Witam!
Do tej pory biegałem w modelu Nike Free Run+ 2. Nadchodzi zima, okres chłodniejszy a ja stoję przed zakupem obuwia właśnie na tę porę roku. Na oku mam model Salomona mianowicie XA PRO 3D ULTRA 2.
http://www.salomon.com/pl/product/xa-pr ... tra-2.html
Czy ktoś z Was miał do czynienia z owym modelem i może podzielić się opinią na temat użytkowania. Proszę również o różne sugestie, porady odnośnie wyboru innego modelu. Biegam w zróżnicowanym terenie - ścieżki leśne, natomiast przewaga asfaltów. Tygodniowo wychodzi około 35-40km. Fundusz jaki przeznaczam na zakup to 500zł -/+
Pozdrawiam!
XA PRO 3D ULTRA 2
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja mam trochę inny model Salomonów (XA comp), używam ich do (marszo)biegów po górach i a na co dzień biegam w lekkich, elastycznych butach - czyli chyba podobnie jak Ty. Jeśli dobrze Ci było w Nike Free to przesiadka regularna na salomony niekoniecznie musi Ci odpowiadać. I jak przewaga asfaltów, to one szybko zjedzą podeszwę Salomonów.
I czego oczekujesz od butów? Ile amortyzacji? Elastyczne czy stabilniejsze? Jak agresywny bieżnik?
I czego oczekujesz od butów? Ile amortyzacji? Elastyczne czy stabilniejsze? Jak agresywny bieżnik?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45m
- Życiówka w maratonie: 3h50m
Witam
Skuszony promocja nabylem ten model,biegam duzo w terenie,parkach,lesnych sciezkach itp.
okolo 100km+ tygodniowo
Na codzien uzywam Adidas Kanadia TR3 oraz LA Sportiva Crosslite ktore daja swietnie rade w terenie w ktorym ich uzywam .Generalnie Salomony moim zdaniem nie nadaja sie do parku(za twarde,sztywne) a tym bardziej na asfalt pewnie sprawdzaja sie w gorach(jeszcze nie testowalem) .Wygladaja swetnie,wygodnie sie w nich maszeruje.Najwiekszym ich minusem jest ich waga
Skuszony promocja nabylem ten model,biegam duzo w terenie,parkach,lesnych sciezkach itp.
okolo 100km+ tygodniowo
Na codzien uzywam Adidas Kanadia TR3 oraz LA Sportiva Crosslite ktore daja swietnie rade w terenie w ktorym ich uzywam .Generalnie Salomony moim zdaniem nie nadaja sie do parku(za twarde,sztywne) a tym bardziej na asfalt pewnie sprawdzaja sie w gorach(jeszcze nie testowalem) .Wygladaja swetnie,wygodnie sie w nich maszeruje.Najwiekszym ich minusem jest ich waga
- marcin.swierc
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 31:33
- Życiówka w maratonie: -----
- Kontakt:
nimrek3 pisze:Witam!
Do tej pory biegałem w modelu Nike Free Run+ 2. Nadchodzi zima, okres chłodniejszy a ja stoję przed zakupem obuwia właśnie na tę porę roku. Na oku mam model Salomona mianowicie XA PRO 3D ULTRA 2.
http://www.salomon.com/pl/product/xa-pr ... tra-2.html
Czy ktoś z Was miał do czynienia z owym modelem i może podzielić się opinią na temat użytkowania. Proszę również o różne sugestie, porady odnośnie wyboru innego modelu. Biegam w zróżnicowanym terenie - ścieżki leśne, natomiast przewaga asfaltów. Tygodniowo wychodzi około 35-40km. Fundusz jaki przeznaczam na zakup to 500zł -/+
Pozdrawiam!
Posiadam ten model, głownie chodzę w nich po gorach, albo biegam długie wycieczki. Jest bardzo sztywny, co po Twoich doświadczeniach z seria Free, może przeszkadzać.
Do codziennych treningów polecam CROSSMAXY
http://www.salomonrunning.com/pl/produc ... utral.html
to w nich spędzam większość czasu, i w górach, po płaskim, po asfalcie. But wytrzymał ze mną ok 4 miesiacy, ok 2 tys km, po ciężkim terenie. Tyg ok 150 km. Nie miałem litości. Teraz już biegam w nowych butach –ten sam model.
Ciekawostka –są 2 modele buta- jest dla stopy neutralnej, oraz z probacją…
Po klikniecie na link polecam zobaczyć filmik z Jonatanem Wayatem, on opisze but.
- lamdre
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Posiadam ten but od 6 m-cy i jestem bardzo zadowolony. Wygodny, dobra przyczepność, wentylacja ok. Idealny w terenie - choć po asfalcie też daje radę. Oczywiście jest to but terenowy - na maraton się raczej nie nadaje...