Porada od bardziej doświadczonych biegaczy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam prośbę do Państwa, zastanawiam się nad zakupem butów asics trabuco13 i chciałabym poznać opinie tych, którzy "co nieco o bieganiu wiedzą", czy będzie to odpowiedni model dla mnie, biegam 5-6 razy w tygodniu, część trasy jest po nierównym asfalcie-płytacg betonowych;| a większa część jest po lesie tzn, po leśnej dróżce - piach, trawa, nierówności. Dystans to 5km . Z góry dziękuję za odpowiedź
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Przymierz, pochodź po sklepie. To twardy but, nie każdemu pasuje. Nie ma przeciwwskazań żebyś nie mógł, mogła biegać w tych butach po takiej nawierzchni choć te płyty chodnikowe do biegania w jakichkolwiek butach wskazane nie są.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Adamowi pisząc "twardy" chodziło jak sądzę o pewną sztywność podeszwy Trabuco (chociaż to jest odczucie oczywiście subiektywne), ten but świetnie trzyma stopę... a bieżnik pozwala biegać po zróżnicowanym terenie, niemniej jednak należy je przymierzyć i sprawdzić czy nie będą uciskać, moje trabuco 12 dostosowały się do mojej stopy dopiero po przebiegnięciu około 150 km. Poza tym pamiętaj aby kupić but o co najmniej 1/2 numeru większy od tego co nosisz na co dzień, w bucie biegowym a do trailu w szczególności musi być trochę luzu.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Rozgrzewający Się
Znalazłam testy tych butów http://ironwoman11.blogspot.com/2011/05 ... abuco.html i jest tam napisane również, że można w nich biegać po różnych twardych nawierzchniach i że dzięki wypustkom dobrze trzymają się asfaltu, chodnika i innych utwardzonych ścieżek. Ciekawi mnie, czy nic się nie stanie jeśli przebiegnę w czasie 1-2 km po asfalcie czy płytach, czy będą dobrze amortyzowały
- Katarina
- Zaprawiony W Bojach
z testowanych przeze mnie trailówek, te faktycznie najlepiej nadają się do biegania po asfalcie
jeśli zas chodzi o sprężystość i komfort biegu, mam nieco inne spostrzeżenia
jeśli zas chodzi o sprężystość i komfort biegu, mam nieco inne spostrzeżenia
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
To zależy ile ważysz !? Jak ważysz 100 kg to raczej będą kiepsko amortyzowaćMEWA pisze:Ciekawi mnie, czy nic się nie stanie jeśli przebiegnę w czasie 1-2 km po asfalcie czy płytach, czy będą dobrze amortyzowały

Ja bardziej na twoim miejscu zastanawiałbym się, czy odpowiada mi wspominana tu "sztywność" podeszwy trabuco. Ja mam jeszcze NB 909, które mają znacznie miększą podeszwę w części palców i śródstopia i powiem ci, że częściej biegam w NB... a waże nie mało bo 85 kg

Temu się darzy, kto dobrze waży.
- turbojajko
- Stary Wyga
Mewa ...
Mala poradka dla Ciebie.
Ja kupilem GTS10 w promocji ( 20€) jako 2 gie buty. But jest mega lekki i w miare dobrze amortyzuje, napewno duza zaleta buta to wentylacja.
Na poczatku mialem problemy z dopasowaniem buta do nogi/ lub nogi do buta. Po 2 tygodniach sie wszystko poukladalo i teraz to moje najlepsze buty i laeza jak stare kapucie
. Takze nie zrarzaj sie i dawaj do przodu!
Mala poradka dla Ciebie.
Ja kupilem GTS10 w promocji ( 20€) jako 2 gie buty. But jest mega lekki i w miare dobrze amortyzuje, napewno duza zaleta buta to wentylacja.

Na poczatku mialem problemy z dopasowaniem buta do nogi/ lub nogi do buta. Po 2 tygodniach sie wszystko poukladalo i teraz to moje najlepsze buty i laeza jak stare kapucie