Podróbki Asics 2160?

bartholomew_80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Kupiłem na allegro w b. przystępnej cenie (ok. 170 zł.) Asicsy 2160. Ponieważ nie jestem małym palcem robiony, podejrzewałem podróbkę, ale zdjęcia przedmiotu wskazywały na oryginał, pomyślałem: zamówię towar z możliwością sprawdzenia, zaryzykuję, w razie czego nie przyjmę i nie zapłacę na poczcie. Nic nie tracę.
Na poczcie okazało się, że towar jest bardzo ok, wygląda wyśmienicie. Buty zrobione perfekcyjnie wręcz. Przebiegłem w tych lekkich butach z doskonałą amortyzacją z 40 km - świetne wrażenie. Jednak ostatnio poszedłem do Decathlonu i coś mnie podkusiło, aby sprawdzić sklepowe 2160 i porównać z moimi. Decathlonowe Asicsy są czerwone, moje niebieskie. Oto różnice:
1. Tamte mają skórzane wstawki przy miejscu na sznurówkach - u mnie jakiś plastik/guma?
2. Od tyłu patrząc gdzie wystaje pianka w decathlonowych przebija przez nią wnętrze buta, co wygląda b. efekciarsko, w moich nie widać wnętrza.

Czy ktoś ma niebieskie asicsy 2160 kupione w sklepie i mógłby napisać czy dostrzega takie same cechy?
Szczerze - te czerwone Asicsy są dużo fajniejsze z wyglądu, mają b. bajeranckie elementy, moje są jakby oszczędniejsze, chociaż też dobrze wykonane. Czy to możliwe aby Ascics w tym samym modelu wprowadził tak różne elementy , zubożając jeden model buta o określonym kolorze? A może padłem ofiarą doskonale wykonanej podróbki?

pozdrawiam
PKO
bartholomew_80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na dwoje babka wróżyła, dzisiejsze podróbki są praktycznie nie do odróżnienie w większości przypadków.
Kiedyś drążyłem temat rakiet tenisowych, to taką precyzję Chińczycy osiągnęli że wzrokowo są nie do odróżnienia.
Słyszałem, że w takiej fabryce Heada w Chinach do godziny 17 produkują oryginalne rakiety, a po zamknięciu fabryki zostają po godzinach "pasjonaci" i trzaskają dalej, bez kontroli jakości, dla siebie.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Vivid
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie znam tego modelu 2160 wiec nie wiem. Ale czasem w sezonie sa wydawane buty w dwoch roznych kolorach i kiedy wchodza nowe to cena modelu z poczatku roku jest duzo tansza. Przykladowo w decathlonie ostatnio byly Asics Gel-Blachawk w dwoch kolorach. Pierwsze z zielonym ,a drugie z brazowym/czerownym ,a roznica w cenie 50zl. Sprzedawca wyjasnil ze zielone sa w promocji bo z poczatku roku. Poza kolorem jeszcze sie roznily malymi szczegolami. W zielonych wszyta wkladka itp. Wiec z tymi 2160 moze podobnie jest. Poszukaj zdjec na ebayu czy amazonie od pewnego sprzedawcy i porownaj.

Ps. Oberony ostatnio w promocji w go sporcie kosztowaly chyba 150 i tez teraz sa w innym kolorze
“Najsilniejszym wojownikiem jest ten, kto pokonał sam siebie.”
Awatar użytkownika
T.time
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

przyglądam się tym twoim butom i nie widzę niczego, co by je jakoś szczególnie odróżniało od moich, prócz koloru. Ja mam takie:
http://allegro.pl/buty-asics-gt-2160-no ... 34360.html

Przy sznurówkach mają jakieś takie kosmiczno -srebrne wstawki z tworzywa sztucznego, na pewno nie jest to skóra. Z tyłu jest ta przezroczysta wstawka, ale widziałam, że w twoim modelu ona jest matowa. W czarnych też jest matowa. Jest kilka wersji kolorystycznych (naliczyłam 5) i każda różni się tylko drobnymi szczegółami. A cena faktycznie korzystna- ja za swoje w promocyjnej cenie zapłaciłam 379zł. Widziałam, że czasem wersje juniorskie sa w takich cenach i one tez się troche różnia od tych "dorosłych". Sprawdź, może masz buty dla małolatów? :hejhej:
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmmm a moze ktos wpadl na pomysl by sie w nich przebiec ?
Wave
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Decathlon ma często modele na wyłączność (tzw. Special Made Unit) i to może być powód innego designu. Poza tym tak jak wspomniano tutaj modele z jednego roku sa często robione w innych kolorystykach na poszczególne sezony (Spring/Summer i Autumn/Winter).
bartholomew_80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedzi, trochę mnie pocieszyliście, ale naprawdę ta czerwona wersja 2160 jest fajniejsza, i nie chodzi tylko o estetykę, ale kilka elementów jest z lepszych materiałów, jak już wspomniałem czerwone mają skórzane dodatki, albo tą prześwitującą piankę z tyłu buta, a u mnie jest matowa - jak już ktoś wskazał słusznie. Poza tym są chyba odrobinę lepiej wykonane ;/

Aha, zapomniałem dodać, że przymierzałem te czerwone i z pewnością mają one twardszą amortyzację od moich, bo do decathlonu przydreptałem w moich Asicsach i je porównywałem bezpośrednio. A potem na jednej nodze miałem swoje a na drugiej te czerwone :)
I mimo, że moje już mają kilka km za sobą, nadal były bardziej miękkie.

Nie wiem co o tym myśleć, wychodzi na to że Asics produkuje ten sam model buta w bardzo różnych wariantach albo noszę naprawdę nieźle wykonaną podróbkę. Ale jeśli nie kupujesz towaru wprost ze sklepu to nigdy nie ma się tej pewności.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bartholomew_80 pisze:jak już wspomniałem czerwone mają skórzane dodatki...
Co masz na myśli pisząc o "skórzanych dodatkach"? W oryginalnych butach cholewka jest zrobiona z siatki i "sztucznej skóry" jak podaje producent, czyli po prostu z plastiku :oczko:
bartholomew_80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b0 ... f7eb7.html

Zaznaczyłem w którym miejscu te skórzane dodatki. U mnie w tym miejscu jest jakieś sztuczne tworzywo, jakościowo o wiele gorsze.

Dziwi mnie że Asics wypuściło tak różne modele; ciężko mi opisać różnicę, to trzeba by zobaczyć aby móc stwierdzić, że nie czepiam się szczegółów i nie boli mnie to akurat, że moje nie mają skóry (jakbym był jakimś snobem, który musi mieć wszystko na max), po prostu uważam że jakość moich butów jest ok, ale te czerwone są po prostu fantastycznie wykonane 10/10.

O ile Asicsy nigdy nie były jakoś butami często podrabianymi (w przeciwieństwie do np. nike), to może trafiła mi się pierwsza seria dobrych podróbek i tyle, bo jak już pisałem w moich też jest różna amortyzacja.

Cena 170 zł. a kupione w środku sezonu, więc nie ma mowy o przecenach, czerwone już dawno były w decathlonie.
Wave
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jest jeszcze jedna opcja: mogły to być sample.

Jesli to rozmiar 8 UK to bardzo prawdopodobne :-)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

We wszystkich Asicsach, w których biegałam/biegam te części, które zaznaczyłeś są z tworzywa, najczęściej paskudnie błyszczącego. :bum:

No i te tutaj wyglądają całkiem podobnie do Twoich.
IvanH
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A powiedzcie mi, bo nie wiem dlaczego nikt tego nie zauważył.

Przecież podeszwa w butach pokazanych przez bartholomew_80 jest zupełnie inna niż podeszwa w GT 2160 - wystarczy porównać z pierwszym lepszym zdjęciem.
Ponadto brakuje napisu GT 2160 na zewnętrznej stronie pięty.

Poza tym "duomax" na podeszwie - wygląda na jakiś starszy model...
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmmm, tylko na żadnym zdjęciu bartholomew_80 nie widać zewnętrznej części pięty, więc skąd wiadomo, czy napisu brak. Co do wyglądu podeszwy i napisu "Duomax" - tu zdjęcie ze sklepu dla porównania: http://endurancestore.com.au/products-p ... 2160-mens/, dla mnie nie wygląda inaczej. Faktycznie bok podeszwy oglądany od zewnętrznej strony prezentuje się dużo lżej i takie zdjęcia zwykle są w sklepach.
IvanH
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście.

Mój błąd :lalala:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ