Nowe buciki dla 85kg,178cm, 30-40 km tyg, zróżnicowane trasy

naskrecik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44.50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Od 2 lat biegam w Nike Pegasus 25+. Zaczynałem przygode z bieganiem żeby rzucić pare kilo i udało mi się zjechać z 95 kg do 85 w tej chwili przy wzroście 178. Jeszcze 4-6 kg i będe zadowolony.
Z testu na nike.com jaki robiłem wyszło, że potrzebuje buty dla podbicia średniego i z nadpronacją. Biegam 50 % po drogach asfaltowych, 35 % las. robie ok. 30 - 40 km tygodniowo.
Szukam butów z dobrą amortyzacją bo nadal boje się, że kolana miały dość duże obciązenie biegając z tymi 95 kg i mimo, że teraz mam mniej chce o nie nadal dbać.
Proszę o pomoc wyborze dobrych butów.
Oglądałem NIKE VOMERO 5, LunarGlide+ 2 i również ASICS KAYANO 16 lub 17.
Co polecacie ? może całkiem coś innego.
Z Pegasusów byłem bardzo zadowolony, ale słyszałem, że od nr 27 mają gorszą amortyzacje na pięcie.
PKO
Hejo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak slysze bieganie po bezdrozach to od razu pojawia mi sie w glowie ten but - http://bieganie.pl/?show=1&cat=188&id=2560 . Nigdy go nie uzywalem i nie wiem jaki jest w uzytkowaniu, ale strasznie mi sie podoba.

PS: Nie sugeruj sie tym postem.
naskrecik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44.50

Nieprzeczytany post

Panowie i Panie, myślałem, że na forum najlepszego portalu o bieganiu zaleje mnie fala propozycji kupna butów, rad itp.itd. :)
a tu chyba .... WAKACJE.
Tak więc ponawiam pytanie : Co KUPIC ? :)
z góry dzięki
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak już się upierasz, to kup New Balance 857 ode mnie za 150zł :P

Leżą od chyba 3 lat w szafce, bo błędnie je dobrałem (jestem neutralem, a to buty właśnie dla silnych pronatorów) i po kilku biegach nabawiłem się kontuzji.

Ciekawostka - też mam 178cm wzrostu i też zacząłem zrzucanie tłuszczu przy 95kg. Zszedłem do 75kg i wyglądałem jak kościotrup, więc 80kg to dla mnie w sam raz ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ