RunKeeper vs Endomondo

KTORY PROGRAM NA iPHONE'A JEST NAJLEPSZY DO BIEGANIA?

RunKeeper
5
26%
Endomondo
14
74%

Liczba głosów: 19
SoulMan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,

Jestem początkującym biegaczem. Można powiedzieć, że od wczoraj. Posiadam iPhone 3GS. Postanowiłem od samego początku wspomagać się programem. Po przeczytaniu kilku artykułów wybrałem 2 programy:
- RunKeeper
- Endomondo

Dzisiaj wykonałem swój pierwszy bieg z programem RunKeeper.
Jednak w dalszym ciągu nie wiem, który program wybrać, i stąd ten post, abyście wyrazili swoją opinie. Zanim to się stanie, chciałbym przestawić swoje spostrzeżenia.

I. RunKeeper:
1. Jeżeli chodzi o przejrzystość programu - super
2. Pierwszy dystans, który przebiegłem, program pokazał bez żadnego okłamania - super
3. Możliwość słuchania muzyki podczas treningu, co kilometr coach mówił mi, ile przebiegłem, z jaką prędkością, średni czas - super.
4. Mam tylko zastrzeżenia co do portalu RunKeeper.com - wydaję mi się, że jest za mało rozbudowany.
Tak naprawde, mogę tylko przejrzeć swoję standardowe statystyki, i tylko średnią ilośc km (total) itd. Wszystko total. Jeżeli chce zobaczyć dokładne statystyki, muszę dołączyć do RunKeeper ELITE - co kosztuje 20$ ...
Brak jest jakichkolwiek rywalizacji.
5. Czytałem również w którymś artykule o RunKeeper Pro - jednak nie mogłem znaleźć tego programu na AppleStore

II. Endomondo
1. Co prawda, nie biegałem jeszcze z tym programem - więc nie wiem jak jest z dokładnością mapy.
2. To co przykuło moją uwagę to całościowa platforma społecznościowa.
Dokładne statystyki są bezpłatne - co jest przydatne.
Endomondo posiada również opcję rywalizacji. Organizowane są różne "konkursy" - kto szybciej przebiegnie daną ilość km, kto więcej przebiegnie w danym okresie czasowym itd. Bardzo mi się to podoba, ponieważ to jest bardzo dobry sposób motywacyjny i bieganie nie jest nudne.

Powiem Wam szczerze, nie wiem który program mam wybrać jako docelowy. Wziąłem się za bieganie na poważnie. Będę biegał min. 4 razy w tygodniu. Potrzebuje dobry program do pomocy. Dlatego bardzo Was proszę o Wasze opinie, ponieważ macie o wiele większe doświadczenie ode mnie.
Nie chce biegać przez miesiąc używając 1 programu, a później zacząć używać 2. Szkoda tych wszystkich statystyk.

PYTANIE BRZMI:

KTÓRY PROGRAM JEST LEPSZY? I DLACZEGO?

P.S. Bardzo bym prosił o nie pisanie posta tylko z nazwą programu. Proszę swoją wypowiedź w jakiś sposób uzasadnić

Dziękuje z góry
Soul
PKO
Awatar użytkownika
maj44
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:59
Życiówka w maratonie: 4:18:04

Nieprzeczytany post

Witam. Ja kolegę tylko poinformuje, że dostępny runkeeper jest wersją pro. Zrezygnowali już jakiś czas temu z dwóch aplikacji i pozostawili to co było pro jako darmówkę.
Na portalu jak wybierzesz swoją "aktywność" to przesuwając kursor na wykresie pod mapką zobaczysz na nim prędkość z jaką chwilowo biegłeś. Jest też tam tabelka z prędkościami na każdym kilometrze.
Nie będę pisał, który program jest lepszy ponieważ korzystam tylko w runkeepera.
Awatar użytkownika
Klaus
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

stanowczo RunKeeper.
endomondo ma dość spory problem na 3g z sygnalem GPS

oba portale mają te same dane i wykresy: prędkość max, puls, odległość prędkość co 1 km, różnica wzniesień
za RunKepper: lepsze działanie - rzadziej się zwiesza i gubi sygnał GPS, włączy się po rozmowie telefonicznej
Za Endomondo: Portal społecznościowym gdzie duża ilość znajomych.

W przypadku Iphone 3G polecam RunKeppera następnie export z ichniego portalu do GPX i wczytanie tego na endomondo.
Plusem jest także że możesz edytować swoją trasę na RunKepper - przyda się nie raz jak się zwiesi albo pokarze ci że biegłeś szybciej niż maestro Bekele
संस्कृतम्
"Prawdziwy mężczyzna od wódki może umrzeć - zgłupieć nie śmie"
Człowiek nie przestaje biegać, dlatego że się starzeje. Człowiek się starzeje, dlatego że przestaje biegać.
Obrazek
Awatar użytkownika
kielak1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:38
Życiówka w maratonie: 3:42:08

Nieprzeczytany post

Używam obu portali jako dzienników treningowych do których importuję ślady GPS z garmina. Nie znam zalet opcji elite w runkeeper ponieważ szkoda mi pieniędzy. Poczynając od samej procedury importu danych endomondo jest zdecydowanie lepszy. W szczególności wyświetla tylko te treningi, które nie zostały jeszcze zaimportowane. Umożliwia zaimportowane jednorazowo wiecej niż jednego treningu.
Endomondo oferuje więcej informacji o treningu.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ