buty dla mnie

Athati
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegać zacząłem niedawno, zgodnie z planem 6-cio tygodniowym PUMA. Aktualnie biegam w Puma Osuran, a mając 14 lat rosnę. Niedługo te buty zrobią się ciasne ( zostały niecałe 2 cm wolnego miejsca ). Z tego powodu przeprowadzam zwiad wśród ofert. Przeprowadziłem test dostępny tutaj. Jestem mężczyzną, będę biegał głównie po chodniku, asfalcie i innych powierzchniach miejskich. Podbicie średnie, przetaczanie stopy neutralne ( podeszwa ściera się dość równomiernie ).
Myślałem nad modelami butów:
Puma Fass ( skłaniam się ku 500 )
Adidas CC Ride
Nike LunarGlide+ 3
Nike Free Run+ 2
Nike Zoom Vomero+ 6
Nike Air Pegasus+ 28
Ostatnie trzy "wygrały" test Nike.
Jeśli moglibyście podać ceny ( najlepiej w Częstochowie: Martes Sport oraz sklepy firmowe w Galerii Jurajskiej ) byłbym szczęśliwy :hej:
Doradzajcie :ble:
PKO
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41

Nieprzeczytany post

Ja na Twoim miejscu brałbym lunarglide 3. Biegam od roku w modelu 2 i jestem bardzo zadowolony. W piątek przymierzałem 3 i nie wiem jakim cudem ,ale udało im się je poprawić. Oczywiście nie biegałem w nich jeszcze ale na pewno je zakupię. Jedyny problem to cena w Łodzi kosztują 479zl., tak więc osobiście jeszcze poczekam. W każdym razie dla mnie to najciekawszy but z wymienionych i chyba w ogóle z biegowych.
Co do nike free run 2, to przymierzałem, są ciekawe , ale wydaje mi się ,że bez sensu kupować je jako główne buty treningowe. W sobotę kupiłem nike free tr2 (są na dobrej promocji, zapłaciłem 280, a nie 400zl)głównie będę je używał do chodzenia, ale dzisiaj się w nich przebiegłem i ta "słynna" podeszwa free naprawdę jest specyficzna. Moim zdaniem jest to but dla prawdziwych hard-core'owców, żeby w nich biegać codziennie trzeba mieć mocne stopy. W lunarach jest o niebo wygodniej ,ale w sumie nie ma co porównywać tych butów, mimo że oba do biegania , to zupełnie inna kategoria.
Słyszałem jeszcze że te Pumy faas 500 też są bardzo dobre, ale nie miałem przyjemności ich jeszcze przymierzyć. Cena chyba podobna więc wybierz te które lepiej leżą.
Natomiast odradzam Ci Vomero, chyba większość ludzi którzy mieli z nimi styczność powie Ci ,że są za miekkie, zamiast sprężyście tłumić lądowanie stopy ,one jakby się zapadają.
Adidasów też nie miałem na nogach , a co do Nike pegasus, to chyba nie ma nikogo kto by narzekał na te buty. W tamtym roku miałem je kupić(oczywiście model 27,a nie 28),ale jak przymierzyłem lunarglide 2, to wiedziałem ,ze nie chce innych :oczko:
Życzę udanego wyboru!
Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 08:57 przez henry1125, łącznie zmieniany 3 razy.
Run Forrest, RUN!!
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

doradzam nie brać vomero.

doradzam przymierzyć resztę.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Athati
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sklepy firmowe w Galerii są dość blisko, więc zobaczę co jest lepsze. Lunarglide+ 3, Puma Fass 500 i Adidas CC Ride. Może Lunarglide+ 2 jeśli różnica cenowa będzie w miarę duża w porównaniu do +3, bądź butów od Pumy i Adidasa. Miał ktoś Adidasy i Pumy na nogach?

A o co chodzi z tą technologią Nike+ ?
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nike + to ten czujnik/nadajnik w podeszwie buta. Taki bajer, nic szczególnego. Jeśli masz iPoda, iPhone albo dokupisz specjalną opaskę i ściągasz aplikację nike+ to ona Ci pokazuje prędkość, dystans i chyba kalorie. Sam nie korzystałem ,bo nie jestem zwolennikiem apple. Generalnie niezły pomysł ,ale są darmowe aplikacje na różne systemy w telefonach, które dają Ci to samo i nie potrzebują żadnego czujnika. Jeśli masz iPoda, to fajna rzecz, jeśli nie, to zupełnie zbędna.
Lunary 2 w łodzi w intersporcie były za 199zl,ale rozmiar tylko 41, jeśli będziesz miał szczęście , to możesz je znaleźć dość tanio. Jednak jak przymierzysz model 3, to chyba nie będziesz ich chciał, trójki są dla mnie genialne i szlag mnie trafia ,że tak wyśrubowali cenę. Co nie zmienia faktu, że przymierzałem wiele butów biegowych i żadne nie zrobiły na mnie tak pozytywnego wrażenia jak te dwa modele. Jednak przymierzyć, a biegać kilka set kilometrów, to zupełnie inna sprawa, jednak z dwójek jestem bardzo zadowolony. Zrobiły już ponad 1000km. i dalej biega się super.
Run Forrest, RUN!!
Athati
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

henry1125, nastawiłeś mnie na Nike :hej:
Dzisiaj biegam ponieważ wczoraj bolała mnie kostka, więc przelecę się do martes sport i zobaczę Lunarglide+ 2. Może będzie + 3 :hej:
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tylko pamiętaj ,że to moje osobiste odczucia. W tym roku miałem zmienić firmę na asics, albo NB, ale żadne z ich butów tak dobrze mi nie leżą jak lunary. Udanego wyboru!!
Run Forrest, RUN!!
Athati
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Byłem w sklepie i lunarglide+ 2 kosztują 257 zł. Chodzi się w nich i biega lepiej niż w pegasus+ 28. Może dziś pojadę do sklepu nike w galerii, tam powinni mieć lunarglide+ 3.
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Powinni mieć , u nas w Łodzi w każdym nike jest mnóstwo tych nowych lunarów, a ciężko o dwójki. Daj znać które kupiłeś. Jeśli się zdecydujesz na 3 , to proszę o opinie jak się w nich biega.
Run Forrest, RUN!!
Athati
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok :oczko: Prawdopodobnie wybiorę Lunarglide+ 3. Ale nie zapominaj, że jeszcze trochę miejsca mi zostało w moich pumach :oczko: będą dobre max do września. ostatnio kupiłem buty o 2 rozmiary większe i były małe po 1-2 miesiącach :hej: te były o pół numera większe, a mam nogę 44. Możesz być pewny, że jak kupię to je dokładnie opiszę :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ