XA PRO 3D ULTRA 2

Awatar użytkownika
nimrek3
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Do tej pory biegałem w modelu Nike Free Run+ 2. Nadchodzi zima, okres chłodniejszy a ja stoję przed zakupem obuwia właśnie na tę porę roku. Na oku mam model Salomona mianowicie XA PRO 3D ULTRA 2.

http://www.salomon.com/pl/product/xa-pr ... tra-2.html

Czy ktoś z Was miał do czynienia z owym modelem i może podzielić się opinią na temat użytkowania. Proszę również o różne sugestie, porady odnośnie wyboru innego modelu. Biegam w zróżnicowanym terenie - ścieżki leśne, natomiast przewaga asfaltów. Tygodniowo wychodzi około 35-40km. Fundusz jaki przeznaczam na zakup to 500zł -/+

Pozdrawiam!
Running - my way of life.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam trochę inny model Salomonów (XA comp), używam ich do (marszo)biegów po górach i a na co dzień biegam w lekkich, elastycznych butach - czyli chyba podobnie jak Ty. Jeśli dobrze Ci było w Nike Free to przesiadka regularna na salomony niekoniecznie musi Ci odpowiadać. I jak przewaga asfaltów, to one szybko zjedzą podeszwę Salomonów.

I czego oczekujesz od butów? Ile amortyzacji? Elastyczne czy stabilniejsze? Jak agresywny bieżnik?
bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

Witam

Skuszony promocja nabylem ten model,biegam duzo w terenie,parkach,lesnych sciezkach itp.
okolo 100km+ tygodniowo
Na codzien uzywam Adidas Kanadia TR3 oraz LA Sportiva Crosslite ktore daja swietnie rade w terenie w ktorym ich uzywam .Generalnie Salomony moim zdaniem nie nadaja sie do parku(za twarde,sztywne) a tym bardziej na asfalt pewnie sprawdzaja sie w gorach(jeszcze nie testowalem) .Wygladaja swetnie,wygodnie sie w nich maszeruje.Najwiekszym ich minusem jest ich waga
Awatar użytkownika
marcin.swierc
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 31:33
Życiówka w maratonie: -----
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nimrek3 pisze:Witam!

Do tej pory biegałem w modelu Nike Free Run+ 2. Nadchodzi zima, okres chłodniejszy a ja stoję przed zakupem obuwia właśnie na tę porę roku. Na oku mam model Salomona mianowicie XA PRO 3D ULTRA 2.

http://www.salomon.com/pl/product/xa-pr ... tra-2.html

Czy ktoś z Was miał do czynienia z owym modelem i może podzielić się opinią na temat użytkowania. Proszę również o różne sugestie, porady odnośnie wyboru innego modelu. Biegam w zróżnicowanym terenie - ścieżki leśne, natomiast przewaga asfaltów. Tygodniowo wychodzi około 35-40km. Fundusz jaki przeznaczam na zakup to 500zł -/+

Pozdrawiam!

Posiadam ten model, głownie chodzę w nich po gorach, albo biegam długie wycieczki. Jest bardzo sztywny, co po Twoich doświadczeniach z seria Free, może przeszkadzać.

Do codziennych treningów polecam CROSSMAXY
http://www.salomonrunning.com/pl/produc ... utral.html

to w nich spędzam większość czasu, i w górach, po płaskim, po asfalcie. But wytrzymał ze mną ok 4 miesiacy, ok 2 tys km, po ciężkim terenie. Tyg ok 150 km. Nie miałem litości. Teraz już biegam w nowych butach –ten sam model.

Ciekawostka –są 2 modele buta- jest dla stopy neutralnej, oraz z probacją…
Po klikniecie na link polecam zobaczyć filmik z Jonatanem Wayatem, on opisze but.
"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych...nigdy ich nie osiągnie...."

cel - UTMB

www.marcinswierc.pl
Awatar użytkownika
lamdre
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Posiadam ten but od 6 m-cy i jestem bardzo zadowolony. Wygodny, dobra przyczepność, wentylacja ok. Idealny w terenie - choć po asfalcie też daje radę. Oczywiście jest to but terenowy - na maraton się raczej nie nadaje...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ