Proszę o pomoc w wyborze pulsometru
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie.
Mam do was prośbę, jestem zainteresowany kupnem pulsometru, od jakiegoś czasu przeglądam i zainteresowalem sie tymi dwoma modelami :
BEURER PM 62
SIGMA RC1209
Bardziej podoba mi sie PM 62, ale chciałbym poznać wasze opinie, co o nich myślicie i polecacie.
Mam do was prośbę, jestem zainteresowany kupnem pulsometru, od jakiegoś czasu przeglądam i zainteresowalem sie tymi dwoma modelami :
BEURER PM 62
SIGMA RC1209
Bardziej podoba mi sie PM 62, ale chciałbym poznać wasze opinie, co o nich myślicie i polecacie.
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
jakas cena lub funkcja konkretnie cie interesuje
jak juz to sigma,ale ja osobiscie nic z tego co wybrales
jak juz to sigma,ale ja osobiscie nic z tego co wybrales

-
- Rozgrzewający Się
Jeśli chodzi o cene to do 380 zł. Jestem zielony jesli chodzi o pulsometry, biegam regularnie od 2 lat, chciałbym znać swój puls, przebiegniety dystans, sprawdać postepy.
Co z nimi jest nie tak ? Jakies argumenty ?
Jakbyś mógł to poleć mi proszę inne jakieś
Co z nimi jest nie tak ? Jakies argumenty ?
Jakbyś mógł to poleć mi proszę inne jakieś
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
mala dygresja jesli urzadzenia typu polar i garmin czasem zawodza to pomysl o innych firmach jak bedzie[ale moze byc ok]
Mam dwa pulsometry wlasnie sigme pc-9 i garmina 305
Najpierw uzywalem sigme i bylem zadowolony do momentu gdy chcialem biec i wiedziec jakie mam tempo jaki dystans przebiegniety.
Do sigmy doczepie sie tylko dlatego ,ze ma duze opoznienie i malo danych .
Napewno ta druga firma jakas jest lecz jej nie znam [nawet nie sylyszalem]
W pewnym sklepie kupisz juz za ok300zl pulsometr kalenji lub http://allegro.pl/garmin-forerunner-305 ... 44230.html
http://allegro.pl/nowy-pulsometr-polar- ... ml#gallery
czy warto dolozyc 120zl moim zdaniem tak ,jak patrze natrenongi z zimy np: jakie mialem wtedy bieganie a teraz to jest dopiero pelny wglad ,,chyba oto Ci chodzilo wiec polecam te dwa pulsometr ma bedz dobrym urzadzeniem a nie ladnie wygladac,,pozdrawiam
Mam dwa pulsometry wlasnie sigme pc-9 i garmina 305
Najpierw uzywalem sigme i bylem zadowolony do momentu gdy chcialem biec i wiedziec jakie mam tempo jaki dystans przebiegniety.
Do sigmy doczepie sie tylko dlatego ,ze ma duze opoznienie i malo danych .
Napewno ta druga firma jakas jest lecz jej nie znam [nawet nie sylyszalem]
W pewnym sklepie kupisz juz za ok300zl pulsometr kalenji lub http://allegro.pl/garmin-forerunner-305 ... 44230.html
http://allegro.pl/nowy-pulsometr-polar- ... ml#gallery
czy warto dolozyc 120zl moim zdaniem tak ,jak patrze natrenongi z zimy np: jakie mialem wtedy bieganie a teraz to jest dopiero pelny wglad ,,chyba oto Ci chodzilo wiec polecam te dwa pulsometr ma bedz dobrym urzadzeniem a nie ladnie wygladac,,pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
Czyli jak kupować już pulsometr to tylko firmy Polari i Garmin ? A i jeszcze Kalenji tak ?
Ale czy takie pulsometry to już nie podchodzą pod zawodowców. Co prawda biegam 2 lata ale jeszcze mi daleko do maratonu.
Czy te które wymieniłem nie sprawdziły by sie przy interwałach i biegach do max 15km ?
Ale czy takie pulsometry to już nie podchodzą pod zawodowców. Co prawda biegam 2 lata ale jeszcze mi daleko do maratonu.
Czy te które wymieniłem nie sprawdziły by sie przy interwałach i biegach do max 15km ?
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
jak cie stac to kup najpierw gorszy pozniej ,,i tak kupisz lepszy bo zabraknie czegos uwierz mi
te kalenji to nowe wynalazki a ceny widzisz zmienily sie 2 lata temu byly zupelnie inne.
A to ze nie jestes zawodowcem tak jaki ja to nie istotne urzadzenie pozwoli lepiej trenowac lecz jest pewna polapka w tym tylko to odkrylem dopiero po 1,5 roku uzywania,,pozdrawiam
te kalenji to nowe wynalazki a ceny widzisz zmienily sie 2 lata temu byly zupelnie inne.
A to ze nie jestes zawodowcem tak jaki ja to nie istotne urzadzenie pozwoli lepiej trenowac lecz jest pewna polapka w tym tylko to odkrylem dopiero po 1,5 roku uzywania,,pozdrawiam

-
- Zaprawiony W Bojach
Kup zwykły pulsometr np Lifetec za 50 złotych na allegro i zbieraj na Garmina lub Polara, albo nie kupuj tylko dalej cierpliwie zbieraj.
Oszczędzisz sobie tylko przechodzenie przez te wszystkie wynalazki jak większość, min ja, żeby w końcu i tak kupić Garmina/Polara.
Do FR305 Ci dużo nie brakuje, za 509 już widziałem. Podobno na Amazonie jeszcze taniej.
Oszczędzisz sobie tylko przechodzenie przez te wszystkie wynalazki jak większość, min ja, żeby w końcu i tak kupić Garmina/Polara.
Do FR305 Ci dużo nie brakuje, za 509 już widziałem. Podobno na Amazonie jeszcze taniej.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Rozgrzewający Się
Wstrzymam sie w takim razie z kupnem pulsometra, aż do uzbierania sensownej sumy.
I w zakup pulsometra wchodza tylko takie marki jak Polara i Garmina ?
Jeśli tak to polecie mi jakies do 550, 600 zł. Chyba ze jeszcze taka sumie nie jest wystarczająca ale myśle że nie ma co przesadać.
I w zakup pulsometra wchodza tylko takie marki jak Polara i Garmina ?
Jeśli tak to polecie mi jakies do 550, 600 zł. Chyba ze jeszcze taka sumie nie jest wystarczająca ale myśle że nie ma co przesadać.
-
- Dyskutant
-
- Zaprawiony W Bojach
http://allegro.pl/garmin-forerunner-305 ... 44230.html
Ma wszystko co trzeba a nawet więcej.
Ma wszystko co trzeba a nawet więcej.
-
- Zaprawiony W Bojach
Kwestia ryzyka. Ja zaryzykowałem zaoszczędzając i kupiłem z USA bez gwarancji i odpukać działa. Poza tym tyle ludzi ma tego poczciwego Garmina a jakoś rzadko się słyszy, że się komuś popsuł.uszol pisze:Ten co napisałeś jest z usa, wiec w pl nie ma gwarancji. Lepiej dołożyć 100zł i mieć gwarancje na 3 lata.
- tosiek
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 04:23:58
Garmina 305 kupisz już za niecałe 600 PLN. Ja swojego kupiłem kilka dni temu. Wziąłem przez internet na raty. Wpłaciłem 200 PLN a resztę rozłożyłem na 10 rat po niecałe 45 PLN. W sumie wyjdzie mi za jakieś 650 - to tylko nadpłata około 1 raty, a sprzęcik śmiga jak ta lala. Prócz pełnego barku i fontanny jest w nim wszystko
co ułatwia życie biegaczom.
Tu masz linka http://www.ceneo.pl/331527 wybierz sklep, wylicz sobie raty. Sposób zakupu jest banalnie prosty, poprowadzą Cię za rączkę jak dziecko, a za kilka dni będziesz już testować swoja zabawkę.

Tu masz linka http://www.ceneo.pl/331527 wybierz sklep, wylicz sobie raty. Sposób zakupu jest banalnie prosty, poprowadzą Cię za rączkę jak dziecko, a za kilka dni będziesz już testować swoja zabawkę.