drętwienie stopy

Jari82
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

mam pytanie odnośnie skutków źle dobranych butów. Wcześniej biegałem w butach Asics Gel Falcon 2 i nie miałem żadnych problemów - te buty wybrała mi osoba w sklepie po zrobieniu jakiegoś testu stopy. Ostatnio zmieniłem obuwie(niestety sam) na Asics GEL-BLACKHAWK 5 i przy dłuższych dystansach mam problem z prawą stopą, w której czasami czuje drętwienie po jej prawej stronie. Poszukałem informacji na necie i okazuje się że chyba dobrałem źle buty ponieważ Falcon 2 jest typu Pronator a Blackhawk jest na normalną lub supinator. Chociaż ręki sobie nie dam uciąć bo ciężko znaleźć informację o Falcon 2. Moje pytanie jest czy coś mogę sobie uszkodzić biegając w tych butach krótsze dystanse? Jeśli będę biegać w tych butach mniej więcej 6 miesięcy jakie mogą być tego konsekwencje?
PKO
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

U mnie dretwienie nastepowalo na poczatku, jak "uczylem sie" biegac :hej: .
Problem byl taki ,ze za mocno sciskalem sznurowki :spoczko: Teraz stosuje zasade ,ze po zacisnieciu ma wejsc jeszcze palec wskazujacy...
Nic nie dretwieje ( w stopie oczywiscie :hahaha: )
Jari82
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

;] liczyłem na jakąś poważną odpowiedź:P sznurówki są zawiązane dobrze;p ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ