Garmino-zagwozdki

pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

Mam kilka pytań doyczących garminowych detali (chodzi mi o model 305, choć może są to zagadki doyczące wszystkich tego typu systemów).
1. dlaczego najczęściej jako średnie tempo Garmin podaje mi ostatnie tempo, z jakim biegłam?
Dzisiejszy trening 7 km zaczęłam trochę za mocno, około 5:44/km, po jakiś 500 metrach miałam już około 6:17/km, przez następne kilka km "schodziłam" do 6:10/km, a ostatnie 2-3 km to 6:08-6:09/km. Jednak na końcowym kilometrze trochę pocisnęłam mocniej i ostatnie pareset metrów to było 6:05/km. Zdaję sobie sprawę, że czasem rzeczywiście tak może wyjść średnia, ale mi się to zdarza w 85% pomiarów.
2. Dlaczego dane w zegarku różnią się o 1 jednostkę (sekundę, bpm) od danych z Garmin Training Center?
3. Czym czyścicie pasek od garmina, ten na klatkę piersiową?
Biegam z Garminem około pół roki i za każdym razem jest on oblany mym potem, pewnie też startym naskórkiem etc. Wypadało by chyba czymś to przeczyścić czasem, nie... :ojoj:
Więcej pytań nie pamiętam..
Za odpowiedzi będę bardzo wdzięczna.
PKO
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nr 1 odwoluję - przeanalizowałam Garmin Training Centre, przeliczylam, przemnozylam. Głupi ten mój garmin, nie wiem, skad on mi takie tempo powyliczal (takie dobre!), ale sie zgadza z jego danych to 6:05/km
Reszta pytan aktualna ;)
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Podeslij link do treningu z garminconnect. Porownam ze swoimi. Moze chodzi o roznice pomiedzy czasem trwania treningu a czasem ruchu?
Piore pasek od sensora od czasu do czasu z ciuchami biegowymi w trzydziestu stopniach. Sensor oczyszcza sie sam w kontakcie z cialem hihihi...
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:Podeslij link do treningu z garminconnect. Porownam ze swoimi. Moze chodzi o roznice pomiedzy czasem trwania treningu a czasem ruchu?
Piore pasek od sensora od czasu do czasu z ciuchami biegowymi w trzydziestu stopniach. Sensor oczyszcza sie sam w kontakcie z cialem hihihi...
Wolfi, masz wymogi.. ;) obiecuje-jak rokminie to garminconnect to podesle.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ