ASICS z gore-texem przemaka
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 1h
- Życiówka w maratonie: brak
Witam was serdecznie zakupilem ASICS GEL-MORIKO 5 G-TX to buty z goretexem po przebiegnieciu 2,5km po mokrej trawie mam juz mokr skarpety, inne moje buty z membrana (nie do biegania) daja rade w takich warunkach, czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie?
-
- Rozgrzewający Się
jestem pewien
zastanawiam sie czy na calym bucie jest membrana czy tylko po bokach ale to by bylo bez sensu troche

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
niestety zawsze istnieje takie prawdopodobienstwo ze woda dostaje sie od gory, moze zamocze ja na 10 min w misce z woda? myslicie ze powinny wytrzymac ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Reklamuj - ale od razu ci powiem, że najprawdopodobniej reklamacja zostanie odrzucona z adnotacją rzeczoznawcy, że "buty były używane niezgodnie z przeznaczeniem", czy coś w tym stylu. W 99% przypadków właśnie tak odsyłają klienta na drzewo.tanatos777 pisze:niestety zawsze istnieje takie prawdopodobienstwo ze woda dostaje sie od gory, moze zamocze ja na 10 min w misce z woda? myslicie ze powinny wytrzymac ?
- mefju
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 54:25
to nie jest takie proste i oczywiste z tym spuszczaniem klienta na drzewo i zdecydowanie zależy to od sklepu a nie od producenta, bo rzeczoznawcy zatrudniani są przez sklepy i wiadomo, że będą oni robili wszystko żeby sklep nie stracił, ale z takim nastawieniem, to nie warto nawet brać paragonu jako dowodu zakupu...bansen pisze: Reklamuj - ale od razu ci powiem, że najprawdopodobniej reklamacja zostanie odrzucona z adnotacją rzeczoznawcy, że "buty były używane niezgodnie z przeznaczeniem", czy coś w tym stylu. W 99% przypadków właśnie tak odsyłają klienta na drzewo.
a co do ewentualnego odrzucenia reklamacji, to warto potem z tą reklamacją udać się (bezpośrednio [Asics jest na granicy między Warszawa a Raszynem] lub pocztowo) do polskiej siedziby producenta i jemu przedstawić problem, w takim wypadku jest spora szansa na pozytywne rozpatrzenie. Kilka lat temu przerobiłem taką ścieżkę reklamacji w Adidas Polska i dostałem nową parę butów, których poprzednia rozleciała się po paru miesiącach a sklepowy rzeczoznawca uznał, że były wielokrotnie przemaczane i suszone suszarką (sic!). Jednak trzeba najpierw przejść sklepową reklamację dopiero wtedy jest szansa na reakcję producenta.
-
- Rozgrzewający Się
dziękuję wam za pomoc.