Zegarek Garmin czy Telefon z Androidem
- sojkin
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Niedawno rozpocząłem swoja przygodę z bieganiem. Aby prowadzić statystki używam Samsunga z systemem android plus programy wspomagające z marketu. Do tej pory biegałem z miCoach, Sports Tracker, Google MyTracks, Endomondo. Niestety każdy z tych programów źle pokazuje trasę jaką przebiegłem. Dla przykładu trasa z miCoach http://run-log.com/route/19049 a w rzeczywistości była http://run-log.com/route/19039 Z powodu tych błedów i braku pomysłu jak ich uniknąć zastanawiam się nad zakupem zegarka Garmin 305 lub 210. Czy w zegarkach podobne błędy występują? Może ktoś wie jak sobie poradzić z tymi błędnymi odczytami?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 1:04:40
sam biegam z HTC Desire i Endomondo i nie mam takich błędów. Trasa rejestrowana jest prawidłowo, jedyny problem to czasami zawiesza się telefon :/
-
- Zaprawiony W Bojach
Zależy jaki masz zapał do biegania, jeśli to początek długiej przygody to oczywiste jest, że Garmin 305. Mnie garmin w ogóle nie okłamuje, porównywałem często trasy biegu z satelity i z zegarka i różnice przy 10km były w granicach 20-40m, biorąc pod uwagę nieregularność biegu to jest to błąd statystyczny.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
- sojkin
- Dyskutant
Zapał mam bardzo wysoki jak na chwile obecną. Staram się biegać codziennie o ile tylko na to czas pozwala. Wydaję mi się że będzie to przygoda długotrwała ale aktualny budżet nie uwzględniał tego że w końcu zacznę coś ze sobą robić poza poza kanapowym siedzeniem w którym osiągnąłem zawodowstwo. Stąd tez wolałbym możliwie maksymalnie odczekać z zakupem zegarka i starać się korzystać z telefonu. Przeczytałem instrukcje tego zegarka na stronie Garmina i nie zauważam nic w czym byłby lepszy np od miCoach czy Endomondo. Jestem jeszcze zupełnym laikiem i nie wiem na co zwrócić uwagę wiec czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie będę miał plusy z takiego zakupu poza tym że mój telefon prawdopodobnie źle odczytuje GPS.
-
- Zaprawiony W Bojach
Tyle już napisano o Forerunnerze, poczytaj, są dedykowane wątki. To jest najpopularniejszy pulsometr z tych z górnej półki. Najlepszy stosunek ceny do funkcjonalności i praktycznie nie ma niezadowolonych posiadaczy. Taki rynkowy hit. Jest też wersja bez pulsometru, FR 205, sporo tańszy.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz