Nike Air Pegasus +27 czy Nike Lunarglide +2

rado12345
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, otóz zastanawiam się nad kupnem butów przeznaczonych do biegania po nawierzchni głównie asfaltowej. Trasa wynosi około 10km, staram się biegać codziennie. Mam 178 cm wzrostu i warze ok. 60kg. Zastanawiałem się nad Nike Air Pegasus +27 lub Nike Lunarglide +2, zależy mi na dobrej amortyzacji (po bieganiu odczuwam ból kostek) i przyjemnym lekkim bieganiu. Ułożenie stopy mam raczej neutralne. Mogę wydać około 260zł, może coś innego jest warte polecenia. Liczę na obiektywne oceny tych butów i pomoc. Pozdrawiam. Interesuje mnie ta aukcja: http://allegro.pl/nike-lunarglide-2-407 ... 59566.html Czy warto?
PKO
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hey. Mam Reeboki i Lunarglide +2, mierzyłem w sklepie różne buty i tylko nike w/g mnie był dla mnie bardzo miękki,ja mam 185cm i waga 81, dobrze buty się czyści szmatka mokrą z błota, piorę w pralce po bieganiu w deszczowe dni bo i tak są mokre, 30stopni i 30min prania, jak narazie nic się z nimi nie stało. Ja polecam bo mnie kosztowały 269 zł. Aha... już nike pokazał model Lunarglide +3, lecz w PL go nie widziałem ich strona 100$ i wybierasz kolory i ich modyfikacje, lecz myślę że będzie się biegać podobnie bo tez sana piance. Wiec..moje podsumowaniejest takie... ja polecam... aha ja biegam "2 w 3 w 2dni biegania tak od 11 do 15km.
Strzalka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53,33

Nieprzeczytany post

Polecam LunarEclipse ! sa drugie w rankingu najlepszych butów do biegania od NIKE. Pegasusy i glide'y niżej. Sprawdz ten model.
Tomacho77
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Może te buty są dobre, ale na stonie nike kosztują aż 150$. Raczej ciężko będzie je kupić w rozsądnej cenie, do 300zł.
Obrazek
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41

Nieprzeczytany post

Ja biegam już długo w Lunarglide 2 i naprawdę polecam ten but, jest bardziej miękki od pegasusów-czy to plus, czy minus ,to już indywidualna sprawa. Wydaje mi się,ze oba buty są naprawdę w wysokiej półki i bierz te, które wydają się wygodniejsze. Na własnym przykładzie mogę powiedzieć , że lunary są naprawdę wytrzymałe, nie masz się co martwić , że te nowoczesne systemy się rozwalą. Dodam jeszcze ,że obecnie Lunarglide2 w intersport są za 199zł. sam się zastanawiam ,czy nie kupić drugiej pary:)! W tej cenie chyba nie kupisz równie dobrych butów.
Run Forrest, RUN!!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ