Fitness MHR - iPhone

karolpyt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54:20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie,

Mam nadzieję, że nie potraktujecie mnie zbyt surowo, bo chciałbym trochę zareklamować nowy program wspomagający treningi biegowe na iPhone - Fitness MHR.
Dostępne są dwie wersje - płatna bez reklam i wersja bezpłatna Lite, ale za to z reklamami. Bardzo by mi zależało, gdyby osoby mające dostęp do iPhone pobrałyby ten program i się wypowiedziały na jego temat. To pierwsza aplikacja "dla biegaczy" po polsku i z polskim lektorem.

Pracuje i biegam z tym programem od dłuższego czasu. Dzięki niemu i mobilizacji jaką we mnie wywołał straciłem prawie 30 kg w pół roku! Od ponad setki, zszedłem do 74 kg. Oczywiście to nie zasługa samej aplikacji, ale głównie treningów. Ponieważ nie uważam się jednak za "speca" od treningów biegowych, dlatego opinia osób znacznie bardziej ode mnie doświadczonych na pewno pomogłaby rozwinąć ten program. Dlatego wszelkie Wasze uwagi, pomysły i sugestie są bardzo mile widziane. Jeśli brakuje Wam jakiś funkcji w innych tego typu programach - napiszcie, a postaram się by w Fitness MHR się one znalazły :)

Pozdrawiam, Karol
PKO
Awatar użytkownika
mambiałebuty
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jakieś 3 tygodnie temu pisałem do wydawcy programu o dodanie treningów interwałowych i odziwo kilka dni temu przy wydaniu najnowszej wersji zostału one dodane co uważam za plus.

Jest jednak kilka minusów
wiec tak...
mam ten program zainstalowany na iPhone 3Gs i niestety nie działa wsparcie dla GPS tzn. gdy wybieram trening z GPS zabawa kończy się na ekranie oczekiwania na sygnał GPS jak niżej na zdjęciu
Obrazek

...i to nie ważne czy wyszukuje go 20 sekund czy 10 min.
Zaznaczę, że wszystkie inne programy dla biegaczy nie mają problemu z GPS(kilka do kilkunastu sekund i działa) co oznacza że moduł GPS w iPhonie jest sprawny (używam też nawigacji na tym sprzęcie TomTom, Navigon i działa).

Druga sprawa to przesyłanie danych na serwer /z serwera ,logowanie na zarejestrowane konto kończy się tak
Obrazek

Myślę,że są jakieś bugi w programie jeśli chodzi o wykorzystanie modułu GPS i z połączeniem z serwerem.
Dodam ,że program jest pomyślany bo ma kilka rzeczy których nie ma w zagranicznych programach i mam nadzieje,że błędy się naprawi i wszystko będzie śmigać.
karolpyt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54:20

Nieprzeczytany post

Problem z eksportem danych do serwera został naprawiony. Można już zakładać konta i eksportować dane do bazy.
Dzięki temu, po usunięciu programu z telefonu można je zawsze przywrócić. Po zalogowaniu się w serwisie będzie także można przeglądać swoje wyniki itp. Na razie te funkcje są bardzo ograniczone.

Odnośnie GPS - program był głównie testowany na iPhone 4. Byłbym wdzięczny za informacje innych użytkowników czy u nich także nie działa moduł GPS. Odnośnie Twojego przypadku - szczegóły wysyłam na priv.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ