jak w temacie, które buty wybrać?
Jaka jest różnica między nimi?
Obecnie biegam w +26 i dobrze mi się biega, ale nie można ich kupić w normalnym sklepie, a na amazonie.co.uk +27 są tańsze od +26.
W obecnych butach zrobiłem już ponad 1000 km, więc powoli czas na wymianę.
mam ok. 82 kg wagi przy 1,8 m wzrostu, biegam głównie po asfalcie i ścieżkach szutrowych.
Pegasus +26 czy +27 - które wybrać?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Wybierz tańsze.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:30
- Życiówka w maratonie: brak
A brakowało Ci czegoś w +26 ? No właśnie:) Nowe wersje (jeżeli nie ma innowacyjnej zmiany np. technologii amortyzacji) to tylko naciąganie ludzi na ich kupno, bo wiele uważa, że są lepsze. Myślę, że wiele firm zmienia głównie wzór i już nowy produkt z niesamowitą technologią;)
Osobiście kupiłbym podstawowe Nike free, ale ich nie ma, a te nowe udogodnienia są dla mnie zbędne.
Osobiście kupiłbym podstawowe Nike free, ale ich nie ma, a te nowe udogodnienia są dla mnie zbędne.
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Po pierwsze +26 jest cięższy od +27 o prawie 20g. Jest to sprawa zastosowania w nowszym modelu systemu zoom air. Jak pewnie zauważyłeś różni się nieco design cholewki. Jak masz możliwość zakupienia taniej +27 to bierz śmiało. Tak naprawdę są to bardzo zbliżone do siebie buty.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:30
- Życiówka w maratonie: brak
Porównałem oba modele i okazało się, że w +27 "Zastosowano dodatkowe wzmocnienie (karbowana wstawka) z tworzywa sztucznego" i tyle. Nic więcej oprócz kilkunastu gramów mniej. Gdybym miał do wyboru tańsze +27 to brałbym je tylko ze względów wizualnych;)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ