Mój problem przedstawia się następująco - w czasie roku akademickiego mieszkam w akademikach tuż przy lesie, teraz kiedy wróciłem do domu trudno mi znaleźć nawet 100 metrów miękkiego gruntu. Biegam najczęściej sześć razy w tygodniu po 45 minut minimum, czasem narzucam mocniejsze tempo, czasem słabsze. Teraz nie jestem w stanie tego robić, bo po pewnym czasie bolą mnie przede wszystkim stopy. Biegałem w dobrych halówkach, bo na leśne drogi to starczało, teraz muszę coś kupić, bo inaczej czeka mnie dwumiesięczny zastój. Dlatego pytam.
Jakie buty polecacie do biegania po asfalcie (i innych twardych nawierzchniach, płyty lotniskowe głównie), takie, żeby pasowały też na zimę. Mój budżet jest skromny, do 200 zł, bo biegam po to, by trzymać kondycję na boisku (tu problem, bo trwa przebudowa boiska, a reszta to orliki).
moje parametry to 187/83, biegam regularnie od dwóch lat.
Z góry dziękuje.
Buty do biegania po nawierzchni twardej
- Laufer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55.13,---
- Życiówka w maratonie: brak
Z tym może być lekki kłopot bo jak na taki budżet to mało jest ofert z dobrymi butami a szczególnie na asfalt, ale na pewno coś się znajdzie trzeba tylko poszukać na allegro itp.
Nie polecam butów firmy Reebok, ponieważ sam nie dawno kupiłem takie z Reeboka za 189zł, pierwsze wrażenia były pozytywne, ale później, gdy buty się rozchodziły to stopa w obuwiu była luźna i koniec biegania ;(
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... Poka%C5%BC
Nie polecam butów firmy Reebok, ponieważ sam nie dawno kupiłem takie z Reeboka za 189zł, pierwsze wrażenia były pozytywne, ale później, gdy buty się rozchodziły to stopa w obuwiu była luźna i koniec biegania ;(
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... Poka%C5%BC
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Według mnie bardzo dobrze będą się spisywały buty New Balance MR328BK, przeznaczone są one do biegania na twardych nawierzchniach dla osób o wadze powyżej 70 kilogramów. Są one idealne do biegania na krótkich i średnich dystansach.
-
- Zaprawiony W Bojach
czuję się w obowiązku zareagować w związku z kryptoreklamą użytkowanika Grzesiek 2010, którego (prawie) wszystkie posty są reklamą new balance. tego rodzaju praktyki dyskredytują firmę, a prowadzone w tak oczywisty sposób prostackiej formie dodatkowo obrzydzają (mnie osobiście) tego producenta.