Bieganie po ciemku z czołówką
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej,
prośba o poradę. Poza weekendami jestem skazany na bieganie po ciemku. Do dyspozycji mam jedynie kostkowe chodniki (masakra dla mojego kolana po operacji) albo ciemny las. Chciałbym kupić lampkę czołówkę - poradźcie prosze jaką najlpeij wybrać, która najlepiej nadaje sie do biegania?
Z góry dzięki za pomoc.
prośba o poradę. Poza weekendami jestem skazany na bieganie po ciemku. Do dyspozycji mam jedynie kostkowe chodniki (masakra dla mojego kolana po operacji) albo ciemny las. Chciałbym kupić lampkę czołówkę - poradźcie prosze jaką najlpeij wybrać, która najlepiej nadaje sie do biegania?
Z góry dzięki za pomoc.
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Ja bym nie oszczędzał, bo można się nieźle wypieprzyc na wybojach itp. W tej chwili kupiłbym chyba silve trail runner. Mam Petzl Tikka 2 i daje radę ale pod warunkiem, że leży śnieg.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
http://latarki.pl/aktualnosci,50.html
ja mam taką, daje radę. Serwis pierwsza klasa!
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Osobiście korzystałem z Petzla Myuo XP bodajże tak się nazywał ten model. Bardzo lekki i całkiem nieźle świeciła w totalnych ciemnościach poznańskiej rusałki 

-
- Zaprawiony W Bojach
Problem w tym, że recenzent mało wiarygodny. Zawsze mam ubaw czytając jego recenzje.wolf1971 pisze:http://latarki.pl/aktualnosci,50.html
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Korzystam (jak muszę) z "firmówki od ruskich" za 6 zł.
5 diod i 4 tryby świecenia.
Złącza uszczelniłem silikonem i OK. Kumpel ma Petzla za kupę kasy i świeci tak samo. Moja jest nieco bardziej "prądożerna". Ale za tą cenę? Nawet baterii nie opłaca się zmieniać, bo są droższe od sprzętu.
Mnie taka wystarcza, bo po ciemku biegam sporadycznie - czołówka nie chroni przed lodem i nierównościami pod śniegiem. Łatwo o kontuzję. Dlatego na czas zimowych ciemności wybieram bieżnię.

5 diod i 4 tryby świecenia.
Złącza uszczelniłem silikonem i OK. Kumpel ma Petzla za kupę kasy i świeci tak samo. Moja jest nieco bardziej "prądożerna". Ale za tą cenę? Nawet baterii nie opłaca się zmieniać, bo są droższe od sprzętu.
Mnie taka wystarcza, bo po ciemku biegam sporadycznie - czołówka nie chroni przed lodem i nierównościami pod śniegiem. Łatwo o kontuzję. Dlatego na czas zimowych ciemności wybieram bieżnię.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za porady.
Czuję, ze zaczne od jakiejś najtańszej i spóbuje jak się z tym biega. Zwłaszcza, ze biegam po udeptanych drogach leśnych, które dobrze znam.
Dzięki raz jeszcze!
Czuję, ze zaczne od jakiejś najtańszej i spóbuje jak się z tym biega. Zwłaszcza, ze biegam po udeptanych drogach leśnych, które dobrze znam.
Dzięki raz jeszcze!
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
http://www.led-latarki.pl/latarka-led-lenser-h7r.html biegał ktoś z taką? Bo parametry powalają
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Wiesz co, trzy paluszki AAA starczyły na cały poprzedni sezon, a biegałem do połówki. Odpaliłem ją niedawno i działa. Właśnie ten sensor pozwala zaoszczędzić baterię. Ja biegam w terenie raz oświetlonym, a raz nie i często ją włączam i wyłączam.Bogil pisze:Faktycznie fajny ten Mactronic. Jak tam z baterią sprawa wygląda?
- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
cena tez powalaBogil pisze:http://www.led-latarki.pl/latarka-led-lenser-h7r.html biegał ktoś z taką? Bo parametry powalają

- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Kurde.. Bogil zrobiłem porównanie tej Twojej z MYO RXP i powiem CI.. wyszło ciekawie
na plus PETZLA to cena 50zł tańsza. ale LED LENSER za to ma również 140lumenów ale świeci o 25m dalej (nie wiem na cholere mi 100m światła
)
jest lżejsza!! i to o prawie 60gram!! przy 175 petzla, led lanser waży tylko 117!!
i teraz? no co teraz? byłem nastawiony na petzla ale przez Ciebie mam dylemat :P
na plus PETZLA to cena 50zł tańsza. ale LED LENSER za to ma również 140lumenów ale świeci o 25m dalej (nie wiem na cholere mi 100m światła

jest lżejsza!! i to o prawie 60gram!! przy 175 petzla, led lanser waży tylko 117!!
i teraz? no co teraz? byłem nastawiony na petzla ale przez Ciebie mam dylemat :P
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
To zależy gdzie biegasz! Raz oszczędziłem 50 zł na Petzlu Tikka 2 i teraz mogę ją sobie zostawić na ewentualność gdybym zainteresował się wędkarstwem.
-
- Zaprawiony W Bojach
trochę nie rozumiem. nie da się z nią biegać? bo sa lepsze?
ja biegam z lampka z Lidla za 30 złotych i jakoś nóg nie łamię...
ja biegam z lampka z Lidla za 30 złotych i jakoś nóg nie łamię...