bo w Twoim "zestawieniu" są buty zarówno bez [Asics] jak i z [Adidas].
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
...Finalnie zakupiłem Stratus 4 ...Świetne buty jutro pierwszy trening, na razie chce je rozchodzić i właśnie mam nadzieję że się da je trochę "rozklepać" ponieważ przy numerze 42 dł wkładki 26,5 cm odczuwam minimalny dyskomfort (wzorowałem się na modelu adidasa tam też długość wkładki była 26,5 cm) jak gdyby były za ciasne hmmm...Niestety nie będzie mi ich dane wymienić na dł wkładki 27 cm ponieważ jak się dowiedziałem ten model po wyczyszczeniu magazynów ma zastąpić również prezentowany prze mnie Puls 3 (te czarno żółte) o dziwo jest on w niektórych sklepach wiele tańszy bo na allegro widziałem nawet za 299zł + wysyłka gratis! Jak myślicie moje Stratusy delikatnie się poluzują ?!?