NOKIA E72 Sport tracker POMOCY
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
przeszukałam forum ale nie znalazłam takiego problemu:
zainstalowałam na telefonie sport tracker z legalnej strony Nokii (tzn z Ovi współpracującej z Nokią),
wszystko super tylko po włączeniu programu i trybu (np. bieganie czy jazda na rowerze) program odmierza TYLKO czas.
bez ilości kilometrów i szybkości
wygląda to tak jakby program nie łączył się z satelitą i dlatego nie mogł podawać tych danych
(nie wyświetla mi się też mapka w lewym górnym rogu)
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Dzwoniłam już do serwisu Noki ale w tym modelu GPS powinien działać sam, bez żadnego specjalnego włączania.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc czy sugestie
zainstalowałam na telefonie sport tracker z legalnej strony Nokii (tzn z Ovi współpracującej z Nokią),
wszystko super tylko po włączeniu programu i trybu (np. bieganie czy jazda na rowerze) program odmierza TYLKO czas.
bez ilości kilometrów i szybkości
wygląda to tak jakby program nie łączył się z satelitą i dlatego nie mogł podawać tych danych
(nie wyświetla mi się też mapka w lewym górnym rogu)
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Dzwoniłam już do serwisu Noki ale w tym modelu GPS powinien działać sam, bez żadnego specjalnego włączania.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc czy sugestie
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A nie masz tam (w samym Sports Trackerze) jakichś ustawień?
Jeśli nie wyjdzie, to jako konkurencyjny spróbuj ściągnąć Endomondo - i zobacz czy masz tak samo.
Jeśli nie wyjdzie, to jako konkurencyjny spróbuj ściągnąć Endomondo - i zobacz czy masz tak samo.
-
- Rozgrzewający Się
Miałem podobny problem ze Sports Trackerem. Mierzył co n-ty trening i to tylko częściowo. Instalacja Endomondo nic nie zmieniła.
Niestety rozwiązania nie znalazłem. Po prostu uznałem, że to może wina GPS-u w moim egzemplarzu i odpuściłem bieganie z telefonem.
Niestety rozwiązania nie znalazłem. Po prostu uznałem, że to może wina GPS-u w moim egzemplarzu i odpuściłem bieganie z telefonem.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47:57
- Kontakt:
Ja co prawda używałem przez jakiś czas E52, ale spróbuj poczekać kilka minut na otwartej przestrzeni zanim odbiornik złapie wystarczającą ilość sygnałów...
A ovi mapy ci bez problemu działają?
Jeszcze jedno, ja zauważyłem, że Sports Tracker czy Endomondo wolniej łapią sygnał. Obchodziłem to tak, że uruchamiałem ovi mapę, i jak tylko tam złapało fixa, wyłączałem mapę i wchodziłem do Endomondo, sygnał był natychmiast zafixowany.
Po kilku miesiącach zrezygnowałem na rzecz Suunto t3d z foot podem i jest to o wiele lepsze rozwiązanie (po kalibracji mam błąd ok. -50m na dystansie 8.75km, czyli poniżej 1%).
Pozdrawiam.
A ovi mapy ci bez problemu działają?
Jeszcze jedno, ja zauważyłem, że Sports Tracker czy Endomondo wolniej łapią sygnał. Obchodziłem to tak, że uruchamiałem ovi mapę, i jak tylko tam złapało fixa, wyłączałem mapę i wchodziłem do Endomondo, sygnał był natychmiast zafixowany.
Po kilku miesiącach zrezygnowałem na rzecz Suunto t3d z foot podem i jest to o wiele lepsze rozwiązanie (po kalibracji mam błąd ok. -50m na dystansie 8.75km, czyli poniżej 1%).
Pozdrawiam.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
A może masz zblokowaną transmisję danych? GPS szukając satelitów korzysta na chwilę z transmisji i pozycjonuje odbiornik GPS (jest dużo szybciej). Sprawdź też czy działaja mapy OVI. Jeśli tak to traker powinien działać. Spróbuj też PortyPal Pro, fajny programik.
-
- Rozgrzewający Się
Skorzystałam ze sztuczki z ovi mapa i UDAŁO SIE
czyli GPS i programy działają tylko jakoś strasznie wolno.
teraz, ponieważ zainstalowałam na próbę dwie wersje sport trackera i jedną endomondo, mam tylko dylemat którego z nich używać

czyli GPS i programy działają tylko jakoś strasznie wolno.
teraz, ponieważ zainstalowałam na próbę dwie wersje sport trackera i jedną endomondo, mam tylko dylemat którego z nich używać

-
- Rozgrzewający Się
odpowiedz moze byc w zasadzie banalna. Sporo modeli nokii laczy sie dosyc wolno z gps. Rozwiazaniem jest polozenie komorki na kilka minut przed wyjsciem na trening na parapecie przy oknie.
- szy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
Dokładnie, korzystałem czasem z poprzedniczki tj. E71 i czasem trzeba tam było sporo odczekać żeby złapać fixa.
Mój profil Strava: https://www.strava.com/athletes/43888753
- kuxa
- Stary Wyga
ja mam ST na androidzie i dziala ok, a teraz wlasnie sciagam na starego navigatora (symbian) i zobaczymy jak bedzie
Edit:
Złapał fixa w dosłownie 4 sekundy po odpaleniu aplikacji
nawet w endo trwa to ok pół minuty czasem ...
czy ktoś się orientuje czy przy ST na symbianie po zgraniu treningu na strone bede miala te wykresy tempa i czasy okrazen? (w androidzie mam to na telefonie juz pokazane, tutaj w nokii niestety nie)
Edit:
Złapał fixa w dosłownie 4 sekundy po odpaleniu aplikacji

nawet w endo trwa to ok pół minuty czasem ...
czy ktoś się orientuje czy przy ST na symbianie po zgraniu treningu na strone bede miala te wykresy tempa i czasy okrazen? (w androidzie mam to na telefonie juz pokazane, tutaj w nokii niestety nie)

Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
-
- Dyskutant
Tak, będziesz miała wykres tempa, wysokości i pulsu (jeśli go rejestrujesz). Co do czasów okrążeń, nie jestem pewien o co ci chodzi, ale będziesz mogła podzielić trening na 500m, 1km, 2km, 5km, 10km i "Recorded" i analizować trening takimi przedziałami.czy ktoś się orientuje czy przy ST na symbianie po zgraniu treningu na strone bede miala te wykresy tempa i czasy okrazen? (w androidzie mam to na telefonie juz pokazane, tutaj w nokii niestety nie)
pozdrawiam. bemrunner.
Od 03-10-2011 zmieniłem nick'a na krunner. Ostatni raz, obiecuję 

- kuxa
- Stary Wyga
zgadza sie. wszystko jest super... tetno bym chciala rejestrowac ale cena tych pasow z bluetoothem jest porazajaca!

Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
-
- Dyskutant
Niestetyzgadza sie. wszystko jest super... tetno bym chciala rejestrowac ale cena tych pasow z bluetoothem jest porazajaca!

Apropos, czy może zauważyłaś, że Sports Tracker zawiesza ci Nokię ?? Niestety moja (E51) się wiesza czasami i nie wiem, w czym problem...
Jak się przestanie zawieszać, to może kupię ten ich pulsometr

bemrunner
Od 03-10-2011 zmieniłem nick'a na krunner. Ostatni raz, obiecuję 

- kuxa
- Stary Wyga
narazie uzylam ST na nokii tylko raz. i zawieszal mi sie ekran. tzn np pokazywal na zegarach same zera ale jak wcisnelam jakikolwiek klawisz wszystko wracalo. ogolnie uzywam go na wypozyczonym z playa androidzie i tu dziala super.
co do pasa to ten od polara tez by sie dogadal bo on z bluetoothem jest tylko tez min 250pln. nie rozumiem takiej ceny tym bardziej ze bluetooth nie jest juz taka nowa technologia :-/
co do pasa to ten od polara tez by sie dogadal bo on z bluetoothem jest tylko tez min 250pln. nie rozumiem takiej ceny tym bardziej ze bluetooth nie jest juz taka nowa technologia :-/

Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker